Spirited Away (2001)

Spirited Away (2001)

Deseta umetnost, 8. april 2018 ― Ko se ji starši preobrazijo v prašiče, po tem ko se je spustila v tisto, kar se je zdelo kot zapuščen tematski park, se razvajena desetletna deklica zaposli v javnem kopališču, ki pripada grdi stari ženici, in se zaobljubi, da bo svojo družino rešila iz preglavic. Najuspešnejši film Hayoa Miyazakija (tudi največji zaslužkar med animeji, dokler ni lani prišel Your Name) je […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Captain America: Civil War (2016)  [Pozor, hud prizor] – Incendies (2010)  Mother! (2017)  Indiana Jones And The Last Crusade (1989)  Snowpiercer (2013) Copyright © Deseta umetnost [Spirited Away (2001)], All Right Reserved. 2018.

Tiho mesto

Deseta umetnost, 8. april 2018 ― V filmu spremljamo štiričlansko družino, ki je prisiljena živeti v popolni tišini. Da jih ne bi napadle skrivnostne sile, ki jih lahko najdejo samo, če jih tudi slišijo, je njihov vsakdan do popolnosti prilagojen temu, da vse počnejo brez vsakršnega šuma. Njihovo gibanje je omejeno, sporazumevajo se v znakovnem jeziku, tudi otroka sta prisiljena v […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Insidious: The Last Key (2018)  Jaz, Tonya  The Salt of the Earth (2014)  Bikec Ferdinand  The Social Network (2010) Copyright © Deseta umetnost [Tiho mesto], All Right Reserved. 2018.

Počutim se lepo

Deseta umetnost, 8. april 2018 ― Renee Bennet (Amy Schumer) ve, kako se dekle povprečnega videza in z nekaj kilogrami preveč počuti v okolju, kjer so ideali postavljeni visoko in kje nisi nič, če tvoja postava in videz nista vedno brezhibna. Vse dokler se med padcem s sobnega kolesa v telovadnici močno ne udari v glavo, kar povzroči nenavadni obrat, ki […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja – II. del  Akademija izpostavlja boj proti rasizmu in spolni neenakopravnosti, kdaj pa bo na vrsti revščina?  Halloween (1978)  [Pozor, hud prizor] - Inglourious Basterds (2009)  Film v jeseni 2013 Copyright © Deseta umetnost [Počutim se lepo], All Right Reserved. 2018.

Rampage: Veliko razdejanje

Deseta umetnost, 8. april 2018 ― Primatolog Davis Okoye (Dwayne Johnson), ki sicer ne dovoli, da se mu ljudje čustveno preveč približajo, je navezal neomajno vez z Georgom, izjemno inteligentnim odraslim goriljim samcem, za katerega skrbi že od njegovega rojstva. Toda ko gre po zlu neuradni genetski poskus, se ta nežna opica nenadoma prelevi v gromozansko besnečo zver. In – kar […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - Spring Breakers (2012)  It (2017)  World War Z (2013)  Fury (2014)  Noah (2014) Copyright © Deseta umetnost [Rampage: Veliko razdejanje], All Right Reserved. 2018.

Gaston Zgaga

Deseta umetnost, 8. april 2018 ― Kulten, a malce preveč neroden stripovski junak, se po 60ih letih iz stripa seli na velika platna! Gaston je zaposlen kot znanstvenik v uspešnem podjetju, katerega geslo je: “Narediti koristno iz nekoristnega”. Gastona se zdrav razum izogiba v širokem loku in zahvaljujoč svoji nerodnosti nenehno izziva nezgode, kar nervira njegovega šefa. Seveda prav nič ne […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Disaster Artist (2017)  Potovanje v svet filmske klasične glasbe - I. del: Richard Wagner  Oz the Great and Powerful (2013)  The Master (2012)  The Princess Bride (1987) Copyright © Deseta umetnost [Gaston Zgaga], All Right Reserved. 2018.

Grumova nagrada Möderndorferju, Šeligova pa Stenici

SiGledal Novice, 8. april 2018 ― Nagrado Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo je ob nocojšnjem zaključku 48. Tedna slovenske drame v Prešernovem gledališču v Kranju prejel Vinko Möderndorfer za besedilo Romeo in Julija sta bila begunca, nagrado za mladega dramatika pa Maša Pelko. Šeligova nagrada je pripadla avtorskemu projektu Stenica, ta uprizoritev je prejela tudi nagrado občinstva. Prejemnica priznanja Vladimirja Kralja za kritiške in teatrološke dosežke v zadnjih dveh letih je Amelia Kraigher, nagrado Vladimirja Kralja za življenjsko delo je prejel Lojze Smasek.
Katalena: Krasna senzualna opozicija vojnim bobnom in svetu brezumja

Katalena: Krasna senzualna opozicija vojnim bobnom in svetu brezumja

RockOnNet, 8. april 2018 ― Sledi še zadnji priklon publiki ter poslednji aplavz, ki pa ga Boštjan Narat v imenu Katalene nameni tokrat prezgodaj umrli kantavtorici, pevki, skladateljici in igralki Katarini Avbar. Namesto z minuto molka smo tako s poslednjim aplavzom pospremili na ta posebni večer spomin na žensko, ki je tako kot zna Katalena, znala vdihniti zgodbo in glas nevidnim ljudem.
In imaš kritiko

In imaš kritiko

Airbeletrina, 8. april 2018 ― Par kolumn nazaj sem omenil, kakšno danes težko predstavljivo število medijev za literarno kritiko je obstajalo v času izida moje prve knjige (niti dvajset let ni tega!). Če bodo komisije za štipendije avtorjem kot »objektivno merilo« za točkovanje še naprej uporabljale tudi število kritik, bi se spodobilo, da sofinancirajo še nekaj (vsaj glavnih nacionalnih) medijev, da bi ti še naprej spremljali tudi kakšno drugačno vrsto fikcije kot tisto, ki jo z njihovih naslovnic tržijo politiki in ekonomisti. Mogoče je ta vrsta fikcije kdaj

Jegulja / Nemeček / Disdrug | Memorial 2018

C.M.A.K. Cerkno, 8. april 2018 ― ♫ Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner” #10 ♫ ☛ 2. 5.11. 5. 2018 – Škofja Loka, Kranj, Cerkno MC C.M.A.K. Cerkno in Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner” ob praznovanju desete obletnice predstavljata \\ JEGULJA, NEMEČEK, DISDRUG // Jegulja je domača stonerska atrakcija, ki žge inštrumentalno mešanico temačnega post-metala, z odvodi psihedelije, progresive, sludga, rocka in […]

KATALENA V KINO ŠIŠKA – PREDSTAVITEV NOVEGA ALBUMA ČLOVEK NI ZVER

Kino Šiška, 8. april 2018 ― Katalena. Vrhunski glasbeni sestav, se je po albumu z otroškimi izštevankami, zavitih v lahkotnost in nagajivost, potopil globoko v ocean povsem drugačnih čustev. Drugačnih zgodb. Četrtkov promocijski koncert ob izidu albuma Človek ni zver, je bilo pretresljivo potovanje v svet nesmisla, absurdnosti vojne, prikaz ekstremnega, brutalnega preskoka Katalene na temnejšo stran sveta, med temačne izštevanke življenja.

CMAKino: MLADA NADA (2016)

C.M.A.K. Cerkno, 8. april 2018 ― Tokrat si bomo v okviru CMAKina ogledali dokumentarni film MLADA NADA, ki govori o naši nekaj čez trideset let starejši sestrski organizaciji, Mladinskemu klubu Nade Žagar (Mknž Ilirska Bistrica). Dokumentarni film prikazuje petdeset let razvoja MKNŽ-ja, enega izmed najstarejših mladinskih klubov v Sloveniji, ki je v svojem pol stoletnem delovanju prerasel iz lokalnega kluba v […]

Znižanje do 70%!

Sodobnost, 8. april 2018 ― KUD Sodobnost International v aprilu pripravlja izjemne popuste (do 70 %). Knjige lahko naročite prek naše spletne strani ali prek sodobnost@guest.arnes.si. Ob vsakem nakupu nad 20 EUR vam podarimo poštnino. Cene veljajo od 9. 4. 2018 do 27. 4. 2018.…
Animateka po Animateki 2018

Animateka po Animateki 2018

Mestni kino Ptuj, 8. april 2018 ― V četrtek, 26. aprila, vabimo na ogled najboljših animiranih filmov z zadnjega festivala Animateka: 19.00: Otroški program (posebej primerno za otroke od 7. do 10. leta) 20.00: Glavni program (za odrasle in mlade od 14. leta starosti naprej) Vstopnin ni, vabljeni!
Filmska recenzija: Gringo

Filmska recenzija: Gringo

MMC Film, 8. april 2018 ― Harold Soyinka je dobronamerni poslovnež, zaposlen na položaju srednjega menedžmenta ameriškega farmacevtskega podjetja, pristojnega za komunikacijo z lastno tovarno v Mehiki, ki razvija novo . . .

MVRDV: Knjižnica Tianjin Binhai

OUTSIDER, 8. april 2018 ― V kitajskem mestu Tianjin Binhai je arhitekturna pisarna MVRDV v pičlih treh letih zgradila privlačno knjižnico, fotografije katere so preplavile arhitekturne medije. Police s knjigami, ki zapolnjujejo vse vidno polje od stropa do tal, so hkrati navdušujoče in zastrašujoče, prav tako kot količina znanja, ki se skriva v njih. Če knjižnica po eni strani vabi…

40 let pevskega odra Draga Beca: „Petje me osrečuje in navdihuje“

Štajerski tednik, 8. april 2018 ― V cerkvi sv. Lovrenca v Juršincih je bil 10. marca koncert z naslovom Pevsko druženje v Juršincih, ki ga bodo vsi, ki so na njem peli, in vsi, ki so ga obiskali, še dolgo pomnili. Koncert je namreč povezal v nepozabnem nastopu pevce, ki so v zadnjih štiridesetih letih peli skupaj z juršinskim rojakom, odličnim basistom Dragom Becem. Letošnje leto je namreč zanj jubilejno leto, praznuje štiri desetletja petja v različnih pevskih skupinah.
še novic