Kulinarično razvajanje v Idriji – Brunch for Bunch

ZZMS, 8. november 2019 ― KULINARIČNO RAZVAJANJE, KI JE VSE TO IN ŠE VEČ Rezerviraš, prideš in uživaš. Miza za dvajset. Obložena za vsaj še 1x toliko. Istrske dobrote z Domačija Butul v Idriji, z razgledom na mesto, v kateri odmeva izbrana glasba. Ob zvenu klekljev si lahko svoje žlikrofe pripraviš sam. Pogovori in anekdote ob dobri hrani in vinu. […] The post Kulinarično razvajanje v Idriji – Brunch for Bunch appeared first on ZZMS.

Miha Čebulj Arhitektura: Pisarne Nomago

OUTSIDER, 8. november 2019 ― Arhitekt Miha Čebulj dobro razume, kakšne so prostorske potrebe zaposlenih danes. Za Nomago, podjetje ki je nastalo z združevanjem več drugih, in ki je ob svojem začetku želelo popolnoma prevetriti tako način delovanja kot svojo podobo, je oblikoval sodoben pisarniški prostor. Novi načini dela zahtevajo nove prostore – to je povsem jasno. Ozke in zadušljive… The post Miha Čebulj Arhitektura: Pisarne Nomago appeared first on OUTSIDER.
PROMOCIJA SLOVENSKE NESNOVNE KULTURNE DEDIŠČINE V TUZLI

PROMOCIJA SLOVENSKE NESNOVNE KULTURNE DEDIŠČINE V TUZLI

Slovenci.si, 8. november 2019 ― Slovenska skupnost Tuzla je v sredo  30.oktobra 2019 ob 18.30 v Ateljeju Ismet Mujezinović v Tuzli, predstavila vsem ljubiteljem kulture in umetnosti, zborovske pesmi in gastronomije mesta Tuzla,  slovensko nesnovno kulturno dediščino. Dogodek je bil razdeljen na  dva dela. V prvem delu je bila odprta razstava “Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči UNESCO-ve Konvencije”. Avtorji […] The post PROMOCIJA SLOVENSKE NESNOVNE KULTURNE DEDIŠČINE V TUZLI appeared first on Slovenci.

C.M.A.K. ima nov dom

C.M.A.K. Cerkno, 8. november 2019 ― MC C.M.A.K. Cerkno se ne da!Po (žalostni) izselitvi iz Tinčkove bajte (Bevkova 11) in dolgotrajnem iskanju smo našli svoj novi dom. Naj bo začasen ali ne, veseli smo ga! Vabimo vas, da se nam novembra in decembra pridružite v hiši na Močnikovi ulici 3, da skupaj raziščemo možnosti za ustvarjanje in druženje, ki jih ponuja. […] The post C.M.A.K. ima nov dom appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
Premiera Mice pri babici v režiji Mihe Goloba

Premiera Mice pri babici v režiji Mihe Goloba

SNG Maribor, 8. november 2019 ― Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v soboto, 9. novembra 2019, na komornem odru premierno uprizoril ponorelo piratsko pustolovščino za neustrašneže Andreja Predina Mica pri babici  režiji Mihe Goloba. Igrajo Mirjana Šajinović, Nejc Ropret, Blaž Dolenc in Irena Varga.
Noč evropskega filma

Noč evropskega filma

Kinodvor, 8. november 2019 ― V sredo, 4. decembra bo v Kinodvoru potekala druga Noč evropskega filma. Ob 19. uri bo v okviru festivala Animateka na ogled film Lastovke iz Kabula. Vstop je prost!
Navdihujoče in nujno branje

Navdihujoče in nujno branje

Airbeletrina, 8. november 2019 ― Rok Plavčak piše o Dialektiki spola, klasičnem delu radikalnega feminizma. Pravi, da je pomemben zametek medpresečne emancipacije, utopična vizija, ki si smelo zamišlja pravičnejšo alternativo obstoječemu, je pa nudi zelo navdihujoče branje.
Feministična revolucija

Feministična revolucija

Airbeletrina, 8. november 2019 ― Rok Plavčak piše o Dialektiki spola, klasičnem delu radikalnega feminizma. Pravi, da je pomemben zametek medpresečne emancipacije, utopična vizija, ki si smelo zamišlja pravičnejšo alternativo obstoječemu, je pa nudi zelo navdihujoče branje.

Pogovor z ekipo vojnega filma Preboj

Kamnik.info, 8. november 2019 ― Včeraj se je v Domu Kulture Kamnik na velikem platnu odvrtel zloglasni film Preboj, zgodba preživelih herojev. Film govori o skupini 500 partizanov, ki se je v težki zimi umaknila pred 12.000 vojaki SS divizije na visokogorsko planoto. Komandant Franc Sever Franta se sooča z nemogočo nalogo – rešiti svoje borce iz neprepustnega obroča. Po ...
Zaklenjena večerja za dve osebi

Zaklenjena večerja za dve osebi

Neodvisni, 8. november 2019 ― Avtorica refleksije v prispevku bere duet Temna večerja koreografinje Veronike Valdés (avtorica predstave nastopa skupaj z Jano Menger), kot razširitev gibalnega materiala kratkega sola Zaklenjeno iz 2017, ki zaradi novega konteksta in relacionalnosti dobi nove pomene: "V tem primeru prisotnost druge plesalke bistveno razširi dimenzijo možnih interpretacij obravnavanega gibalnega spektra, katerega obarva v lastni izraz in mu s tem prida drugačno kvaliteto."

Pošasti domišljije v Kotlovnici

Kamnik.info, 8. november 2019 ― Po daljšem poletnem premoru so stene mladinskega centra Kotlovnica ponovno zapolnile umetnine, tokrat v obliki razstave pod imenom Digitalne ilustracije. Avtor razstave je mlad kamniški umetnik Urban Rode, ki se že vrsto let ukvarja z digitalnim ustvarjanjem, njegovi motivi pa so imaginacijski in predstavljajo različna zgodovinska obdobja in kulture. Razstavo sta odprla Duet Žar, ki ...
še novic