Kamnik izpod čopiča kitajske ustvarjalke Cheng Xing

Kamnik.info, 14. februar ― V popoldanskih urah je bila v preddverju Občine Kamnik odprta razstava kitajske likovne ustvarjalke Cheng Xing, sicer članice Likovnega društva Tone Kranjc, ki že dlje časa živi in ustvarja v Godiču. Razstavo, katere odprtje je povezoval Tone Ftičar, je odprl podžupan Matej Slapar, o likovnem ustvarjanju Cheng Xing, pa je Saša Bučan, kustosinja Medobčinskega muzeja ... Prispevek Kamnik izpod čopiča kitajske ustvarjalke Cheng Xing je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Praznik kulture na OŠ Stranje: Pesem moja je posoda tvojega imena…

Kamnik.info, 12. februar ― “Jaz pa tebi, draga, želel sem dopasti“  … ob Prešernovem dnevu v OŠ Stranje    Ob slovenskem kulturnem prazniku je  v telovadnici OŠ Stranje potekala prireditev, ki sta jo  povezovala devetošolca Luka Peter Romšak in Iza Golob. Prešernovo plodno  ustvarjalnost  je vodila ljubezen, ljubezen do umetniškega ustvarjanja, do lepe slovenske besede  pa tudi do ljubljene ... Prispevek Praznik kulture na OŠ Stranje: Pesem moja je posoda tvojega imena… je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Kamniški kulturni krog: Tradicionalna opoldanska zajemalka kulture

Kamnik.info, 8. februar ― Že tretje leto zapored se je, na kulturnega praznika dan, ki je bil letos obenem tudi debeli četrtek, pod Malim gradom zbrala gruča kamniških kulturnih zanesenjakov in postregla z nekaj spontanimi zajemalkami kulture. Tokrat je vse skupaj potekalo nekoliko drugače kot prejšnja leta, kajti na oder pod Malim gradom, kjer naj bi nekdaj, kot na ... Prispevek Kamniški kulturni krog: Tradicionalna opoldanska zajemalka kulture je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Pest besed je znova udarila na predvečer kulturnega praznika

Kamnik.info, 8. februar ― Stari slovenski pregovor: »Najboljše se vrača februarja,« se je tokrat udejanjil kar v Kamniku. PestBesed je bil zopet na sporedu v mladinskem centru Kotlovnica, ponovno tam, kamor sodi. PestBesed je bil spet doma. Bila je sreda, ki se je občutila kot petek in bil je čas, ko se spomnimo poezije na prav poseben način. Ob ... Prispevek Pest besed je znova udarila na predvečer kulturnega praznika je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Kamniški dijaki so ponovno navdušili z izvrstno proslavo ob kulturnem prazniku

Kamnik.info, 8. februar ― Po dolgih, predolgih letih smo v Kamniku sinoči slednjič znova dočakali spodobno in privlačno »občinsko« proslavo ob kulturnem prazniku, ki so jo, na domala zavidljivi ravni, pripravili dijaki in dijakinje ter mentorji Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Privlačno gledljiv, raznolik, predvsem pa odličnih nastopov poln in kvalitetno pripravljen program, ki so ga pripravili ... Prispevek Kamniški dijaki so ponovno navdušili z izvrstno proslavo ob kulturnem prazniku je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Kulturni praznik v Kamniku – Točno opoldne: Kamniški kulturni krog

Kamnik.info, 6. februar ― Povabilo na spontano počastitev slovenskega kulturnega praznika v Kamniku Spoštovani ljubitelji kulture, prijatelji, kamniški kulturni ustvarjalci, društva in organizacije! Najbrž vam je že prišlo na uho, da se kamniški kulturni ustvarjalci, društva in organizacije, ki na Kamniškem delujemo na področju kulture in umetnosti, znova začenjamo organizirati in združevati v skupno zvezo, preko katere bomo lahko ... Prispevek Kulturni praznik v Kamniku – Točno opoldne: Kamniški kulturni krog je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Na ligo po knjigo k sv. Primožu ali praznično druženje kulture in športa

Kamnik.info, 6. februar ― V zimski idili novozapadlega snega smo se podali  Na ligo po knjigo k sv. Primožu: tekači, pohodniki, ljubitelji knjige in kulture. Peter, prijazni in gostoljubni lastnik okrepčevalnice,  nas je vzel pod okrilje. Zunaj je naletaval sneg, mi pa smo bili na toplem: grela nas je prijetna toplota peči, grela pa nas je tudi posebna energija. ... Prispevek Na ligo po knjigo k sv. Primožu ali praznično druženje kulture in športa je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Fotoreportaža: Gorenjski ”Stonsi” v Pubu Pod Skalo

Kamnik.info, 1. februar ― Če ste zamudili sobotni koncert skupine Spoonfool v Pubu Pod Skalo, vam je lahko pošteno žal. Odlična zasedba Spoonfool, ki se pogosto pojavlja na odrih pubov in klubov širom po Sloveniji, je prejšnjo soboto v Pubu Pod Skalo predstavila nov projekt, ki ga je kamniško občinstvo sprejelo z velikim navdušenjem.   Zapriseženi gorenjski rockerji po ... Prispevek Fotoreportaža: Gorenjski ”Stonsi” v Pubu Pod Skalo je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Letošnje Zlate ribice so podeljene

Kamnik.info, 29. januar ― Festival svobodne video produkcije je odlična priložnost za neodvisne produkcijske skupine in posameznike iz cele Slovenije, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije in deljenje izkušenj. V organizaciji Mladinskega ... Prispevek Letošnje Zlate ribice so podeljene je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Ilustrirani jedilni list vosatega kita

Kamnik.info, 26. januar ― V galeriji Pogled, v kateri se že nekaj časa predstavljajo mladi ustvarjalci sodobne umetnosti, je bila včeraj zvečer odprta razstava mlade likovne pedagodinje Alje Košar – Točke v gibanju. Mlado likovno pedagoginjo oz. vizualno umetnico Aljo Košar (1990), ki je leta 2013 diplomirala na Pedagoški fakulteti, nato pa v lanskem letu s študijem nadaljevala na ... Prispevek Ilustrirani jedilni list vosatega kita je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

5. Festival svobodne video produkcije Kamnik 2018

Kamnik.info, 26. januar ― Festival svobodne video produkcije je namenjen neodvisnim produkcijskim skupinam in posameznikom, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije in gledalcem, ki jih zanimajo sveži prijemi neodvisne video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije in ... Prispevek 5. Festival svobodne video produkcije Kamnik 2018 je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Prijetno preživeta glasbena nedelja z Manco Berlec

Kamnik.info, 23. januar ― V Pubu Pod Skalo se je, z nastopom kamniške glasbenice Mance Berlec, odvila še ena izmed prijetnih ter skorajda preredkih glasbenih nedelj, ki nadvse dobrodošlo poživijo običajno večerno nedeljsko mrtvilo Kamnika. Manca Berlec, ki je v zadnjem času zagotovo ena izmed najbolj zagnanih in plodovitih glasbenih ustvarjalk na Kamniškem, se je nedeljskim gostom Puba Pod ... Prispevek Prijetno preživeta glasbena nedelja z Manco Berlec je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Stoletnica rojstva (skoraj pozabljene) kamniške operne dive Valerije Heybal

Kamnik.info, 17. januar ― Z odprtjem razstave v zasilnem razstavišču avle Doma kulture Kamnik, so se tudi Kamničani in Kamničanke ponovno poklonilu spominu na kamniško sopranistko operno pevko Valerijo Heybal. Nedavno tega še skorajda pozabljena operna pevka Valerija Heybal, katere glas je v času njenega opernega življenja zbujal občudovanje širom Evrope, se je rodila 16. januarja 1918 v kamniški ... Prispevek Stoletnica rojstva (skoraj pozabljene) kamniške operne dive Valerije Heybal je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Odprtje fotografske razstave in premiera filma z naslovom »Ljubezen na tirih«

Kamnik.info, 10. januar ― Popoldan je podžupan Matej Slapar v imenu Občine Kamnik v preddverju občinske stavbe odprl fotografsko razstavo z naslovom »Ljubezen na tirih«, istoimenski film, ki je nastal v lanskem letu v okviru sodelovanja Občine, CIRIUS-a Kamnik in MC Kotlovnice, pa je bil danes tudi premierno prikazan.  Fotografska razstava z naslovom »Ljubezen na tirih« je nastajala ob ... Prispevek Odprtje fotografske razstave in premiera filma z naslovom »Ljubezen na tirih« je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.

Medgeneracijsko druženje in koncert na OŠ Stranje

Kamnik.info, 9. januar ― Mesec december je poln bil pesmi, pričakovanj in obdarovanj. Tudi mi, pevci in inštrumentalisti OŠ Stranje, smo se imeli v tem mesecu lepo in z veseljem smo  pripravili praznični program, ki smo ga, 19. decembra 2017, predstavili  na prazničnem medgeneracijskem koncertu v Stranjah. Veseli smo bili nagovora našega ravnatelja Borisa Jemca in podžupana Mateja Slaparja. ... Prispevek Medgeneracijsko druženje in koncert na OŠ Stranje je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.
še novic