Ne-festival: KRIK :: PRVI GLAS

Ne-festival: KRIK :: PRVI GLAS

Cirkulacija 2, 16. avgust 2023 ― V soboto, 19. avgusta ob 20.00 vabljeni v Cirkulacijo 2, podhod Ajdovščina Ljubljana, na gostujočo predstavo KRIK: PRVI GLAS Avtorska predstava v nastajanju Kot del festivala Ne-festival (Gornji Grad) -> https://kudtransformator.com/ne-festival/...

Že imaš karto?

Kunigunda, 16. avgust 2023 ― Vstopnice za zadnji Kunigundin vikend že v prodaji! PETEK, 1. 9. KONCERT: Brkovi (HR), Koikoi (SRB), Karmakoma, Dust Collector https://olaii.com/event/3182/brkovi-hr-koikoi-srb-karmakoma-dust-collector-26-festival-kunigunda   SOBOTA, 2. 9. KONCERT: Vojko V (HR), Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano (SRB), Kajbo (NEM), Ivč https://olaii.com/event/3183/vojko-v-hr-ajs-nigrutin-srb-smoke-mardeljano-srb-kajbo-nem-ivc-26-festival-kunigunda The post Že imaš karto? appeared first on Kunigunda.
Festival Nindri Indri

Festival Nindri Indri

Radio Študent, 16. avgust 2023 ― V današnjem RŠ intervjuju se bomo pogovarjali s Tino Perić in Tomislavom Glavico, organizatorjema prve edicije festivala Nindri Indri, ki se bo zgodil ta teden v petek in soboto, 18. in 19. avgusta, v Murski Soboti. Na sporedu bo raznolika paleta glasbenih žanrov od punka do techna.  
Pivka: Na ogled razstava ukrajinske umetnice Črno/Belo

Pivka: Na ogled razstava ukrajinske umetnice Črno/Belo

Notranjsko primorske novice » Kultura, 16. avgust 2023 ― Pivka: Na ogled razstava ukrajinske umetnice Črno/Belo Featured Pivka – V galeriji Krpanovega doma v Pivki so na ogled slikarska dela ukrajinske umetnice Marine Dereviankine z naslovom Črno/Belo. Razstavo so odprli 11. avgusta, dogodek pa sta z akustičnim grunge koncertom obarvala Peter Hudnik in Matic Ajdič. Razstava v Krpanovem je na ogled do 31. avgusta. Razstava Marina Dereviankina, koncert (Peter Hudnik, Matic Ajdič), Krpanov dom, Pivka, 11. avgust 2023 Foto: Valter Leban Tema razstave Črno/ Belo so strah in bolečina ter moč človeškega duha. »Naše življenje je sestavljeno iz črnih in belih črt in veliko je lahko odvisno od tega, s kakšnega zornega kota gledamo nanj, kajti včasih nam črna črta lahko pove mnogo več o razumevanju in vrednotah življenja kot bela,« je na Facebookovi strani dogodka zapisala Marina Dereviankina. »Nova faza in nov korak vzbujata strah, vendar nas naredita močnejše. Mnogi mislijo, da pogumni ljudje ne vidijo nevarnosti, ne pretehtajo možnosti in ne razmišljajo o prihodnosti, vendar to ni res, pogum – je zavestno tveganje in ne nepremišljenost. Včasih lahko že najpreprostejša dejanja spremenijo človekovo življenje in svet okoli njega, prijazna beseda ali topli objem, sprehod v parku ali skodelica kave, morda glasba ali umetnost, ples ali izlet v naravo, potovanja ali dobra knjiga. Dovolite si živeti življenje, dovolite si rešiti sebe in druge, saj bomo imeli vedno dovolj časa za umiranje.« Razstavo sta na pot z glasbo pospremila Peter Hudnik (nekdaj član skupine KiNG Foo) in Matic Ajdič (član skupine San di ego), ki sta se združila, da obudita grunge, popularno rock glasbo iz prve polovice devetdesetih let. Že osem let preigravata največje hite bendov, kot so Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Radiohead, Liqido, R.E.M in drugi. iž ČlanekPivka: Na ogled razstava ukrajinske umetnice Črno/Belo se je najprej pojavil naNotranjsko primorske novice.#
Mladi levi letos v znamenju kolektivnosti

Mladi levi letos v znamenju kolektivnosti

Revija Primus, 16. avgust 2023 ― Avtor: sta, uredništvo Letošnji mednarodni festival Mladi levi, ki bo tokrat potekal že 26., bo v znamenju kolektivnosti. V dneh od 18. do 26. avgusta si bo mogoče na različnih prizoriščih ogledati raznovrstne umetniške dogodke, ki jih letos povezuje kolektivnost. Kot je na današnji novinarski konferenci povedala direktorica zavoda za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev ...

Fakulteta za dizajn, 16. avgust 2023 ― POVIO sporoča… Povio UI Design Akademija (Ljubljana) Oblikuj svojo prihodnost zdaj! Si ustvarjalna oseba, ki ob uporabi različnih aplikacij dobi polno idej, kako bi lahko izgledale še lepše, še bolj […] The post appeared first on Fakulteta za dizajn.
Belgijska univerza: Učenje angleške literature s Taylor Swift

Belgijska univerza: Učenje angleške literature s Taylor Swift

Misli, 16. avgust 2023 ― Študenti literature na belgijski univerzi v Gentu bodo lahko v okviru študija preučevali tudi besedila ameriške pevke Taylor Swift. "V prihodnjem semestru ponujamo predmet Literatura (verzija Taylor) za magistrske študente," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa nedavno pojasnila neimenovana tiskovna predstavnica univerze.
Če povem

Če povem

SIGIC - Novice, 16. avgust 2023 ― Kulturno-umetniško društvo Če Povem 83 bo letos v Čepovanu organiziralo 5. izvedbo čezmejnega alternativnega festivala Če povem. Slednji povezuje slovenske in italijanske glasbenike, pesnike, literate in druge umetnike.
še novic