AfD želi izvedeti narodnost umetnikov

AfD želi izvedeti narodnost umetnikov

MMC Drugo, 28. junij 2019 ― V stuttgartskih državnih gledališčih plešejo ali muzicirajo umetniki 50 narodnosti, zato so se vodje teh hiš ostro odzvale na zahteve AfD-ja v državnem parlamentu, naj razkrijejo državljanstvo njihovih orkestrskih glasbenikov in plesalcev.
Zama

Zama

MMC Gledamo, 28. junij 2019 ― V izteku 20. stoletja je neodvisna, avtorska in nacionalna filmska produkcija doživljala enega najsilovitejših ustvarjalnih preporodov in valovi novega oziroma mladega filma so sledili drug drugemu.
Darko Brlek

Darko Brlek

ARS Ars humana, 28. junij 2019 ― Umetniški vodja in direktor festivala Ljubljana o vpetosti festivala v domači in mednarodni prostor Ta največji poletni festival v državi vsako leto gosti vrhunske umetnike svetovnega formata in privabi številne domače in tuje obiskovalce. Ključni so kakovost, izbira programa in izvajalcev. Ali Ljubljana lahko postane Salzburg, Bayreuth ali Verona? O tem, o letošnjem programu in aktualnostim v pogovoru z Darkom Brlekom, ki je na čelu ljubljanskega festivala od leta 1995.

A propos: Slovenska umetnost prek meja; Okno k sosedu – na avstrijskem Koroškem, v Celovcu

Radio Kaos, A propos, 28. junij 2019 ― Ko smo se ubadali z mislijo, kje, za vraga, naj poprimemo na avstrijskem Koroškem, da bomo prav in s pravo mero zajeli umetniško ustvarjanje Slovencev, smo za hip ali dva zastali v negotovosti. Najprej zato, ker je umetniškega ustvarjanja med Slovenci, ki živijo na severni strani Karavank in drugod vzdolž meje z Avstrijo izjemno veliko […]
Prava stvar, Marleybor!

Prava stvar, Marleybor!

Festival Lent, 28. junij 2019 ― Mali petki so pač velike zmage. Sploh na Festivalu Lent. Gibonni je dal nasvet, kaj povedati po takem koncertu, Emkeju se je uresničila lentovska želja, gospod Wetrinsky pa je imel after, kakršnega še nismo videli.  

Sanje v Medani in Poleti v NUK

ARS Svet kulture, 28. junij 2019 ― Poletna festivala v Goriških brdih in Ljubljani V Goriških brdih se je včeraj začel literarno-glasbeni festival Sanje v Medani. Rdeča nit festivala, ki se letos programsko naslanja na romsko glasbo, poezijo in pogovore o daljnih deželah, je svoboda. Jutri pa se v hladnem objemu Plečnikovega atrija Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani začenja festival Poleti v NUK. Namen festivala je približati našo največjo knjižnico širši javnosti in jo napolniti z umetniškimi vsebinami. Predstavljamo tudi razstavo z naslovom Vzemi si čas. Čas, repeticija in upočasnitev, ki je na ogled v celjski galeriji sodobne umetnosti.
Festival RePannonia 2019

Festival RePannonia 2019

SIGIC - Novice, 28. junij 2019 ― Med nedeljo, 30. junija, in soboto 6. julija bo v Križevcih pri Ljutomeru že drugič zaporedoma potekal kreativni festival umetnosti, glasbe in ustvarjalnega tabora za otroke, namenjen izobraževanju in zabavi otrok, mladih in starejših.
Bronja in Brokat

Bronja in Brokat

Airbeletrina, 28. junij 2019 ― Približevala sta se obrobju mesta. Že desetletja je bilo zapuščeno. Vendarle se drži presenetljivo dobro, so poročali, ne stara se, ne zarašča in ne smeti, vsaj ne, kolikor bi pričakovali. Redke obskurne spletne strani, ki so se ukvarjale s tem vprašanjem, so možne razlage zvedle na dve teoriji: bodisi za mesto skrbi neznana in težko sledljiva skupina ljudi iz neznanega in težko doumljivega razloga, bodisi zanj skrivaj skrbi vlada, ki tega, iz prav tako neznanega razloga, noče priznati. Slednja možnost je prožala več špekulacij. Mogoče se v mestu nahaja nekaj skrivnega, kar ima državni ali celo mednarodni pomen. Kljub skrivnosti in kljub temu, d
Na Ptuju desetič Kino brez stropa

Na Ptuju desetič Kino brez stropa

Misli, 28. junij 2019 ― Dvorišče ptujskega gradu se bo nocoj spet prelevilo v letni kino, ki se je v desetih letih trdno usidral v poletno kulturno ponudbo najstarejšega slovenskega mesta. Do 4. junija bo Kino brez stropa ponudil na ogled raznolike filme z različnih koncev sveta, ovenčane z različnimi nagradami.

Na Ptuju nocoj desetič Kino brez stropa

Štajerski tednik, 28. junij 2019 ― Dvorišče ptujskega gradu se bo nocoj spet prelevilo v letni kino, ki se je v desetih letih trdno usidral v poletno kulturno ponudbo najstarejšega slovenskega mesta. Do 4. julija bo Kino brez stropa ponudil na ogled raznolike filme z različnih koncev sveta, ovenčane z različnimi nagradami.

Brezplačen FESTIVALSKI KATALOG Ane Desetnice 2019!

Ana Monro, 28. junij 2019 ― Pomemben del tradicije Ane Desetnice je festivalski katalog, ki je v času trajanja programa obiskovalcem brezplačno na voljo na festivalskih prizoriščih v več mestih, v Ljubljani pa tudi v turistično-informacijskih centrih in ponekod drugod. Letos ga lahko od 1. julija dobite še na Trgu Prekomorskih brigad 1 v Šiški, v Mali Terasi in STA Travel Cafe na Slovenski cesti in v recepciji Hostla Tabor na Kotnikovi ... The post Brezplačen FESTIVALSKI KATALOG Ane Desetnice 2019! appeared first on Ana Monro.
Festival Ljubljana na Ljubljanici - z glasbo do zapornice ali Špice

Festival Ljubljana na Ljubljanici - z glasbo do zapornice ali Špice

Misli, 28. junij 2019 ― Slab teden pred uradnim začetkom 67. Ljubljana Festivala je v Ljubljani nastopil čas za vsebinsko povezan manjši festival, ki meščane in turiste nagovarja na nekoliko drugačnem prizorišču - Ljubljanici. Plovbo na eni izmed ladjic, ki vodi do zapornice ali do Špice, z glasbo spremljajo dijaki ljubljanskega konservatorija ali študenti akademije.
Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba!

Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba!

PIFcamp, 28. junij 2019 ― RogLab s svojo mašinerijo iz premičnega programa FabBox in mentorjem Stašem Vrenkom gostuje na PIFcampu! S seboj bodo prinesli 3D-printerje in toplotno prešo, v kateri lahko, če bo sila, tudi pogrejemo kakšen toast. RogLab je ustvarjalno vozlišče, ki od leta 2012 deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Je sodelovalna platforma, ki z izdelovalnim … Preberi več o Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba! The post Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba! appeared first on PIFcamp.

1948 – Resolucija Informbiroja

Zgodovina na dlani, 28. junij 2019 28. junija leta 1948 je bila sprejeta resolucija Informbiroja, ki je je pomembno vplivala na bodoči ekonomsko-ideološko-politični razvoj Jugoslavije. Več pa v našem članku. Preberi The post 1948 – Resolucija Informbiroja appeared first on Zgodovina na dlani.
V Karlovyh Varyh začetek 54. mednarodnega filmskega festivala

V Karlovyh Varyh začetek 54. mednarodnega filmskega festivala

Misli, 28. junij 2019 ― V Karlovyh Varyh se danes začenja 54. mednarodni filmski festival. Ne enem najstarejših in najpomembnejših evropskih filmskih festivalov vsako leto prikažejo okoli 200 filmov. V glavnem tekmovalnem programu se bo za kristalni globus potegovalo 12 del, med njimi celovečerec Polsestra režiserja Damjana Kozoleta. Festival se bo sklenil 6. julija.
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 28. junij 2019 ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
še novic