Misija CIRKOVIZIJA! (23.6.-7.7.)

Ana Monro, 21. junij 2023 ― V sredo, 23. 6. ob 20:00, bo na Ambroževem trgu v Ljubljani svoja “krila” razprl cirkuški šotor, v katerem se bodo v okviru projekta Cirkovizija do 7.7. odvili deli programa 16. Klovnbuf festivala (Zavod Bufeto), Ane Desetnice 2023 (Gledališče Ane Monro), celoten Festival trojne salte (Cirkokrog & Mismo nismo) ter serija praktičnih delavnic. Vabljeni, da zganjate ... The post Misija CIRKOVIZIJA! (23.6.-7.7.) appeared first on Ana Monro.

A REAL ESTATE AGENT’S BASIC PRINCIPLES

Zavod Federacija Ljubljana, 21. junij 2023 ― My responsibilities as the customer representative included explaining the potential issues and suggesting that an architect further examine it. Obviously, the customers were thrilled to know about this potential issue and to be explained. In watching a house, a skilled buyers agent is able to discern these things about it. The property market varies from … A REAL ESTATE AGENT’S BASIC PRINCIPLES Read More » The post A REAL ESTATE AGENT’S BASIC PRINCIPLES appeared first on FEDERACIJA.

V Cerkljah se začenja prvi festival Borštnikovanje

SiGledal Novice, 21. junij 2023 ― S predstavo Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor Ne ti meni Alice se bo nekaj dni po koncu letošnjega Borštnikovega srečanja v Mariboru drevi začel še prvi festival Borštnikovanje v Cerkljah na Gorenjskem. V treh dneh se bosta med drugim zvrstili gledališki predstavi in koncert, omogočen bo tudi ogled Borštnikove rojstne hiše.

Ana Desetnica po SLOVENIJI #1! (22.-25.6.)

Ana Monro, 21. junij 2023 ― Ana Desetnica 2023 bo že prvi festivalski vikend prepotovala Slovenijo od glave do repa, oziroma od Gornje Radgone (22. & 24.6.) do Nove Gorice (od 25.6.), ustavila pa se bo tudi v Logatcu (23. & 24.6.) in okoliških vaseh, v Kamniku (23. 6.) in v Ilirski Bistrici (24. 6.). Vabljeni, da se ji pridružite! FESTIVALSKI ... The post Ana Desetnica po SLOVENIJI #1! (22.-25.6.) appeared first on Ana Monro.

V Ljubljano je prispel ŠOTOR CIRKOVIZIJE!

Ana Monro, 21. junij 2023 ― Ana Desetnica 2023 si bo v Ljubljani enega od ”odrov” delila s festivalom Klovnbuf (v organizaciji Zavoda Bufeto) in Festivalom Trojne salte (v organizaciji kolektivov Cirkokrog in Mismo nismo), in sicer pod streho cirkuškega šotora, ki bo stal na travniku pred starim delom Cukrarne, in v katerem bo od 23. 6. do 7. 7. potekal ... The post V Ljubljano je prispel ŠOTOR CIRKOVIZIJE! appeared first on Ana Monro.
Bralec s knjigo hod’ – popot’

Bralec s knjigo hod’ – popot’

Revija Primus, 21. junij 2023 ― Avtor: Blaž Javornik Dnevno časopisje se včasih zavaruje pred kakšno neprijetno kritiko bralstva s pasico, da mnenje pišočega avtorja članka ne odraža smernic časopisne hiše. Sam se bom »zavaroval« nekoliko drugače – za objavo teh knjižnih predlogov ne stoji pobuda nobene založbe, niti je ni ustvarila neka algoritemska enačba v medmrežju, zavita v sponzorsko objavo ...
To se je slovenskemu turistu zgodilo v Grčiji

To se je slovenskemu turistu zgodilo v Grčiji

Planet Siol.Net, 21. junij 2023 ― Temperature so se že dvignile nad 30 stopinj, zato lahko zanesljivo rečemo, da se je začel čas dopustovanja. Mnogi svoje proste dni radi preživijo na poti oziroma ob raziskovanju in odkrivanju novih krajev, kultur in običajev. Potovanje v tujino je vedno čudovita priložnost za ustvarjanje nepozabnih spominov v družbi najbližjih. Da bi bila izkušnja potovanja čim bolj prijetna in brezskrbna, je pomembno, da se pred odhodom ustrezno pripravite. Tudi na dopustu se namreč lahko pojavijo zdravstvene težave, kot se je zgodilo zavarovancu zavarovalnice Vzajemna, ki je dopustoval v Grčiji. Po zaslugi zavarovanja Varuh zdravja, Vzajemne, je bil razplet pozitiven, tudi s finančnega vidika.  
Amfiteater, revija za teorijo scenskih umetnosti, letnik 11, številka 1

Amfiteater, revija za teorijo scenskih umetnosti, letnik 11, številka 1

SLOGI, 21. junij 2023 ― Pretežni del prve letošnje številke Amfiteatra, revije za teorijo scenskih umetnosti, predstavljajo razprave, pripravljene na podlagi prispevkov na Amfiteatrovem simpoziju, ki je na temo »Gledališki eksperiment na Slovenskem (1966–1986) in njegovi odmevi« potekal jeseni 2022 v Slovenskem gledališkem inštitutu (SLOGI) v Ljubljani. Tokratna številka tako prinaša osem izvirnih razprav v slovenskem in angleškem jeziku. Več […] The post Amfiteater, revija za teorijo scenskih umetnosti, letnik 11, številka 1 appeared first on SLOGI.

Čas nas povezuje – praznujemo skupaj!

SLOGI, 21. junij 2023 ― Ob 100-letnici Slovenskega etnografskega muzeja je tudi Slovenski gledališki inštitut pristavili svoj kamenček v mozaik časa s fotografijo J. W. Goethe, Faust, režija Balbina Battelino Baranović, Eksperimentalno gledališče, premiera 6. 7. 1959, preddverje Križank. Vir: Ikonoteka SLOGI – Gledališki muzej. Ob fotografiji je naš sodelavec mag. Primož Jesenko zapisal: BALBINA BATTELINO BARANOVIČ IN ČAS »Čas […] The post Čas nas povezuje – praznujemo skupaj! appeared first on SLOGI.
Vsakdanja gentrifikacija Ljubljane ali kako nam je mesto spolzelo med prsti

Vsakdanja gentrifikacija Ljubljane ali kako nam je mesto spolzelo med prsti

Inštitut za politike prostora, 21. junij 2023 ― Pred nekaj leti smo napisali članek o gentrifikaciji Ljubljane. Analitična orodja kažejo, da zapis še vedno prebere veliko ljudi, zato smo se odločili pripraviti nadaljevanje. Osnovnih značilnosti urbanega procesa imenovanega gentrifikacija, v katerem gre za prilagajanje mesta tistim, ki imajo več denarja in ugleda, torej višjim družbenim razredom, ne bomo pojasnjevali. Tokrat se bomo osredotočili... The post Vsakdanja gentrifikacija Ljubljane ali kako nam je mesto spolzelo med prsti appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Pismenost za gledališče, strokovna izobraževanja v šolskem letu 2023/2024

SLOGI, 21. junij 2023 ― Slovenski gledališki inštitut redno izvaja usposabljanja za strokovne delavce iz vzgoje, izobraževanja in kulture. Vsebinsko se programi osredotočajo na zgodovino in dediščino gledališča, ustvarjalno poučevanje dramatike, možnosti uporabe gledališke pedagogike ter gledališko opismenjevanje nasploh. The post Pismenost za gledališče, strokovna izobraževanja v šolskem letu 2023/2024 appeared first on SLOGI.

V slavo katerega romana bo letos na Rožniku zagorel kres?

Misli, 21. junij 2023 ― Na ljubljanskem Rožniku bodo tradicionalno na kresno noč v petek podelili nagrado kresnik časopisne hiše Delo za najboljši roman leta. Med peterico letošnjih finalistov so romani štirih založb, eden od njih je prvenec. Nominirane so štiri avtorice, Katja Gorečan, Katarina Marinčič, Dijana Matković in Tina Vrščaj, ter posthumno Lado Kralj.
Dotik – Prostor – Koreografske skice

Dotik – Prostor – Koreografske skice

Bunker, 21. junij 2023 ― 7. in 8. julij 2023: Delavnica – laboratorij in razgovor Snježana Premuš (Slovenija) in Zrinka Šimičić Mihanović (Hrvaška) že 4 leta vztrajno gradita povezavo med somatsko – plesnimi ustvarjalci in umetniki, skozi predstave, simpozije ter delavnice. V letu 2023 nadaljujeta z vprašanjem kako se koreografske prakse povezujejo s somatskimi pristopi, kar je bilo uspešno zastavljeno […] The post Dotik – Prostor – Koreografske skice appeared first on .
Igor Karlovšek: Še sem živa

Igor Karlovšek: Še sem živa

MMC Knjige, 21. junij 2023 ― Celjski pisatelj, scenarist in odvetnik Igor Karlovšek v svojih delih obravnava kriminaliteto, slovenski pravno-legalni sistem, predvsem pa kritično premišljuje o lažeh in skrivnostih, ki v njegovih romanih pogosto vodijo v pogubo.

Simpozij o razumevanju zla za začetek kraškega Festivala Sanje

Misli, 21. junij 2023 ― S simpozijem z naslovom Raz-umevanje zla se bo začel letošnji 22. festival Sanje, ki bo potekal na več lokacijah na Krasu: v Škocjanu, Divači in Lokvi. Festival bo letos prvič v celoti potekal na Krasu. V okviru festivala bo med drugim kresna noč s plesom v Divaški jami in na jasi pri jami ter literarno-glasbeni maraton Burja.
še novic