Slovensko-bangladeški kulturni most na Polzeli

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 24. april 2019 ― Pod okriljem Občine Polzela in Medobčinske splošne knjižnice Žalec je na gradu Komenda na Polzeli, v sredo, 24. aprila, potekal večer slovensko-bangladeškega prijateljstva. Dogodek je nastal ob izidu dvojezične pesniške zbirke V bližini tišine, prvega slovenskega leposlovnega dela prevedenega v bengalski jezik pesnice Dr. Glorjane Veber iz Polzele. Večer je bil prežet z glasbo, video projekcijo, poezijo, pogovorom z avtorico ter se nadaljeval z druženjem ob pokušini slovensko-bangladeške kulinarike. V imenu Občine Polzela je zbrane nagovoril podžupan Mihael Frankovič. Častni govornik je bil Njegova ekselenca Muhammed Abu Zafar, veleposlanik Ljudske ...

Obvestilo

Mestno gledališče Ptuj, 24. april 2019 ― Spoštovani,za nami je sezona 2018/19. Veseli in ponosni smo, da je sezona prinesla kar nekaj nagrad, h katerim ste pripomogli tudi vsi vi, dragi naši obiskovalci in obiskovalke. Zato je ekipa trenutno na zasluženem letnem dopustu in se vrača v hišo ponovno v ponedeljek, 26. avgusta 2019, ko se začne vpis v abonma.Datum vpisa:ABONMA OTROŠKIH PREDSTAVZa STARE ABONENTE od ponedeljka, 26. avgusta do vključno srede, 4. septembra 2019.Za NOVE ABONENTE od četrtka, 5. septembra do vključno sobote, 14. septembra 2019.ABONMA ODRASLIH PREDSTAVZa STARE in NOVE ABONENTE od ponedeljka, 26. avgusta 2019 do vključno sobote, 14. septembra 2019.Želimo vam čudovite počitnice in se vidimo v novi sezoni 2019/2020.Vaše Mestno gledališče Ptuj

Vpis abonmajev

Mestno gledališče Ptuj, 24. april 2019 ― Redni vpisRedni vpis v otroški abonma Kresnička, ob 10. uri, in Zvezdica, ob 11.00, ter v abonma odrasli – abonma Premiera in abonma Izven, bo potekal za dosedanje abonente v času od ponedeljka, 2. septembra 2019, do vključno sobote, 7. septembra 2019.Novi abonenti ste k vpisu vabljeni od ponedeljka, 9. septembra, do vključno sobote, 14. septembra 2019.Vpis bo možen v delovnem času blagajne, vsak delavnik od 9. do 13. ure, ob sredah 17. ure na blagajni – vhod iz Murkove ulice. V času vpisa abonmajev bo blagajna odprta tudi ob sobotah od 9. do 13. ure.Vpis abonmajev in blagajnaMaja Žuran02 749 32 50info@mgp.sitajnistvo@mgp.si

DOBRODELNI PESNIŠKI DVOBOJ

Mestno gledališče Ptuj, 24. april 2019 ― Spoštovani, vabimo vas v soboto, 24. avgusta 2019, ob 18.30 uri, na DOBRODELNI PESNIŠKI DVOBOJ v Mestnem gledališču Ptuj (kliknite na link dogodka)Vstopnice lahko kupite na blagajni Mestnega gledališča Ptuj, od ponedeljka 19. avgusta 2019, v delovnem času, prav tako bo blagajna odprta v soboto, 24. avgusta 2019, od 9. do 12. ure in eno uro pred predstavo.
Razbiti vrč

Razbiti vrč

Koridor, 24. april 2019 ― Malo morje je možnih interpretacij, ki smo jih tudi dobili servirane v napovedih predstave – drugo pa je, koliko od tega smo dejansko videli na odru Velike drame. The post Razbiti vrč appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Pod kožo koža

Pod kožo koža

Vrabec Anarhist, 24. april 2019 ― Nekoč mi je pripovedovala, kako se ji v ritmu, ki ji ga ne uspe dognati, ponavljajo sanje, v katerih se znajde v gozdu grozansko velikih iglavcev in nenadoma spozna, da ji nekdo sledi. Spusti se v beg. The post Pod kožo koža appeared first on Vrabec Anarhist.
Pot pod noge

Pot pod noge

LUD Literatura, 24. april 2019 ― Spet sem bil v Barceloni. Dvakrat na leto grem tja, da si prepiham bližnje iz vseh por in pogruntam, koliko me je še ostalo. Pa ne gre s katerimkoli mestom, prav B me nekako uglasi s samim sabo, očitno ima zdravilno frekvenco za moj tip lika.

55. ponovitev žlahtne komedije Realisti tudi za gluhe gledalce

SiGledal Novice, 24. april 2019 ― Komedija Realisti, ki je na letošnjem Festivalu Dnevi komedije v Celju prejela tako nagrado občinstva kot strokovne žirije, za nameček pa je bila režiserka Tijana Zinajić ovenčana še z nazivom žlahtna režiserka (pred tem je predstava prejela tudi zlatega leva na festivalu v Umagu), je v dobrem letu doživela več kot petdeset ponovitev na domačem odru SNG Nova Gorica in gostovanjih po vsej Sloveniji.
Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk

Radio Študent, 24. april 2019 ― V sklopu pred dogodkom Knjižnega festivala Mesto knjige je 26. marca Novo Gorico obiskala doma in v tujini večkrat nagrajena poljska pisateljica Olga Tokarczuk. V najmlajšem slovenskem mestu se je na hitro ustavila v sklopu svoje evropske turneje.

Lin Gerkman: North of South

Fotogalerija Stolp, 24. april 2019 ― North of South (2018) Zgodbo podpira premišljeno spletanje likovnih elementov, s čimer avtor ustvarja narativne podobe z izjemnim estetskim občutkom. Serijo z naslovom North of South spremlja uravnotežen izbor posameznih motivov, svojevrsten preplet portretov in krajine, s katerimi je na svojstveno dokumentaren način povedana zgodba o spreminjanju načinov bivanja v ruralni Namibiji. Avtor meni, da njegovo delo ni povsem direktno dokumentarno, kjer navadno fotograf s svojo prisotnostjo...
Organist Leo van Doeselaar

Organist Leo van Doeselaar

ARS Obiski kraljice, 24. april 2019 ― Tokrat se bo predstavil z deli starih glasbenih mojstrov in s Koncertom za orgle in orkester Tristana Keurisa. Leo van Doeselaar je vsestranski nizozemski glasbenik – kot organist izvaja dela skladateljev različnih slogovnih obdobij, vse od zgodnjega baroka do današnjih dni. Kot profesor deluje na Univerzi umetnosti v Berlinu, doma in v tujini koncertira že več kot 25 let. Tokrat se bo predstavil z deli starih glasbenih mojstrov in s Koncertom za orgle in orkester Tristana Keurisa.  

Arheološka izkopavanja na Glavnem trgu v Kamniku leta 2018

Kamra.si, 24. april 2019 ― Medobčinski muzej Kamnik vabi v četrtek, 25. aprila 2019, ob 19. uri na predavanje Gregorja Grudna o  arheoloških izkopavanjih na Glavnem trgu v Kamniku leta 2018.  Gregor Gruden, arheolog ekipe podjetja Avgusta d. o. o., ki je poleti 2018 vodila arheološka izkopavanja, sodi med arheologe mlajše generacije. Živi v Nevljah pri Kamniku. Študiral je na oddelku za arheologijo in diplomiral leta 2016 z nalogo: Prazgodovinske naselbinske najdbe s Savske ceste 10 v Kranju. Vir: https://www.muzej-kamnik-on.net/dogodki/arheoloska-izkopavanja-na-glavnem-trgu-v-kamniku-leta-2018/

Francoski novi val #1 (9.5.2019 20:00)

Španski borci, 24. april 2019 ― V četrtek, 9. maja ob 20h se nam v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna na odru Španskih borcev predstavljata dva mlada francoska avtorja in sicer oba s svojima debitantskima solo koreografijama. Francoski novi val #1 pa bo zgolj prvi v seriji treh večerov pod pokroviteljstvom Francoskega Inštituta v Ljubljani, saj z veseljem najavljamo še dva večera francoskih umetnikov, ki se bosta odvila jeseni.
Prostor v prostoru

Prostor v prostoru

ARS Svet kulture, 24. april 2019 ― Prva pregledna razstava o scenografiji na Slovenskem Slovenska scenografija ima bogato zgodovino. Na razstavi, ki bo odprta do septembra bo predstavljenih več kot 200 del, med njimi številne makete, scenski osnutki v različnih likovnih tehnikah, skice, načrti in fotografije gledaliških predstav. Avtorica razstave je umetnostna zgodovinarka Ana Kocjančič. Ljubitelji francoske kulture in umetnosti se boste verjetno razveselili Nodierevih dnevov – odprli jih bodo nocoj v Cankarjevem domu, z otvoritveno projekcijo filma Občutljivost. Konec oddaje bo literarno obarvan, predstavili bomo nekaj novih knjižnih izdaj, izvedeli boste tudi, kdo so letošnji nominiranci za nagrado kritiško sito.
Celovec, Trst, Ljubljana: kako trdoživa je knjiga?

Celovec, Trst, Ljubljana: kako trdoživa je knjiga?

ARS Arsov forum, 24. april 2019 ― Ob svetovnem dnevu knjige S knjigo še ni konec, pa čeprav je finančna kriza in digitalna doba precej oklestila založništvo. Napovedi o izumrtju knjige so po navadi aktualne ob pojavu novih medijev, ki sicer vplivajo nanjo, vendar tiskana knjiga vztraja, ker je še vedno najboljši nosilec za poglobljene vsebine. Kako trdoživa je knjiga, v četrtkovem Arsovem forumu, ob dogodkih svetovnega dneva knjige. Oddajo smo pripravili v sodelovanju Radia Trst A, slovenskega programa ORF v Celovcu in Radia Slovenija ob svetovnem dnevu knjige, ki je bil v torek 23. aprila.
še novic