Janez Hočevar – Rifle, 80-letnik

SLOGI, 8. januar 2020 ― Janez Hočevar, prejemnik Borštnikovega prstana leta 2010, 1. februarja praznuje svojo 80-letnico. Čestitamo ob osebnem jubileju. Janez Hočevar je bil po študiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) slabo desetletje član ansambla ljubljanske Drame, nato pa se je odločil za svobodni poklic. Sodeloval je z različnimi gledališči, poznan pa je tudi po […] The post Janez Hočevar – Rifle, 80-letnik appeared first on SLOGI.

109: Najboljši filmi leta 2019

FilmFlow, 8. januar 2020 ― V zadnji epizodi, ki smo jo posnele v letu 2019, se Ana Jurc, Petra Meterc, Maja Peharc in Ana Šturm sprehodimo skozi preteklo filmsko leto. Iz raznolikega nabora leta, ki so ga zaznamovali digitalno pomlajšani Robert De Niro, najbolj izvirne kritike filma Mačke, slovo pionirke francoskega novega vala Agnes Varda, Baby Yoda in pojoči Adam […]

Gabrovčev dan 2020

Arheoportal, 8. januar 2020 ― Halštatske kulturne skupine na območju Slovenije / Hallstatt cultural groups in Slovenia. Svetolucijska kulturna skupina / Cultural group of Sv. Lucija (četrtek, 16. januarja 2020, Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Maistrova ulica 1, Ljubljana)...
Hotelske prenočitve po nižjih konferenčnih cenah

Hotelske prenočitve po nižjih konferenčnih cenah

Šola in muzeji, 8. januar 2020 ― Za udeležence konference smo se z lokalnimi hotelirji dogovorili za ugodnejše cene prenočišč; in sicer:   Hotel Evropa **** stoji v centru mesta Celje, v starem mestnem jedru in ima zato dobro izhodišče za oglede zgodovinsko kulturnih znamenitosti, obiske koncertov, gledališča in razstav. Ob pogledu na slikovit Celjski grad slehernemu obiskovalcu zastane dih. Pravljično podobo […]
Brezplačna delavnica Kako se prijaviti in uspeti?

Brezplačna delavnica Kako se prijaviti in uspeti?

Center in Galerija P74, 8. januar 2020 ― Sreda, 22. 1. 2020, ob 18.00 V prostorih Galerije P74, Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana. Ob objavi javnega razpisa za Nagrado skupine OHO boste izvedeli najpomembnejše informacije o razpisu in nagradi ter prejeli navodila za pripravo kvalitetne prijave. Delavnico vodi Tadej Pogačar. Gost letošnje delavnice je Tadej Vaukman, zmagovalec lanskoletne Nagrade skupine OHO. Za delavnico je […]
Prirasti (si) k srcu

Prirasti (si) k srcu

Neodvisni, 8. januar 2020 ― Avtorica prispevka si je ogledala eno od dogodkovnih adaptacij performansa Srce Kristine Aleksove, ki se je zgodila 18. 12. 2019 v mariborskem GT22. Performans bere kot neverbalno reinvencijo avtoričinega performerskega sebstva preko rekvizita prašičjega srca, ki skozi prizore fluidno menjuje simbolne pomene: "Naslavljanje srca se v taktnem spreminjanju lokacij, klime in dražljajev razteza v stilu njegove frazeološke mnogoterosti, ponazarja njegov paradoks fizične ranljivosti in trdoživosti, simbolno pomensko razkošje in tudi – samoumevnost."

Statistični dan 2020

Statistični urad, 8. januar 2020 ― Glavna tema Statističnega dneva 2020 bodo podnebne spremembe in ukrepi za zmanjšanje in blaženje njihovih vplivov ter podatki, potrebni za spremljanje teh sprememb in pripravo ukrepov.

PRIHAJAJO NOVE EDICIJE FESTIVALOV

Kulturnik, 8. januar 2020 ― Leto 2019 odhaja z izkupičkom 187 festivalov; od tega jih je bilo kar 70 glasbenih, 22 filmskih, 12 literarnih. Koledarsko “arhitekturo” je izrisal Culture.si. Še vedno je […] The post PRIHAJAJO NOVE EDICIJE FESTIVALOV appeared first on Kulturnikov blog.

Podpri BIBLIOBLOG!

Biblioblog, 8. januar 2020 ― Zbiramo donacije za delovanje v letu 2020. Ker gostujemo na brezplačnem ponudniku (Google Blogger), je zaenkrat edini strošek obnova domene, kar pa znese 16 € na leto (zabec.net). Če vam je domena biblioblog.si všeč, vas prosimo za kakšen evro prostovoljnega prispevka (klikni na sliko): Zbrana sredstva se bodo porabila le za vzdrževanje Bibliobloga. Poročilo o zbranem denarju in porabi bomo objavili javno. Lani smo dobili donacijo 3 €! Nas trenutno ne morete podpreti finančno? Podprite nas s širjenjem glasu o naših vsebinah v živo ali na socialnih omrežjih Twitter in Facebook. Hvala vsem, ki nas berete in pri našem delu podpirate!

12. literarni natečaj Term Snovik

Kamnik.info, 8. januar 2020 ― V Termah Snovik bomo tudi letos tradicionalno počastili 8. februar, slovenski kulturni praznik z literarnim natečajem. K sodelovanju vabimo otroke do 15. leta starosti in odrasle, ki vam besede poetično tečejo izpod peresa. Tema letošnjega pesnjenja je »POGUM«. Nagrada za najboljšo pesem: v otroški kategoriji – celodnevna vstopnica s kosilom v odrasli kategoriji – masaža ...
Za glasbo k novemu Bondu v zadnjem hipu angažirali Hansa Zimmerja

Za glasbo k novemu Bondu v zadnjem hipu angažirali Hansa Zimmerja

Misli, 8. januar 2020 ― Manj kot tri mesece pred premiero so za glasbo k novemu filmu o Jamesu Bondu Ni časa za smrt angažirali slavnega skladatelja Hansa Zimmerja, znanega po glasbi za filma Izvor in Gladiator. Nadomestil bo Dana Romerja, ki je zaradi ustvarjalnih razhajanj odpovedal sodelovanje. Premiera novega Bonda bo 2. aprila v Veliki Britaniji in 10. aprila v ZDA.

V Equrna slikarska razstava Apokalipsa 2020

Misli, 8. januar 2020 ― V galeriji Equrna je na ogled skupinska razstava Apokalipsa 2020. Postavitev, ki večinoma združuje dela iz leta 2019, je zastavljena v duhu preizpraševanja izpostavljenosti posameznika in celotnega človeštva prihodnosti, piše na spletni strani galerije. Na ogled bo do konca meseca.
V Bežigrajski galeriji 2 na ogled Spacal

V Bežigrajski galeriji 2 na ogled Spacal

Misli, 8. januar 2020 ― V Bežigrajski galeriji 2 bo danes ob 19. uri uradno odprtje razstave Lojzeta Spacala z naslovom Iz primorskih in kraških pokrajin, ki je sicer na ogled že od decembra. Retrospektivna razstava obeležuje 20-letnico umetnikove smrti in na ogled postavlja 38 del, med njimi slike, kipe in grafike.

Komedija Zračni koridor režiserja Tomaža Krajnca na gostovanju v Sloveniji

SiGledal Novice, 8. januar 2020 ― Ste se kdaj vprašali, kaj dobimo, če v gledališki prostor postavimo Škotinjo, Slovenca, Američana in Angleža? To ni ena izmed tistih šal, ki si jih radi povemo ob družinskem nedeljskem kosilu, odgovor pa se glasi: absurdno komedijo Zračni koridor. Smešna in hkrati osupljivo resna komedija slovenskega režiserja Tomaža Krajnca bo k nam pripeljala mednarodno igralsko zasedbo pod okriljem britanskega gledališča in bo na ogled v Celju in Ljubljani.
Ravno pravšnja

Ravno pravšnja

LUD Literatura, 8. januar 2020 ― Ko sem v roki držala Malo knjigo o kitih, se ni pod mano na srečo nič vdrlo ali podrlo, čeprav lahko tudi v njej naštejemo kar nekaj kitov; morda bi bilo drugače, če bi šlo za Veliko knjigo o kitih, kdo ve!
še novic