Marta Popivoda: Pokrajine odpora

Marta Popivoda: Pokrajine odpora

Radio Študent, 26. avgust 2021 ― Na nedavno zaključenem 27. Sarajevskem filmskem festivalu je v kategoriji dokumentarnega filma slavila srbska režiserka Marta Popivoda s prvencem Pokrajine odpora, ki gledalcem predaja zgodbo 97-letne partizanke Sonje Vujanović.
Trenutki v času, razstava državnih muzejev Slovenije

Trenutki v času, razstava državnih muzejev Slovenije

SLOGI, 26. avgust 2021 ― Slovenski državni muzeji vabimo na ogled skupne panojske razstave Trenutki v času, ki je po postavitvi na Muzejski ploščadi Metelkova od sedaj na ogled v grajskem parku Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, Rusjanov trg 7, Ljubljana. V letu, ko obeležujemo 30 let samostojnosti Slovenije, se na razstavi predstavlja trinajst državnih muzejev, vsak s svojim posebnim […] The post Trenutki v času, razstava državnih muzejev Slovenije appeared first on SLOGI.

Likovni natečaj Crngrob naokrog

Loški muzej, 26. avgust 2021 ― V okviru projekta Crngrob naokrog pripravljamo likovni natečaj, namenjen otrokom in mladostnikom iz osnovnih šol, vrtcev in drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov z območja občin Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Železniki in Žiri. Vabljeni k sodelovanju!
Iz naših zbirk – Rudi Kosmač (1932–1981), igralec in gledališki pedagog

Iz naših zbirk – Rudi Kosmač (1932–1981), igralec in gledališki pedagog

SLOGI, 26. avgust 2021 ― Predstavljamo vam zbirke SLOGI – Gledališkega muzeja. Septembra 2021 mineva 40 let od smrti Rudija Kosmača, mojstra umetniške besede, čigar igralski esprit je bil še zlasti izrazit v interpretaciji poezije. Ob igranju v matični gledališki hiši, to je ljubljanski Drami, je bil dejaven tudi na eksperimentalnih odrih, od Odra 57 do Gleja. Obenem je na […] The post Iz naših zbirk – Rudi Kosmač (1932–1981), igralec in gledališki pedagog appeared first on SLOGI.

Anton Koželj, Portret žene z otrokoma v narodni noši, 1920

Medobčinski muzej Kamnik, 26. avgust 2021 ― Družina Koželj je ena vidnejših slikarskih družin v Kamniku, kateri lahko sledimo od 19. stoletja do srede 20. stoletja, najprej z očetom Matijem Koželjem, nazarenskim slikarjem in nato s sinovoma Antonom in Maksom Koželjem. Matija in Maks Koželj sta že doživela svojo prezentacijo in katalog, življenje in delo Antona Koželja še čaka na raziskavo v […] The post Anton Koželj, Portret žene z otrokoma v narodni noši, 1920 appeared first on MM:K.

OBVESTILO GLEDE POGOJA PCT

Fakulteta za dizajn, 26. avgust 2021 ― Spoštovani, obveščamo vas, da je dovoljen vstop na sedež Fakultete za dizajn in na dislocirani enoti na Gerbičevi 51 le z izpolnjevanjem pogoja PCT (prebolevniki/cepljeni/testirani). Hitri antigenski test ali PCR test […] The post OBVESTILO GLEDE POGOJA PCT appeared first on Fakulteta za dizajn.

KUNI INTERVJU: Alja Krofl

Kunigunda, 26. avgust 2021 ― Velenje, 26. 8. 2021 KUNI INTERVJU: Alja Krofl Alja Krofl  Letos je na brežinah Škalskega jezera zrasla še ena čudovita naravna skulptura, Mama narava. Delo je domače umetnice Alje Krofl  s povabljenimi umetniki. Skulptura Mama Narava je eksperimentalen projekt, kip, ki raste in zeleni, naravni cikel pa poskrbi The post KUNI INTERVJU: Alja Krofl appeared first on Kunigunda.

KUNI INTERVJU: Alja Krofl – Mama Narava

Kunigunda, 26. avgust 2021 ― Velenje, 26. 8. 2021 KUNI INTERVJU: Alja Krofl Letos je na brežinah Škalskega jezera zrasla še ena čudovita naravna skulptura, Mama narava. Delo je domače umetnice Alje Krofl  s povabljenimi umetniki. Skulptura Mama Narava je eksperimentalen projekt, kip, ki raste in zeleni, naravni cikel pa poskrbi za transformacijo. The post KUNI INTERVJU: Alja Krofl – Mama Narava appeared first on Kunigunda.

Slovesna podelitev nagrade Adelaide Ristori Nataši Matjašec Rošker

SiGledal Novice, 26. avgust 2021 ― Na večerni slovesnosti v gledališču Teatro Ristori so pred petkovim začetkom festivala Mittelfest prvakinji Drame SNG Maribor Nataši Matjašec Rošker podelili nagrado Adelaide Ristori. Nagrado, poimenovano po znameniti italijanski igralki iz 19. stoletja, podeljuje Soroptimist International – humanitarni klub soroptimistk iz Čedada za zasluge pri promociji kulture in pomena žensk v družbi najboljši igralki preteklega festivala. Nataša Matjašec Rošker je na lanskoletnem Mittelfestu z nastopom v uprizoritvi Immaculata po romanu Colma Tóibína Marijin testament navdušila občinstvo in strokovno javnost ter medije.

Slovesna podelitev nagrade Adelaide Ristori Nataši Matjašec Rošker

SNG Maribor, 26. avgust 2021 ― Na večerni slovesnosti v gledališču Teatro Ristori so pred petkovim začetkom festivala Mittelfest prvakinji Drame SNG Maribor Nataši Matjašec Rošker podelili nagrado Adelaide Ristori. Nagrado, poimenovano po znameniti italijanski igralki iz 19. stoletja, podeljuje Soroptimist International – humanitarni klub soroptimistk iz Čedada za zasluge pri promociji kulture in pomena žensk v družbi najboljši igralki preteklega festivala. Nataša Matjašec Rošker je na lanskoletnem Mittelfestu z nastopom v uprizoritvi Immaculata po romanu Colma Tóibína Marijin testament navdušila občinstvo in strokovno javnost ter medije.

V Cankarjevem domu premiera baletne predstave Dunajski večer

Misli, 26. avgust 2021 ― V Cankarjevem domu (CD) bo drevi premiera baletne predstave Dunajski večer v koreografiji Renata Zanelle, ki je koprodukcija CD ter SNG Opera in balet Ljubljana. V predstavi, ki odseva zgodovinski čas in vpliv glasbe na evropsko zgodovino, bo zazvenela glasba Beethovna, Johanna Straussa, Johanna Straussa ml., Josefa Straussa in Gustava Mahlerja.
še novic