Mestno gledališče Ptuj: Prva umetniška interpretacija Škofjeloškega pasijona

Mestno gledališče Ptuj: Prva umetniška interpretacija Škofjeloškega pasijona

Štajerski tednik, 30. avgust 2021 ― Po premieri Vsi so ptice se v tem tednu MG Ptuj predstavlja še z drugo premiero, predstavo Škofjeloškega pasijona, ki je nastala v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj. Na odru MG Ptuj si jo bomo lahko ogledali 1., 2. in 3. septembra. Obe premieri oz. predstavi bi morali biti na repertoarju že v pretekli sezoni, zaradi covid krize pa so ju morali prestaviti v novo sezono oz. njen začetek. Želijo namreč izkoristiti čas, dokler še lahko delajo, saj se zdravstvena kriza ponovno zaostruje.
Ormoška knjižnica edina evropska med velikani v svetovnem vrhu

Ormoška knjižnica edina evropska med velikani v svetovnem vrhu

Štajerski tednik, 30. avgust 2021 ― Med 33 prijavljenimi knjižnicami z vsega sveta je Knjižnica Franca Ksavra Meška iz Ormoža v kategoriji zelenih knjižnic dosegla izjemen uspeh, saj je po mnenju Mednarodne zveze bibliotekarskih društev in ustanov (IFLA) med štirimi najboljšimi zelenimi knjižnicami na svetu. Na vrhu je pristala splošna knjižnica Edmonton iz Kanade, drugega, tretjega in četrtega mesta pa niso podeljevali, zato so knjižnice »finalistke« razvrstili kar po abecednem vrstnem redu.

Prostorož: Kiosk, ki je spremenil parkirišče v srečališče

OUTSIDER, 30. avgust 2021 ― V starem mestnem jedru Solkana je avgusta 2021 zaživela nova lokacija za druženje lokalnih prebivalcev. Na Trgu Marka Plenčiča, ki so ga prej večinoma zasedali avtomobili, je danes postavljen  zeleni kiosk Mobilet. V sklopu začasne prometne ureditve bo tri mesece vabil mimoidoče, da v njem prirejajo različne dogodke in preizkušajo, kako prometni trg spremeniti v…

Nora Verde: O ljubezni, batinah in revoluciji

Koridor, 30. avgust 2021 ― Zbirka kratkih zgodb O ljubezni, batinah in revoluciji prinaša udarne in pretresljive zgodbe žensk, vpetih v družbo patriarhalnih vrednot, krivic in neenakosti. The post Nora Verde: O ljubezni, batinah in revoluciji appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Sproščeno v šolo septembra v Solkanu

Sproščeno v šolo septembra v Solkanu

Inštitut za politike prostora, 30. avgust 2021 ― Šolska ulica v Solkanu bo območje varnih prihodov Od 6. septembra bo v Solkanu na Šolski ulici območje varnih prihodov v šolo. S tem namenom bomo na Šolski ulici, na odseku pred OŠ Solkan, omejili vožnjo z avtomobilom in jo odprli za otroke. Manj kot je avtomobilov na ulicah ob šoli, bolj sproščena in varna... The post Sproščeno v šolo septembra v Solkanu appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT) (#PKP9)

Asociacija, 30. avgust 2021 ― Ime: Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT) (#PKP9) Predlagatelj: Vlada Republike SlovenijeDatum objave: 13. 07. 2021 Povezava na zakon: PKP9 Odziv Asociacije: Komentarje na objavljeni predlog zakona je Asociacija poslala 30. junija 2021 in so dostopni na tej povezavi.

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) (#PKP7)

Asociacija, 30. avgust 2021 ― Ime: Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) (#PKP7) Predlagatelj: Vlada Republike SlovenijeDatum objave: 30. 12. 2020 Povezava na zakon: PKP7 Odziv Asociacije: Komentarje na objavljeni predlog zakona je Asociacija poslala 23. december 2020 in so dostopni na tej povezavi.

GM oder: Teja Udovič Kovačič v Štanjelu

Glasbena mladina, 30. avgust 2021 ― Koncert harmonikarke TEJE UDOVIČ KOVAČIČ1. septembra 2021, ob 19.00 grad Štanjel Spored:Nives Šebjan: V iskanju biseraLuciano Berio: Sequenza XIII za harmoniko (Chanson)Georg Friedrich Händel: Suita št. 8 v f-molu, HWV 433Arshia Samsaminia: SoundscapesJean-Philippe Rameau: L’entretien des musesGundega Šmite: Five illuminations Teja Udovič Kovačič je študentka 3. letnika harmonike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v […] The post GM oder: Teja Udovič Kovačič v Štanjelu first appeared on Glasbena mladina Slovenije.

Anketiranje

Fakulteta za dizajn, 30. avgust 2021 ― Spoštovane študentke in študenti FD! Ob zaključku izpitnega obdobja,  bi vas radi prijazno spomnili, da je potrebno pred vpisom v višji letnik študijskega programa, izpolniti anketo o poteku študijskega procesa ter o […] The post Anketiranje appeared first on Fakulteta za dizajn.
Otvoritev razstave Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

Otvoritev razstave Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

SEM, 30. avgust 2021 ― Vljudno vabljeni na otvoritev panojske razstave Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji, ki bo potekala v četrtek, 2. septembra 2021, ob 16. uri, v Mali loži v Kopru. Razstava je nastala v okviru istoimenskega triletnega raziskovalnega projekta Oddelka za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Znanstveno-raziskovalnega središča Koper in Slovenskega etnografskega muzeja. Pri projektu sodelujejo tudi Pokrajinski muzej Celje, Narodni muzej Slovenije in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran. Avtorici razstave sta dr. Nataša Vampelj Suhadolnik in dr. Helena Motoh. Ogled razstave bo možen do 20. septembra 2021. Več o projektu VAZ
Odprtje razstave Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

Odprtje razstave Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

SEM, 30. avgust 2021 ― Vljudno vabljeni na odprtje panojske razstave Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji, ki bo potekalo v četrtek, 2. septembra 2021, ob 16. uri, v Mali loži v Kopru. Razstava je nastala v okviru istoimenskega triletnega raziskovalnega projekta Oddelka za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Znanstveno-raziskovalnega središča Koper in Slovenskega etnografskega muzeja. Pri projektu sodelujejo tudi Pokrajinski muzej Celje, Narodni muzej Slovenije in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran. Avtorici razstave sta dr. Nataša Vampelj Suhadolnik in dr. Helena Motoh. Ogled razstave bo možen do 20. septembra 2021. Več o projektu VAZ

Ljubljanska Drama z gostovanji v Italiji in na Poljskem

SiGledal Novice, 30. avgust 2021 ― Ansambel SNG Drama Ljubljana bo z uprizoritvijo Moj mož Rumene Bužarovske v režiji Ivane Djilas v torek gostoval na 30. festivalu Mittelfest 2021 v italijanskem Čedadu. S sodobno dramsko opero Deklica s strunami Maje Hrgović in Marjana Nečaka pa se bo 10. septembra predstavil na 3. mednarodnem gledališkem festivalu v poljskih Kielcah.

Koruzni labirint v Mengšu

OUTSIDER, 30. avgust 2021 ― Letos se lahko že četrto leto zapovrstjo sprehodimo po koruznem labirintu v Mariboru. Zaradi velikega povpraševanja pa so letos labirint zasadili še v Mengšu. Na obeh lokacijah, je projekt nastal v sodelovanju društva Labirint in idejne vodje projekta Nataše Drozg in Univerze v Mariboru – Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Zaradi kolobarjenja je…
Cerknica 1973/74 – 6. c razred

Cerknica 1973/74 – 6. c razred

Stare slike (Cerknica), 30. avgust 2021 ― Po štirih letih šolanja na podružnični šoli v Begunjah smo 5. in naslednje razrede obiskovali v Cerknici. Učencev je bilo za 4 razrede. Vsi, ki smo prišli iz Begunj, smo ostali skupaj v razredu, pridružilo pa se nam je še nekaj novih sošolcev. V 6. razredu je bila naša razredničarka Maja Milavec. Bila je stroga […]
Kateri kratki film je osvojil zlati MUVIT?

Kateri kratki film je osvojil zlati MUVIT?

BSF, 30. avgust 2021 ― Ciljno črto je prečkal že 8. MUVIT, maratonska filmska dirka, na kateri so morali slovenski filmarji v le 60 urah ustvariti kratki film. V veliki finale se je po strokovni oceni režiserke Urške Djukić, igralca Mateja Zemljiča in direktorja fotografije Sašota Štiha, članov letošnje žirije, prebilo 12 filmov. Trije med njimi pa so bili kronani z bronastim, srebrnim in zlatim MUVITom! Letošnji veliki zmagovalec je tako kratki film Alternativa, ekipe 5. KADER, ki kot edini beležijo že drugo zmago na MUVITu.
še novic