KUNI INTERVJU: Samuli Kemppi

KUNI INTERVJU: Samuli Kemppi

Kunigunda, 24. avgust 2019 ― Velenje, 24. 8. 2019 KUNI INTERVJU: Samuli Kemppi V Lahtiu rojen Samuli Kemppi je kot DJ, producent, lastnik založbe in radijski voditelj svetovno znane oddaje o sodobni techno glasbi – Deep Space Helsinki, definitivno eden najbolj prepoznavnih finskih techno produktov. Njegovo glasbo je bilo moč slišati na številnih nastopih od Buenos Airesa pa The post KUNI INTERVJU: Samuli Kemppi appeared first on Kunigunda.

CmaKino: No Place for Us / Ni prostora za nas

C.M.A.K. Cerkno, 24. avgust 2019 ― Nedelja, 25. 8. ob 20h, v MC C.M.A.K. Cerkno SLO // ENG Ni prostora za nas, Slovenija, 2018Režija: Andreea Udrea in Sara Maffi Tinčkova bajta, baza cerkljanskega alternativnega mladinskega centra, bo kmalu podrta. Dvanajst let je bila ta hiša zbirališče mnogih prostovoljcev_k, mladih aktivistov_k in občanov_k majhnega slovenskega mesta. “Ni prostora za nas” je filmska […] The post CmaKino: No Place for Us / Ni prostora za nas appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
Potujemo kot vsi

Potujemo kot vsi

Airbeletrina, 24. avgust 2019 ― Potujemo kot vsi ljudje, a se ne vrnemo nikamor … Kot bi bilo potovanje le pot oblakov. Svoje ljubljene smo pokopali v sence oblakov in med trupe dreves. Svojim ženam smo rekli: stoletja nam rojevajte potomce, da končamo svojo pot v eno uro dežele, v en meter nemogočega. Potujemo v vozovih psalmov, počivamo v šotorih prerokov in se prerodimo v ciganski govorici. Prostor merimo z lastovičjim kljunom ali prepevamo, da odmislimo daljavo, in izpiramo mesečino. Dolga je tvoja pot, zato sanjaj o sedmih ženskah, da preneseš to naporno potovanje na svojih ramenih. Za vsako od njih stresi palmo, da spoznaš, kako jim je ime in katera bo povila otroka Galileje.

Na samostanskem vrtu so vzcvetele »Kamniške zgodbe«

Kamnik.info, 24. avgust 2019 ― Vrt frančiškanskega samostana v Kamniku se je sinoči kar lepo napolnil z obiskovalci, ki so prišli na pripovedovalski večer poslušat »Kamniške zgodbe«. Še enega izmed pripovedovalskih večerov različnih zgodb, ki so v Kamniku vse bolj priljubljeni, sta za zidovi samostanskega vrta družno organizirala kamniška knjižnica in Društvo sv. Jakoba, obiskovalci večera, ki se jih je ...
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 24. avgust 2019 ― Pri Slovenski matici so izdali pesniško zbirko Braneta Senegačnika Pogovori z nikomer, pri Mladinski knjigi pa kriminalni roman Smrtonosna belina Roberta Galbraitha, vzdevkom pisateljice J. K. Rowling. Založba Zala je izdala slikanico Dianne Hofmeyr in Pieta Groblerja z naslovom Gosli, goslice, tri-li-li.

V Ljubljani začetek festivala Mladi levi

SiGledal Novice, 24. avgust 2019 ― V Ljubljani se danes začenja 22. mednarodni festival sodobnega gledališča Mladi levi. Za letošnjo izdajo so si organizatorji zadali raziskati čustveni odnos do materialnega ter pokazati, da umetniki z raziskovanjem dokumentov, ki jih prepletejo z intimnim in fikcijo, posegajo v raziskovalno novinarstvo.
1953 Podcerkev – Tržaška kriza, pošta za vojaka, kolovrat in še kaj

1953 Podcerkev – Tržaška kriza, pošta za vojaka, kolovrat in še kaj

Stare slike (Cerknica), 24. avgust 2019 ― Na rumenkasti ovojnici, naslovljeni na mojega očeta, je poštni žig z datumom oddaje 26. november 1953. Dolgo je že od tedaj. Še način, kako je izpisan naslov prejemnika, je zgodovina: Voj. pomeni “vojnik” in ne vojak, kajti v JLA je bil uradni jezik srbohrvaščina in ne slovenščina kot v avstro-ogrski, kjer so tudi pri poveljevanju […]
V Ljubljani začetek festivala Mladi levi

V Ljubljani začetek festivala Mladi levi

Misli, 24. avgust 2019 ― V Ljubljani se danes začenja 22. mednarodni festival sodobnega gledališča Mladi levi. Za letošnjo izdajo so si organizatorji zadali raziskati čustveni odnos do materialnega ter pokazati, da umetniki z raziskovanjem dokumentov, ki jih prepletejo z intimnim in fikcijo, posegajo v raziskovalno novinarstvo.
še novic