Likovno utelešenje Jana Bernota

Kamnik.info, 8. december ― V Mladinskem centru Kotlovnica je bila včeraj zvečer odprta razstava likovnih del Jana Bernota – Telesa. V “zasilnem” razstavišču MC Kotlovnica, kjer se je v zadnjem času zvrstilo že kar nekaj razstav mladih likovnih ustvarjalcev, so stene ozkega kotlovniškega hodnika okrasila “Telesa” Jana Bernota, razstava pomenljivih likovnih del o kateri je Anže Slana zapisal: “Greš ... Prispevek Likovno utelešenje Jana Bernota je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Za narodov blagor

Kamnik.info, 30. november ― Pod meglenim obokom sinočnjega večera, ki je z oblastno mrkogledostjo grozil z močo snežne brozge, se je v času, ko je pošten narod povečini že v miru prebavljal novice, krivice in druge krvavice, ki jih prinaša poneumljena zelnica vsakovečernega menuja bleščavo uokvirjenega električnega krožnika, v kamniškem hramu kulture odvil jako imeniten in skorajda škandalozen dogodek. ... Prispevek Za narodov blagor je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Igrivo Divja urbanost Lee Svrzikapa

Kamnik.info, 30. november ― V galeriji Šola idej na Šutni, je bila včeraj zvečer odprta razstava del akademske slikarke Lee Svrzikapa, odprtje katere so z glasbenim nastopom popestrili člani glasbene zasedbe Na lepem prijazni. Odprtje razstave likovnih del akademske slikarke Lee Svrzikapa je v Šolo idej na Šutni privabilo kar lepo število obiskovalcev, kar pa najbrž ni nič nenavadnega, ... Prispevek Igrivo Divja urbanost Lee Svrzikapa je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Mešani pevski zbor Odmev Kamnik – zmagovalec regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb

Kamnik.info, 27. november ― Mešani pevski zbor Odmev Kamnik je z 91,3 točke zmagal in osvojil zlato priznanje z odliko na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb. Tekmovanje je potekalo v soboto, 25.11.2017, v Kristalni dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki. Poleg zmage je zbor domov odnesel tudi posebni priznanji za najboljšo izvedbo sodobne skladbe ter za najboljšo izvedbo skladbe ... Prispevek Mešani pevski zbor Odmev Kamnik – zmagovalec regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Vocis Imago v Kamniku

Kamnik.info, 26. november ― V petek, 24. novembra 2017, je Komorni zbor Vocis Imago priredil svoj 13. letni koncert z naslovom The Shadow of Your Smile v Kamniku. Poslušalce je v dvorani DK društva Solidarnost nad kavarno Veronika ogrela in navdušila slovenska narodna in narodno zabavna pesem v prvem delu, še bolj pa črnska duhovna in zabavna v drugem ... Prispevek Vocis Imago v Kamniku je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Odprtje nove razstave v Maistrovi rojstni hiši

Kamnik.info, 23. november ― Na predvečer državnega praznika, dnevom Rudolfa Maistra, je bila pred njegovo rojstno hišo v Kamniku odprta razstava Majniška deklaracija 1917 in deklaracijsko gibanje, ki je v zadnjih letih velike vojne sprožila predvsem zahteve po koncu krvave vojne in ustanovitev države Slovencev, Hrvatov in Srbov pod habsburškim žezlom.   Majniško izjavo je podpisalo preko 20.000 podpisnikov, ... Prispevek Odprtje nove razstave v Maistrovi rojstni hiši je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Priznanje za fotografa Nina Rakoviča

Kamnik.info, 22. november ― Na mednarodnem fotografskem natečaju z naslovom Ljubezen do drugačnosti, ki je potekal pod okriljem mednarodne fotografske zveze FIAP ter Foto zveze Slovenije, na katerem je sodelovalo 119 avtorjev iz vsega sveta, ki so prispevali kar 678 fotografij, je žirija izbrala najboljše, med najboljšimi fotografijami pa sta se znašli tudi dve, ki ju je posnel kamniški fotograf Nino ... Prispevek Priznanje za fotografa Nina Rakoviča je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Bejrut, nov videospot kamniških hip-hop melanholikov Matter

Kamnik.info, 20. november ― Kamniški oz., bolje rečeno, dupliški hip-hoperji so danes na svoj Youtube kanal naložili nov videospot Bejrut, v katerem sprašujejo po ceni vaše mame. Dobršen del Kamničanov, ki si domala še vedno ni opomogel od šoka, da letos niso mogli mahati povorki narodnih noš, se najbrž ne zaveda prav dobro, da v Kamniku že nekaj časa ... Prispevek Bejrut, nov videospot kamniških hip-hop melanholikov Matter je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Kamniški folkloristi so znova veselo rajali

Kamnik.info, 20. november ― V soboto. 18. 11. 2017, so člani Folklorne skupine Kamnik ponovno pripravili prireditev Ples in glasba izpod Kamniških planin, na kateri so, pred polno dvorano Doma kulture Kamnik, skupaj s številnimi gosti, veselo zarajali in pripravili prav lep in zabaven večer. Kamniški folkloristi so tokrat v goste povabili najboljše folklorne skupine iz cele države, ki ... Prispevek Kamniški folkloristi so znova veselo rajali je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Prva samostojna razstava kamniškega ljubiteljskega slikarja Romana Špenka

Kamnik.info, 18. november ― V gostilnici Špenko ob kamniški avtobusni postaji smo bili danes priča svojevrstnemu rojstnodnevnemu presenečenju, odprtju prve samostojne razstave Romana Špenka, ki je včeraj napolnil četrto desetletje. Vsi, ki nekoliko bolje poznajo Romana Špenka vedo, da mu je risanje in slikanje že od nekdaj v veliko veselje, saj se lahko, kljub temu, da gre za ljubiteljskega ... Prispevek Prva samostojna razstava kamniškega ljubiteljskega slikarja Romana Špenka je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Odprtje razstave vezenin

Kamnik.info, 16. november ― V preddverju občinske stavbe je bila včeraj popoldne odprta razstava vezenin, ki so jih izdelale udeleženke delavnic vezenja iz Kamnika in Škofje Loke. Razstavo so pripravile udeleženke delavnic vezenja iz Kamnika in Škofje Loke pod vodstvom Majde Vavpetič, hkrati pa se jim pridružujejo tudi vezilje iz Trzina. Mentorica Majda Vavpetič ima certifikat Obrtne zbornice Slovenije ... Prispevek Odprtje razstave vezenin je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Prvo slovensko pevsko društvo LIRA Kamnik obeležilo 135. obletnico delovanja

Kamnik.info, 12. november ― Pevci Prvega slovenskega pevskega društva Lira so s slavnostnim koncertom obeležili 135. obletnico svojega delovanja. Do zadnjega sedeža napolnjen kamniški hram kulture je danes resnično dihal skupaj s pevci Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik, ki so pripravili slovesen koncert glasbe, ki jo tako radi delijo z drugimi. Suvereno in strokovno je, tako kot vedno, ... Prispevek Prvo slovensko pevsko društvo LIRA Kamnik obeležilo 135. obletnico delovanja je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Keramika v izložbi: Plesoča keramika Žive Slavec

Kamnik.info, 11. november ― V izložbi Hiše keramike na Šutni je na ogled keramika Žive Slavec. V četrtek zvečer, 9. novembra 2017, je bila v Hiši keramike odprta razstava ustvarjalke Žive Slavec, ki je po izobrazbi sicer arhitektka, vendar se je, kot je povedala sama, pred kakimi sedmimi leti domala povsem posvetila ustvarjanju z glino.   Živa Slavec, ki ... Prispevek Keramika v izložbi: Plesoča keramika Žive Slavec je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Popotovanje “K svetlobi” Barbare Demšar

Kamnik.info, 11. november ― V galeriji Pogled je na ogled slikarska razstava Barbare Demšar – K svetlobi. V četrtek, 9. novembra 2017, je bila v galeriji Pogled v Kamniku odprta razstava slik Barbare Demšar, slikarke iz Škofje Loke, ki je leta 1997 diplomirala na oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani pri prof. Hermanu Gvardjančiču. Izpopolnjevala se ... Prispevek Popotovanje “K svetlobi” Barbare Demšar je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Dvovrstičnice: Ko internetni hec preraste samega sebe

Kamnik.info, 5. november ― V petek 3. Novembra se je v Mladinskem centru Kotlovnica odvil večer, ki mu še nismo bili priča, večer improvizacijske dvovrstične poezije. Vrtljaj urninega kazalca minule nedelje je povzročil, da so tokrat obiskovalci prihajali v klet rosno mladih že skoraj v popolni temi. Še vedno pod vplivom noči čarovnic so se poetični zombiji po krajšem ... Prispevek Dvovrstičnice: Ko internetni hec preraste samega sebe je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.
še novic