Ocena zbirke Braneta Mozetiča »Sanje v drugem jeziku«

Vrabec Anarhist, 27. avgust 2021 ― Moja teza je, da Brane Mozetič s temi 46 slikami spodbudi oz. nakazuje k pristnosti medčloveških odnosov in individualnih doživetij, ki so pogosto, morda celo povečini, daleč stran od kulturno pogojenih, sprejemljivih in pričakovanih. The post Ocena zbirke Braneta Mozetiča »Sanje v drugem jeziku« first appeared on Vrabec Anarhist.

Miloš Kosec: Netopirska dediščina

OUTSIDER, 27. avgust 2021 ― Grad Rihemberk je morda najbolj slikovit med manj znanimi gradovi na Slovenskem. Ima vse, kar imajo gradovi v otroških slikanicah: ne eno, ampak kar dve obzidji z obrambnimi stolpi, notranje dvorišče in velik okrogel stolp z razgledno teraso, ki je dostopna samo po majhnih in klavstrofobičnih polžjih stopnicah, umeščenih v tri metre debele zidove. Tako…
Človeški glas (The Human Voice)

Človeški glas (The Human Voice)

Koridor, 27. avgust 2021 ― Almodóvarjevo kombiniranje skorajda sanjske prenasičenosti z dobesednostjo vsakdana in Tildo v limbu med obema ustvari delo, ki kot podzavesten duh straši še dolgo po tem, ko je tridesetminutni film že zdavnaj minil. The post Človeški glas (The Human Voice) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
KUNI INTERVJU: 3Tone

KUNI INTERVJU: 3Tone

Kunigunda, 27. avgust 2021 ― Velenje, 27. 8. 2021 KUNI INTERVJU: 3Tone 3TONE Je naveza treh podobno mislečih glasbenikov, ki so se nam predstavili z mešanico bluesa, rocka, countryja in funka. Po kozmičnem načrtu sta se prepletli najprej poti vsestranskega talenta izjemnega oratorja, glasbenika, odrskega improvizatorja in nepogrešljivega iskrivega humorja Mihe Eriča, ter basističnega The post KUNI INTERVJU: 3Tone appeared first on Kunigunda.
Novice: Seniki med Kobaridom in Tolminom - Razstava v Kobaridu

Novice: Seniki med Kobaridom in Tolminom - Razstava v Kobaridu

Tolminski muzej, 27. avgust 2021 ― V Zeleni hiši v Kobaridu (TIC Kobarid) je na ogled etnološko-fotografska razstava o spravilu sena in stavbah, ki se nahajajo na viskokogroskih senožetih Gornjega Posočja. Seniki in kamarnce predstavljajo pomemben del posoške stavbne dediščine, a zaradi spremenjenega načina življenja počasi propadajo in tonejo v pozabo. Avtorja razstave sta zunanja sodelavca Pavel Četrtič in Elvis Jerkič, ki sta vsak na svoj način pristopila k raziskovanju ...
Jo Caimo: Razburljive raziskave

Jo Caimo: Razburljive raziskave

Speculum Artium, 27. avgust 2021 ― Razburljive raziskave Jo Caimo @Speculum Artium 2021 Obiskovalci v projektu sodelujejo tako, da si nadenejo napravo MOODY®, ki meri stopnjo njihovega razburjenja ter razdaljo med njimi.Sponka na ušesu nenehno meri temperaturo, majhna led lučka pa z modro barva prikazuje nizko, z rdečo pa visoko stopnjo razburjenja. Na podlagi podatkov o razburjenju in razdalji med ljudmi, […]
Barbara Jazbec, Kristina Tica: Power stRangers

Barbara Jazbec, Kristina Tica: Power stRangers

Speculum Artium, 27. avgust 2021 ― Power stRangers Barbara Jazbec, Kristina Tica @Speculum Artium 2021 POWER STRANGERS je interaktivna video in avdio inštalacija v realnem času, sestavljena iz spletne kamere, projektorja in posode z vodo, v kateri je reaktivna sluz, in temelji na prilagojenem algoritmu zaznavanja obrazov. Ko se gledalec približa inštalaciji, kamera v živo spremlja njegov obraz. Podatki, ki jih […]
Med zvezdami

Med zvezdami

Odzven, 27. avgust 2021 ― Jure Anžiček aka 08080 nas na svoji mini zgoščenki Astro Disco zvabi na intergalaktično popotovanje, na katerem zvezdne koordinate dobijo povsem drugačen, nov pomen. Tisto zgoraj, kar nam se zdi neskončno in nedokončano, postane z njegovim notnim zvezkom dosegljivo našim ušesom.
Nacionalni mesec skupnega branja 2021 s SLOGI

Nacionalni mesec skupnega branja 2021 s SLOGI

SLOGI, 27. avgust 2021 ― Tudi letos v Nacionalnem mesecu skupnega branja (8. 9.–10. 10. 2021) pripravljamo bralno akcijo Berimo v SLOGI!. Na FB strani Slovenskega gledališkega inštituta vam bomo v Nacionalnem mesecu skupnega branja 2021 predstavili izsek iz težje dostopnega slovenskega dramskega besedila ali prevodov dramskih tekstov v slovenščino, ki so nastajali vse od srede 19. stoletja do danes […] The post Nacionalni mesec skupnega branja 2021 s SLOGI appeared first on SLOGI.
Začenja se 5. festival angažiranega pisanja Itn.

Začenja se 5. festival angažiranega pisanja Itn.

Misli, 27. avgust 2021 ― Na Vodnikovi domačiji bo danes in v soboto potekal 5. festival angažiranega pisanja Itn., ki ga sedaj večinoma pripravljajo študenti. Programska ekipa pripravlja pogovore, predavanja, zajtrk z avtorji, menjalnico poezije, performans in koncert. Festivalsko dogajanje bo začel pogovor Izmišljeni svetovi kot odsev sodobnega časa.

Ivana Zajc bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 27. avgust 2021 ― Dr. Ivana Zajc je publicistka, ki deluje na RTV Slovenija, teatrologinja in literarna raziskovalka. V svojih znanstvenih in strokovnih delih se med drugim ukvarja s sodobno slovensko dramatiko in prozo, mladinsko književnostjo, temami s področja literarne teorije pa tudi z digitalno humanistiko. Je selektorica gledališke nagrade tantadruj. V branje priporoča dramski tekst Naše skladišče avtorice Tjaše Mislej.
še novic