Plimno valovanje

Plimno valovanje

Odzven, 9. januar 2020 ― V primeru skupine Tidal Waves in istoimenskega mini albuma se trdoživost kitarske godbe, ki se zgleduje po pestri paleti sebi kompatibilnih žanrov iz strun, možganov in mesa, potrjuje z vsakim novim in naslednjim poslušanjem.

BREZ VOZOVNICE SVET in med šolske zgodbe – januarsko študijsko bralno druženje v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in UPI Ljudske univerze Žalec

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 9. januar 2020 ― V januarju smo na druženje s knjigo prinesli ostanke decembrskih vzdušij. Voščili smo naši članici za življenjski jubilej, saj nas je počastila s sladkarijami in s pijačo. Če se nekdo tako dobro počuti v družbi bralcev, da želi z njimi počastiti svoj jubilej, potem je lahko to le pohvalno za knjižnico in za univerzo. Hvala, Danila. Ugibali smo skrivnostni knjigi z namigi. Tokrat sta bili to Visoška kronika Ivana Tavčarja in Pot Nejca Zaplotnika. Vedno nas osupne, kako izvirno znajo bralci namigniti na skrito vsebino. Pogovarjali smo se o Šolniškem kruhu Andreja ...
Zaključno vodstvo po razstavi Svaka čas – FOTO VIST 2019

Zaključno vodstvo po razstavi Svaka čas – FOTO VIST 2019

Galerija Photon, 9. januar 2020 ― V petek, 17. januarja 2020, ob 17. uri. Vljudno vabljeni na zaključno javno vodstvo s kuratorji in avtorji razstave  Svaka čas – FOTO VIST 2019, ki tematizira koncept časa v različnih fotografskih praksah, od avtorske in dokumentarne, do reklamne in modne fotografije. V letošnji izvedbi predstavlja desetletje delovanja Oddelka za fotografijo VIST. Več o razstavi si lahko preberete tukaj. Razstava bo na ogled do 17. januarja 2020. Vključeni avtorji/ce: Ana Ambrož Strle, Andraž Bilmez, Domen Bi...
Jeremy Irons na čelu žirije letošnjega Berlinala

Jeremy Irons na čelu žirije letošnjega Berlinala

Misli, 9. januar 2020 ― Z oskarjem nagrajeni britanski filmski in gledališki igralec Jeremy Irons bo vodil žirijo 70. mednarodnega filmskega festivala v Berlinu. "Jeremy Irons je utelesil nekatere ikonične like, ki so me spremljali na mojem popotovanju v svetu filma," je besede umetniškega direktorja Berlinala Carla Chatriana povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Politika urejanja krajine, krajinska politika Slovenije

Inštitut za politike prostora, 9. januar 2020 ― Društvo krajinskih arhitektov Slovenije – DKAS je v preteklem letu skupaj z Društvom za varstvo Alp CIPRA Slovenija in IPoPom ter s podporo Ministrstva za okolje in prostor zaključilo projekt Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike. Projekt je nastal kot odziv stroke na različna predhodna opozorila o tem, da sta skrb... The post Politika urejanja krajine, krajinska politika Slovenije appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Odprtje razstave Rimska vojaška diploma z Vičave na Ptuju

ZVKDS, 9. januar 2020 ― Spoštovani. Oddelek za zgodovino Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani, Programska skupina Slovenska zgodovina, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Center za preventivno arheologijo vas vljudno vabijo na odprtje razstave z naslovom Rimska vojaška diploma z Vičave na Ptuju. Razstava je posvečena izjemni najdbi rimske vojaške diplome, rekonstrukciji in intepretaciji ohranjenega besedila ter osvetlitvi njenega pomena za rimsko vojaško zgodovino.  Jezik Slovenščina

V ljubljanski Drami Stephensova Maria v režiji Kice

SiGledal Novice, 9. januar 2020 ― Na velikem odru SNG Drama Ljubljana bo v soboto premiera prve slovenske uprizoritve nove igre britanskega dramatika Simona Stephensa Maria v režiji Janusza Kice. V glavni vlogi Marie oziroma Rie, 18-letne noseče optimistke, ki se po besedah Kice s svetom bojuje s pomočjo domišljije, nastopa mlada članica ansambla Drame Eva Jesenovec.

Gaser Arhitektura: Stanovanje Ribiški trg

OUTSIDER, 9. januar 2020 ― Prenovo je doživelo stanovanje v stari meščanski hiši v Kopru. Prilagodljivo zasnovo z možnostjo povečanja so zasnovali arhitekti iz pisarne Gaser arhitektura. Stanovanje je sestavljeno iz dveh prostorov, ki sta bila nekdaj med seboj ločena: v pritličju je bila urejena garaža manjšega obsega, v nadstropju pa večji bivalni prostor, v katerega je bil urejen dostop… The post Gaser Arhitektura: Stanovanje Ribiški trg appeared first on OUTSIDER.

Ptuj: Nočno nebo Metke Zupanič

Štajerski tednik, 9. januar 2020 ― V razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj je na ogled instalacija Nočno nebo v slovenskem prostoru uveljavljene večmedijske umetnice Metke Zupanič, ki v ospredje svojega ustvarjanja postavlja probleme sodobne informacijske družbe, razmerja med umetnostjo in družbo ter medčloveške odnose.

Hudobni volk: Ptujska rock himna z edinstvenim videospotom

Štajerski tednik, 9. januar 2020 ― Ptujska rock skupina Hudobni volk, ki je na glasbeni sceni od leta 1992, je junija lani skupaj s promocijskim spotom predstavila prvo ptujsko rock himno Vivat Poetovio, s katero se je poklonila mestnemu jubileju. Na zadnji dan jubilejnega leta, v katerem je Ptuj praznoval 1950. obletnico prve pisne omembe v pisnih virih, pa je rock himna dobila še edinstven glasbeni videospot, kakršnega še v Sloveniji ni bilo. Gre za 360-stopinjski glasbeni videospot, ki omogoča prostorsko gledanje čudovitih muzejskih in drugih lokacij, kjer se kadri odvijajo.
še novic