The Invisible Man (2020)

The Invisible Man (2020)

Deseta umetnost, 28. februar 2020 ― Posneti predelavo filmske klasike samo po sebi ni slaba ideja. Težava je zgolj v tem, da Hollywood pojem “predelava” dojema na napačen način; kot golo in brezdušno kopiranje izvornega materiala v namene hitrega zaslužka na račun nostalgije ali splošne popularnosti tega, kar je predmet predelave. In tovrstnih zmazkov smo od čezlužnikov deležni skoraj vsak mesec, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Slender Man (2018)  Hibridizacija grozljivke in komedije - žanr kot ideološki konstrukt  American Psycho (2000)  Ognjeni obroč: Vstaja  The Favourite (2018) Copyright © Deseta umetnost [The Invisible Man (2020)], All Right Reserved. 2020.
MAJA POLJANC: ENCYCLOPEDIA MYTHOLOGICA SLOVENICA

MAJA POLJANC: ENCYCLOPEDIA MYTHOLOGICA SLOVENICA

Revija Primus, 28. februar 2020 ― Piše: Larisa Javernik Nekateri mitološki motivi in zgodbe so univerzalni, spet nekateri z manjšimi ali večjimi odstopanji specifični za narod in njegovo področje. Slovanska oz. ožje slovenska mitologija ni nič manj bogata. Z njo se je v svojem magistrskem projektu ukvarjala Maja Poljanc, ilustratorka in vizualna umetnica. Poljančeva se je v Encyclopedii Mythologici Slovenici posvetila ...
Prerez delovanja in sled razvoja

Prerez delovanja in sled razvoja

Odzven, 28. februar 2020 ― Vester, Camenae (»Kamene, vaš sem«) združuje šestnajst pesmi iz Orfejevega najuspešnejšega desetletja pevskega udejstvovanja. Trenutni umetniški vodja Andraž Hauptman je izbral kakovostne posnetke z različnih tekmovanj doma in v tujini.
Na zobeh aluminij, na ustnicah kreda Kristine Hočevar postori veliko proti liričnemu turizmu, vendar pa hrani stroj strupa stroj obupa

Na zobeh aluminij, na ustnicah kreda Kristine Hočevar postori veliko proti liričnemu turizmu, vendar pa hrani stroj strupa stroj obupa

LUD Literatura, 28. februar 2020 ― Šesta pesniška zbirka Kristine Hočevar s icer že v naslovu signalizira, da gre za popadljiv eksponat literarne kljubovalnosti. Vendar tako pesnica kot prevajalka igrata na politično-lirsko ustrežljivost: provokacija ni stvar napovedi, kommuniqué-ja, temveč se drža kljubovanja manifestira na ravni forme.
Bistriški poklon kulturi

Bistriški poklon kulturi

Notranjsko primorske novice » Kultura, 28. februar 2020 ― Ilirska Bistrica – Na slavnostni prireditvi ob kulturnem prazniku, ki je bila 7. februarja v Domu na Vidmu, je slavnostni govornik, bistriški župan Emil Rojc izrazil zadovoljstvo ob uspešni izpeljavi letošnjega Meseca kulture in predlagal, da se osrednja kulturna dvorana poimenuje po domačem pesniku Dragotinu Ketteju. Poudaril je, da bodo kulturo bivanja v občini dodatno izboljšali prizidek zdravstvenega doma ter urejena vodovodno omrežje in prometni sistem. Prireditev ob kulturnem prazniku, Dom na Vidmu, Ilirska Bistrica, 7. februar 2020 Foto: Tjaša Kaluža Vsako leto učenci bistriške glasbene šole slovenski kulturni praznik obeležijo z izbranim programom slovenskih skladateljev. Kot prva se je letos predstavila flavtistka Anja Iskra, sledil je klavirski nastop Adama Hrabarja. Martin Rojc je zaigral na diatonično harmoniko, nastop nadarjenih mladih glasbenikov pa je sklenila pianistka Tina Šajn. Svoj svet poezije je prisotnim odstrla profesorica slovenskega jezika na Gimnaziji Ilirska Bistrica Tadeja Logar, ki so se ji na odru z recitacijami njenih pesmi pridružili Špela Kresevič Frank, Tamara Tomšič in Gašper Kastelic, dijaki 3. letnika gimnazije. Dekleta iz gimnazijske vokalne skupine, ki so pod taktirko Elene Sedmak aktivna že pet let, pa so občinstvo prepričala s tremi skladbami, ki so ogrele srca in dlani občinstva. Prireditev, ki vsako leto v osrednjo kulturno dvorano na predvečer kulturnega praznika privabi številne častilce glasbene umetnosti, je povezovala Tjaša Kaluža. Kulture za cel mesec Letošnje odprtje Meseca kulture je bilo še posebej slovesna, saj je v vsej svoji lepoti zasijal nov koncertni klavir s klavirskim recitalom ene najbolj cenjenih slovenskih pianistk mlajše generacije Mete Fajdiga. »Nov salonski koncertni klavir Yamaha C7X, ki ga je Občina Ilirska Bistrica kupila konec prejšnjega leta, je z izjemnim koncertom Mete Fajdiga zasijal v vsem svojem sijaju. Oboževalce klasičnega glasbenega repertoarja je očarala z izvedbo d

Razstava o Ignaciju Orožnu (1819 -1900) v šmarski knjižnici

Kamra.si, 28. februar 2020 ― Preteklo leto je minilo 200 let od rojstva, letos v aprilu pa bo minilo 120 let od smrti, zgodovinarja in duhovnika Ignacija Orožna, avtorja Celske kronike in enega izmed pionirjev zgodovinopisja v slovenskem jeziku. V torek, 3. marca 2020, ob 9, uri vas  Knjižnica Šmarje pri Jelšah vabi na predavanje in ogled razstave, ki jo je ob tej priložnosti pripravila Alenka Hren Medved iz Osrednje knjižnice Celje. Razstava bo na ogled v spodnji dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah od 3. 3. 2020 so 10. 4. 2020. Vabljeni!

Competition: Salt-pan house – Final report

OUTSIDER, 28. februar 2020 ― The Salt-pan house competition has met with a wide response from teams from all across the world. A total of 890 teams registered for the competition, while 252 teams submitted their complete proposals in time. Roughly 20% of the participants were from Slovenia and 80% of the participants were international. Due to the unexpectedly high… The post Competition: Salt-pan house – Final report appeared first on OUTSIDER.

Roman o družbeni slepoti ali omejiti tisto, kar velja za intelektualno življenje, na skrajno bedo telesa in zadovoljevanja materialnih potreb …

Vrabec Anarhist, 28. februar 2020 ― Bolj ključno pa je, da je o skrajno resnih temah, in sicer na način igre, razvedrila, morda celo (medijskega) spektakla, rekonstruiral našo realnost in da je tudi osrednja metafora – družbene slepote – zadela svoje bistvo. The post Roman o družbeni slepoti ali omejiti tisto, kar velja za intelektualno življenje, na skrajno bedo telesa in zadovoljevanja materialnih potreb … appeared first on Vrabec Anarhist.
Novosti v katalogu kakovostnih uprizoritev na platformi Zlata paličica

Novosti v katalogu kakovostnih uprizoritev na platformi Zlata paličica

SLOGI, 28. februar 2020 ― Katalogu kakovostnih gledaliških predstav za otroke in mladino na platformi Zlata paličica smo dodali nove predstave: Irena Pivka, Brane Zorman: Potepini (Zavod Cona, Ljubljana in Lutkovno gledališče Maribor), Irena Pivka, Brane Zorman: Hodi.TI (Zavod Cona), Snovalno gledališče: Galileo (SNG Nova Gorica).   Spletna platforma Zlata paličica je referenčna baza za iskanje in prvo spoznavanje kakovostnih […] The post Novosti v katalogu kakovostnih uprizoritev na platformi Zlata paličica appeared first on SLOGI.

Natečaj Solinarska hiša: končno poročilo

OUTSIDER, 28. februar 2020 ― Natečaj Solinarska hiša je doživel izjemno velik odziv med ekipami iz celega sveta. V predpisanem roku se je registriralo 890 avtorskih ekip, pravočasno in v popolni obliki pa je svoje elaborate oddalo 252 ekip. Med njimi je bilo okrog 20% slovenskih in 80% tujih ekip. Zaradi nepričakovano visokega števila udeležencev je žirija natečaja v sestavi… The post Natečaj Solinarska hiša: končno poročilo appeared first on OUTSIDER.

SHARE Ljubljana 2020 se bliža!

OUTSIDER, 28. februar 2020 ― Kmalu na SHARE Ljubljana 2020, 12. marca! Na letošnji SHARE konferenci v Ljubljani se nam bodo pridružili svetovno znani arhitekturni biroji, kot na primer ZAHA Hadid Architects, MVRDV in Stefano BOERI Architetti. Z uporabo kode ZAPS20 je registracija za člane ZAPS do 2. marca BREZPLAČNA. Registracija za dogodek poteka tukaj:  https://www.tickettailor.com/events/share2019/340124/# Pripravljamo se na 2.… The post SHARE Ljubljana 2020 se bliža! appeared first on OUTSIDER.

V mariborski Drami premiera absurdne komedije Pošta

SiGledal Novice, 28. februar 2020 ― Na malem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bodo drevi premierno uprizorili absurdno tragično komedijo o norostih našega časa Pošta, ki je nastala pod peresom Roka Vilčnika. Zgodbo, katere režijo je prevzel Juš A. Zidar, je postavil na poštni urad, ki danes predstavlja samo še enega od členov v verigi prenasičene potrošniške obsedenosti.

Mitja Duh

Knjižnica Postojna, 28. februar 2020 ― V četrtek, 5. marca 2020, ob 18. uri vas vabimo v knjižnico enota Pivka na predstavitev življenjske zgodbe, motivacijske poti športnika in bivšega odvisnika MITJA DUHA.
še novic