Muzikal kamniških dijakov si je ogledal tudi predsednik države

Kamnik.info, 20. april ― Dijaki angleške gledališke skupine Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra so v sredo uprizorili dobrodelno predstavo oz. muzikal »The Tribe, ki si jo je, kot častni pokrovitelj predstave, ogledal tudi predsednik države Borut Pahor. O izvrstno pripravljeni predstavi kamniških dijakov smo na naših straneh že pisali (Povezava: Kamniški dijaki navdušili z muzikalom »The tribe«), njeno ... The post Muzikal kamniških dijakov si je ogledal tudi predsednik države appeared first on Kamnik Info.

Glej Larsa z Marsa – kamniška plesna predstava v počastitev stoletnice slovenskega baleta

Kamnik.info, 16. april ― V petek se je v Domu kulture Kamnik odvila premiera plesne predstave učencev in učenk Glasbene šole Kamnik – Glej Larsa z Marsa, s katero so mladi kamniški plesalci počastili tudi stoletnico baleta na slovenskem. Za medplanetarno glasbeno plesno pravljico je besedilo in glasbo napisal Blaž Pucihar, za koreografijo pa poskrbela Ana Trojnar, je bila ... The post Glej Larsa z Marsa – kamniška plesna predstava v počastitev stoletnice slovenskega baleta appeared first on Kamnik Info.

Navihana “Bitja” Tine Kralj

Kamnik.info, 15. april ― V Mladinskem centru Kotlovnica je bila v četrtek, 12. 4. 2018, odprta razstava likovnih del Tine Kralj, ki jo je avtorica poimenovala Bitja. Razstava upodobljenih mitološko-pravljičnih bitij Tine Kralj, ki na nek način lahko odražajo tudi serijo igrivih avtoričinih domišljiskih samoupodobitev, ki se lovi na tanki vrvi odraščanja oz. preobrazbe iz dekleta v žensko, so ... The post Navihana “Bitja” Tine Kralj appeared first on Kamnik Info.

Štefan Jež razstavlja v kavarni Rotovž

Kamnik.info, 11. april ― V kavarni Rotovž  se s razstavo slik predstavlja Štefan Jež, slikar rojen v Mengšu in ves čas vezan na Kamnik, kjer biva tudi zadnjih 10 let in ustvarja skupaj v družbi kamniških slikarjev. Štefan Jež, ki je bil v mladosti tudi bobnar legendarne glasbene zasedbe Buldožer, v Rotovžu predstavlja svoja slikarska dela, ki so nastala ... The post Štefan Jež razstavlja v kavarni Rotovž appeared first on Kamnik Info.

Premiera Alpske idile

Kamnik.info, 8. april ― Kar nekaj nas je že težko pričakovala mesec april. Ne toliko zaradi 1. aprila, dneva šaljivcev, ali počitnic, ki bodo konec meseca, ampak zaradi vedenja, da se gledališka skupina ‘Rudolfi’ vrača na oder Doma kulture Kamnik z novo zabavno, sproščeno in humorno predstavo Alpska idila. V petek, 6. 4. 2018, je potekala premiera in, po ... The post Premiera Alpske idile appeared first on Kamnik Info.

Izšla je nova, 24. številka Kamniškega zbornika

Kamnik.info, 6. april ― Na gradu Zaprice je bila včeraj popoldne predstavljena nova, že 24. številka Kamniškega zbornika, ki tudi tokrat prinaša kvalitetne in raznolike vsebine. Izid vsake nove številke Kamniškega zbornika bi najbrž lahko imeli kar za manjši kamniški praznik, kajti objavljene vsebine, ki že od samih začetkov zbornika predstavljajo raznovrstno zakladnico podatkov o utripu Kamnika na najrazličnejših ... The post Izšla je nova, 24. številka Kamniškega zbornika appeared first on Kamnik Info.

Likovni poklon slikarskega mojstra Dušana Sterleta Rudolfu Maistru

Kamnik.info, 25. marec ― V Kavarni Veronika je bila včeraj odprta razstava grafik »Maister in Kamnik«, ki jih je neumorni kamniški slikar in grafični oblikovalec Dušan Sterle poklonil mestu in spominu, v Kamniku rojenega generala in pesnika Rudolfa Maistra. Nekaj besed o ustvarjanju Dušana Sterleta, neumornega in vztrajnega ustvarjalca, obenem pa tudi neprizanesljivega družbenega kritika, je ob odprtju razstave ... The post Likovni poklon slikarskega mojstra Dušana Sterleta Rudolfu Maistru appeared first on Kamnik Info.

Na Selih so uprizorili veseloigro Trije vaški svetniki

Kamnik.info, 18. marec ― Člani ŠKD Sela so sinoči v Marijinem domu na Selih, ob režijski pomoči Andreje Humar Gruden, v premierno uprizorili zabavno veseloigro Trije svetniki. Včerajšnji večer na Selih je bil za tamkajšnje prebivalce, ki so do zadnjega kotička napolnili župnijski Marijin dom, zagotovo nekaj posebnega, saj so imeli, po kdo ve kolikem času, znova moč prisostvovati ... The post Na Selih so uprizorili veseloigro Trije vaški svetniki appeared first on Kamnik Info.

Boris Selko je postal predsednik Zveze slovenskih godb

Kamnik.info, 17. marec ― Na 24. Zboru zveze slovenskih godb, ki je danes potekal v prostorih Papirniškega pihalnega orkestra Vevče, je bil za predsednika Zbora slovenskih godb izvoljen kamničan Boris Selko, predsednik Mestne godbe Kamnik, ki je že pred tem opravljal funkcijo podpredsednika. Boris Selko, je ob izvolitvi na pomembno in zahtevno funkcijo predsednika ZSG slovenskim godbenikom zahvalil za ... The post Boris Selko je postal predsednik Zveze slovenskih godb appeared first on Kamnik Info.

Kulturni dogodek na predvečer mednarodnega dneva žensk

Kamnik.info, 10. marec ― V počastitev mednarodnega dneva žensk je v Kavarni Veronika v Kamniku potekal glasbeno-pesniški večer, v katerem so nastopili Zlatan Čordić – Zlatko, Miša Černak, Nina Osredkar in Simon Skalar, dogodek pa je povezovala mag. Julijana Bizjak Mlakar. Uvodne besede nekdanje ministrice za kulturo in poslanke državnega zbora mag. Julijane Bizjak Mlakar so bile namenjene več ... The post Kulturni dogodek na predvečer mednarodnega dneva žensk appeared first on Kamnik Info.

Moč žensk Boštjana Plesničarja

Kamnik.info, 9. marec ― V Galeriji Pogled je bila včeraj odprta razstava likovnih del Boštjana Plesničarja, ki jo je avtor, kot nalašč za mednarodni dan žena, poimenoval – Woman’s power, O razstavi in ustvarjalnem delu Boštjana Plesničarja, pa je kustosinja Medobčinskega muzeja Kamnik in vodja galerije Pogled Saša Bučan zapisala: Slikar Boštjan Plesničar (1968) je leta 1996 diplomiral na ... The post Moč žensk Boštjana Plesničarja appeared first on Kamnik Info.

Za uvod v skorajšnjo revijo pevskih zborov: Kakšno raven dosegajo kamniški pevski zbori

Kamnik.info, 27. februar ― Kamničani že od nekdaj radi pojemo, saj se, med drugim, s ponosom ponašamo tudi s prvim slovenskim pevskim društvom Lira, zato najbrž ni prav nič nenavadnega, da na Kamniškem deluje lepo število različnih pevskih zborov, ki se bodo, no, vsaj nekateri izmed njih, v soboto, 3. marca 2018, v Domu kulture Kamnik znova srečali na ... Prispevek Za uvod v skorajšnjo revijo pevskih zborov: Kakšno raven dosegajo kamniški pevski zbori je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Rockersko preganjanje mraza

Kamnik.info, 27. februar ― Najhladnejši sobotni večer v letošnji zimi so ogreli kamniški rockerji zasedbe Kalaia, ki so na »odru« Puba Pod Skalo nastopili že osmič. Tudi tokrat so navdušili z avtorskimi skladbami, suvereno interpretacijo in svojevrstnim »šovom«, ki je dodobra razgrel obiskovalce koncerta. Predstavili so nekaj povsem novih skladb in seveda morje uspešnic, ki jih poznamo že iz ... Prispevek Rockersko preganjanje mraza je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Kamnik izpod čopiča kitajske ustvarjalke Cheng Xing

Kamnik.info, 14. februar ― V popoldanskih urah je bila v preddverju Občine Kamnik odprta razstava kitajske likovne ustvarjalke Cheng Xing, sicer članice Likovnega društva Tone Kranjc, ki že dlje časa živi in ustvarja v Godiču. Razstavo, katere odprtje je povezoval Tone Ftičar, je odprl podžupan Matej Slapar, o likovnem ustvarjanju Cheng Xing, pa je Saša Bučan, kustosinja Medobčinskega muzeja ... Prispevek Kamnik izpod čopiča kitajske ustvarjalke Cheng Xing je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Praznik kulture na OŠ Stranje: Pesem moja je posoda tvojega imena…

Kamnik.info, 12. februar ― “Jaz pa tebi, draga, želel sem dopasti“  … ob Prešernovem dnevu v OŠ Stranje    Ob slovenskem kulturnem prazniku je  v telovadnici OŠ Stranje potekala prireditev, ki sta jo  povezovala devetošolca Luka Peter Romšak in Iza Golob. Prešernovo plodno  ustvarjalnost  je vodila ljubezen, ljubezen do umetniškega ustvarjanja, do lepe slovenske besede  pa tudi do ljubljene ... Prispevek Praznik kulture na OŠ Stranje: Pesem moja je posoda tvojega imena… je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.
še novic