Pisarna IPoP se začasno zapira

Inštitut za politike prostora, 12. marec 2020 ― Delo IPoP bo do nadaljnjega potekalo na daljavo. S tem želimo prispevati k prizadevanjem za zajezitev širjenja epidemije koronavirusa. Seveda bomo kot običajno na razpolago prek e-pošte. Zahvaljujemo se za razumevanje. Delo na daljavo je v komunikacijski družbi precej običajna stvar in verjamemo, da je tudi naše vsakdanje delo mogoče ustrezno prilagoditi. Večino javnih dogodkov... The post Pisarna IPoP se začasno zapira appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
10 filmov o pandemiji

10 filmov o pandemiji

Deseta umetnost, 12. marec 2020 ― 1. The Seventh Seal (1957) / Ingmar Bergman 2. The Hole (1998) / Tsai Ming-liang 3. Dawn of the Dead (1978) / George A. Romero 4. The Crazies (1973) / George A. Romero 5. Shivers (1975) / David Cronenberg 6. The Andromeda Strain (1971) / Robert Wise 7. Panic in the Streets (1950) / Elia […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  1 (One) on this item You might be interested in this:    Grinch  Inception (2010)  Dvojnik  A Nightmare on Elm Street (1984)  Skrivnostno življenje mačk Copyright © Deseta umetnost [10 filmov o pandemiji], All Right Reserved. 2020.
Melodije in romantika

Melodije in romantika

ARS Čas, prostor in glasba, 12. marec 2020 ― Uspešnice Romantika je dala melodiji poseben pomen. Nikjer ne tako kot v opernih hišah. Tam so poslušalci čakali na nove melodije. Najbolj znane so prevzeli celo poulični muzikanti. Nekatere so prišle na koncertni oder, pogosto v različnih priredbah. Nastajale so melodije, ki se jih poslušalci niso naveličali.
Loški muzej do preklica zaprt

Loški muzej do preklica zaprt

Loški muzej, 12. marec 2020 ― V prizadevanju za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom Loški muzej in Galerijo Ivana Groharja za obiskovalke in obiskovalce zapiramo. Ukrep velja od 13. 3. 2020 do preklica. V tem času smo dosegljivi po e-pošti.

Čitalnica do nadaljnjega zaprta

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 12. marec 2020 ― Spoštovani, v skladu s preventivnimi ukrepi in v skrbi za zdravje v zvezi s širjenjem novega koronavirusa, uporabnike arhivskega gradiva obveščamo, da bo čitalnica Zgodovinskega arhiva Celje do nadaljnjega zaprta; uporabnike naprošamo, da sprejemamo vloge za upravne namene (obrazec) na e-mail: info@zac.si O nadaljnjih ukrepih bomo sproti obveščali. Sledite aktualnim in ključnim informacijam ter priporočilom za […] The post Čitalnica do nadaljnjega zaprta first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.

Delavnica ZGNUD 19.3. ODPADE!

Ana Monro, 12. marec 2020 ― Spoštovani! Zaradi epidemije in v skladu z uredbo Vlade RS, da se prepove zbiranje v vzgojno-izobraževanih zavodih, delavnica Z gledališčem nad učence in dijake 19.3. ODPADE. O morebitnem novem terminu izvedbe vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje! Vse dobro,  ekipa Ane Monro.     The post Delavnica ZGNUD 19.3. ODPADE! appeared first on Ana Monro.
Gregorjevo

Gregorjevo

Loški muzej, 12. marec 2020 ― Po ljudskem izročilu se gregorjevo šteje za prvi pomladanski dan. Veljalo je, da je na sv. Gregorja dan že tako dolg, da obrtniki pri svojem delu ne potrebujejo več umetne svetlobe.

OBVESTILO KNJIŽNICE

Knjižnica Postojna, 12. marec 2020 ― Spoštovani člani in uporabniki knjižnice! Knjižnica bo od danes, 12. 3. 2020, naprej zaustavila roke za vračanje izposojenega gradiva članov, kar pomeni, da vam gradiva ni potrebno vračati do preklica, saj se zamudnine ne bodo štele in imate knjige in drugo gradivo lahko doma. Prav tako ni potrebno, da si sami prek sistema Cobiss (Moj...
Prostori umetnosti: Bertokova razstava Lakota v Galeriji Photon

Prostori umetnosti: Bertokova razstava Lakota v Galeriji Photon

Misli, 12. marec 2020 ― V Galeriji Photon je na ogled fotografska razstava Gorana Bertoka z naslovom Lakota. Bertok se tudi v najnovejši seriji ukvarja z minljivostjo človeškega telesa, le da tokrat predstavi izmučeno, izčrpano telo kot posledico odpovedovanja hrane. Kot je povedal za STA, ga že od začetka zanima "telo, ki ga posedujmo in ki mu pripadamo."

Obvestilo o obisku uradnih ur v času koronavirusa - COVID-19

Javna agencija za knjigo, 12. marec 2020 ― Spoštovani, skladno z uredbo Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ, prosimo, da se do nadaljnjega v času uradnih ur osebno oglasite le v nujnih primerih.  Za vas smo dosegljivi po elektronski pošti in telefonu. Vložišče je prav tako odprto le v nujnih primerih, prosimo vas, da nam vse zadeve pošiljate poštno. Ukrep velja do preklica. Za sodelovanje pri preprečevanju širjenja okužb in vaše razumevanje se vam že v naprej lepo zahvaljujemo. 

Odpoved osebnih srečanj

CED, 12. marec 2020 ― Ekipa zavoda Motovila (CED Slovenija) zaradi trenutne situacije v zvezi z izbruhom koronavirusa do nadaljnjega odpoveduje vsa osebna srečanja in zapira vrata pisarne. Dosegljivi smo po elektronski pošti, prek družbenih omrežij ali prek Skypa.

Nazaj od blizu, razstava grafičnega oblikovalca Domna Frasa v razstavišču Koroške osrednje knjižnice

Kamra.si, 12. marec 2020 ― V razstavišču Koroške osrednje knjižnice smo v petek, 6. marca 2020, odprli razstavo Nazaj od blizu avtorja Domna Frasa, slovenskega grafičnega oblikovalca in tipografa. Na razstavi nam avtor odstira vpogled v svoje tipografske stvaritve s celovito serijo velikoformatnih grafik. “Tipografija sobiva z jezikom na dveh ravneh. Je informacija in je njegova podoba.” je v knjigi Nazaj od blizu – Aparatove črke & oblike 1998 ----- 2018 zapisal avtor. Na razstavi so njegove tipografske stvaritve prevedene v izolirane abstraktne likovne forme. Iz mikro tipografskih mojstrovin, ki so za običajnega bralca zgolj besedilo, se tukaj soočimo s črko, linijami, ploskvami, volumni … v veličastnih makro izvedbah, ki nas presunejo z močjo likovne govorice.  
1965 Gornje Otave – Škatlica cigaret Morava

1965 Gornje Otave – Škatlica cigaret Morava

Stare slike (Cerknica), 12. marec 2020 ― Kartonska škatlica cigaret Morava iz leta 1965. Še danes je shranjena pri nas doma kot pomemben dokaz na življenjsko odločitev mojega žal že pokojnega očeta. Odločitev, da preneha s kajenjem cigaret. To je bila zelo premišljena odločitev. Delno zaradi zdravja še več zaradi stroškov, saj je v tistem času padla odločitev o zidavi svoje hiše. […]

Vlada RS je potrdila nominacijo tradicij reje lipicancev za vpis na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva

Ministrstvo za kulturo, 12. marec 2020 ― Vlada RS je v torek, 10. marca 2020, potrdila nominacijo tradicij reje lipicancev za vpis na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Ministrstvu za kulturo je naložila vodenje vseh aktivnosti in usklajevanje postopkov, pooblastila veleposlanico RS v Parizu in stalno predstavnico RS pri UNESCO za podpis nominacijskega obrazca in naložila Ministrstvu za zunanje zadeve predajo nominacije sekretariatu UNESCO v Parizu najkasneje do 31. marca 2020.
Ontološke karaoke

Ontološke karaoke

Odzven, 12. marec 2020 ― Nova predstava Jureta Novaka tematizira status sreče v današnji civilizaciji. Karaoke sestavljajo izmišljeni komadi izmišljenih avtorjev (pripravil jih je Uroš Buh), ki bolj ali manj opevajo brezhibno srečo.
še novic