ANA POD OKNOM v Trnovem!

Ana Monro, 23. april 2020 ― V četrtek, 23. aprila, smo akcijo Ana pod oknom izvedli v stanovanjski soseski v Trnovem. Lepo je bilo videti nasmejane obraze številnih ljudi, ki jih je gledališče na njihovem dvorišču pritegnilo na okna in balkone. Naše umetniške intervencije so spontane, zato ostanite doma in morda obiščemo tudi vas! Nastopajoči: Goro Osojnik, Tea Vidmar, Ankica Radivojević.   ... The post ANA POD OKNOM v Trnovem! appeared first on Ana Monro.

CZD in Laibach izdali novi video!

SPRP, 23. april 2020 ― Zasedba CZD (Center za dehumanizacijo) je objavila novi video za pesem »Beseda sodi«. Ta je nastala v prvem valu ustvarjanja benda, ki je trajal od 1984 do 1988. Center za dehumanizacijo je v tem obdobju vse svoje pesmi posnel v studiu Boruta Činča v Ljubljani. Konceptualni video je nastal v spomin Jožefi Puhič, babici Dušana (kitara, vokal) in Branka Hedla (kitara), katera molitev je osnovna podlaga štikla »Beseda sodi«. Skupina Laibach je na ogled postavila izjemen live performans za pesem »Ti, ki izzivaš!«. Posnetek je nastal na razprodanem koncertu decembra 2017 v Kinu Šiška. Pesem »Ti, ki izzivaš!« se sicer prvotno nahaja na zbirki »Rekapitulacija 1980–1984« in ima močno noto, kakopak, tudi v današnjih časih.  Piše: Matej Urbanč
10 južnokorejskih filmov po Parazitu – zgodovina konflikta

10 južnokorejskih filmov po Parazitu – zgodovina konflikta

Deseta umetnost, 23. april 2020 ― Južnokorejska kinematografija na filmskem zemljevidu ni od včeraj, jo je pa Parazit, ki je letos kot prvi tujejezičnež prejel glavnega oskarja, obkrožil z rdečim markerjem. Izbrali smo 10 celovečercev iz dežele, ki na velikem platnu raziskuje svojo krvavo zgodovino in sodobne družbene konflikte. Originalni prispevek je objavljen TUKAJ. Na vzhodu jo obliva Japonsko, na zahodu […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Godzila 2: Kralj pošasti  Zaljubljen v mojo ženo  Božiček in druščina  Elysium (2013)  Strašila Copyright © Deseta umetnost [10 južnokorejskih filmov po Parazitu – zgodovina konflikta], All Right Reserved. 2020.
Objava petih vicev triindvajsetega izbora

Objava petih vicev triindvajsetega izbora

SEM, 23. april 2020 ― Uredniški odbor je izbral triindvajseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: Malo sem razmišljal … če fašem Covid19 in grem naokrog kihat, ali bom potem postal influencer? Oblačim si jakno in mož me vpraša: »Kam pa greš?« Mu rečem: »Na balkon.« »Ni govora, si bila že včeraj.« Komaj čakam, da bomo lahko v kafičih spet buljili vsak v svoj mobi. Zdravniki opozarjajo vlado: Predpisati obvezno nošenje mask mesec dni po začetku epidemije je kot nadeti si kondom na dan poroda. Prodam pozitiven tampon na Covid 19. Takojšnje ugodnosti: 15 dni sami doma, žena in otroci pri tašči, naročnina na Netflix, gajba pira. Minimalne možnosti za obisk davkarije. Cena po dogovoru. Seznam vseh izbranih vicev
Objava petih vicev štiriindvajsetega izbora

Objava petih vicev štiriindvajsetega izbora

SEM, 23. april 2020 ― Uredniški odbor je izbral štiriindvajseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: Če se virusa lahko ubranimo z umivanjem rok, zakaj cepiva ne ustvarijo iz žajfe? Po karanteni bo jasno, v kateri družini dobro in v kateri slabo kuhajo. Celo življenje so mi govorili, naj bom pozitiven. Zdaj ko sem, se me pa vsi izogibajo. Janezek se pogovarja z babico. "Babi, komaj čakam na praznovanje mojega letošnjega rojstnega dne," reče Janezek. "Kako pa ga boš praznoval, če smo vsi v karanteni?" vpraša babica. "Ja preko snapchata," ji odgovori Janezek. A na plažah bo letos tud selekcija? Penzijonisti do 10h, pol pa vsi ostali... Seznam vseh izbranih vicev

Kombinatni pozdrav in spodbuda v času epidemije koronavirusa

ŽPZ Kombinat, 23. april 2020 ― V časih, ko ne pomnimo, kdaj smo se nazadnje v skrbi za zdravje bali oz. izogibali stisku rok, objemom in drugim oblikam bližnjih stikov, ko se iz dneva v dan soočamo z izrednimi razmerami in utesnjujočimi ukrepi oblasti, ki pod krinko boja proti virusu vsakodnevno kratijo naše svobodščine, ŽPZ Kombinat vsem v zdravstevnih ustanovah, trgovinah, […]
»Trudim se, da ne uporabljam enega sistema«

»Trudim se, da ne uporabljam enega sistema«

Odzven, 23. april 2020 ― Mauricio Valdés San Emeterio je vsestranski umetnik, ki je sprejel izziv improvizacije, komponiranja in razvijanja programske opreme ter oblikovanja medijskih sistemov. Rad se udejstvuje v elektroakustični in eksperimentalni glasbi, sicer pa improvizira in se ukvarja tudi z vodeno improvizacijo, zvočnimi instalacijami, performansi in glasbo za scenske umetnosti.

Nagradni črno beli foto izziv

Kamra.si, 23. april 2020 ― Dragi otroci! Za vas smo pripravili nagradni foto izziv.Prebrskajte stare albume in nam pošljite zanimive stare črno-bele fotografije in razglednice naših krajev (občine Trebnje Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno).Najbolj zanimive fotografije/razglednice bomo nagradili. Fotografije fotografirajte/skenirajte in jih do 5. 5. 2020 z dovoljenjem vaših staršev/skrbnikov pošljite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. document.getElementById('cloakb7158863bc61ab3d398bf0e1f4038786').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addyb7158863bc61ab3d398bf0e1f4038786 = 'patricija.tratar' + '@'; addyb7158863bc61ab3d398bf0e1f4038786 = addyb7158863bc61ab3d398bf0e1f4038786 + 'tre' + '.' + 'sik' + '.' + 'si'; var addy_textb7158863bc61ab3d398bf0e1f4038786 = 'patricija.tratar' + '@' + 'tre' + '.' + 'sik' + '.' + 'si';document.getElementById('cloakb7158863bc61ab3d398bf0e1f4038786').innerHTML += ''+addy_textb7158863bc61ab3d398bf0e1f4038786+''; . Ob fotografijah pripišite, kdo je na fotografiji, kdaj in kje je bila posneta ter vaše podatke (ime, priimek, naslov, kontaktna tel. številka).

Skladba Miriam Makeba Pata Pata prirejena za čas koronavirusa

Misli, 23. april 2020 ― Znana skladba južnoafriške pevke in aktivistke proti apartheidu Miriam Makeba z naslovom Pata Pata je času razmaha novega koronavirusa dobila priredbo. V novi različici skladbe, ki jo je izdal Unicef, grammyjevka Angelique Kidjo poje, da se je treba v času epidemije zadrževati doma, redno skrbeti za higieno rok in vzdrževati priporočeno razdaljo.

Odzivi URBACT mest in drugih slovenskih občin na COVID-19

Inštitut za politike prostora, 23. april 2020 ― Čas epidemije je lokalne skupnosti postavil pred celo vrsto novih izzivov. Občine so tiste, ki imajo s svojimi prebivalci najbolj neposreden stik, in ki se na njihove stiske in nove potrebe po svojih najboljših močeh tudi prve odzivajo. Od razglasitve epidemije dalje na IPoP – Inštitutu za politike prostora ugotavljamo, da se mnoge občine na... The post Odzivi URBACT mest in drugih slovenskih občin na COVID-19 appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Dostop do spletnega portala Inštituta novejše zgodovine

Knjižnica Postojna, 23. april 2020 ― Zlasti v tem času, ko so knjižnice in knjigarne fizično zaprte, so le ta za marsikoga edina možnost dostopa do gradiv. Opozorili bi vas na spletni portal Zgodovina Slovenije – SIstory, ki ga ureja Inštitut za novejšo zgodovino. Na njem so, z urejenimi avtorskimi pravicami, prosto dostopne marsikatere publikacije (revije in monografije) s področja slovenskega zgodovinopisja, raziskovalni podatki, arhivski in tiskani viri. Gradivo je primerno za raziskovalce, študente, učence in vse ljubitelje zgodovine.

Ponovno odprtje knjigarn možno od 4. maja

Javna agencija za knjigo, 23. april 2020 ― Ker se obeta nadaljnje rahljanje ukrepov, povezanih s preprečevanjem okužb s COVID-19, lahko v kratkem pričakujemo tudi ponovno odpiranje knjigarn (morda še ne vseh), ki glede na zadnjo raziskavo Knjiga in bralci še zmeraj predstavljajo najpogostejši način kupovanja knjig v Sloveniji. Številni knjigarnarji ste pri tem upravičeno zaskrbljeni, kdaj in v kolikšni meri se bodo kupci v knjigarne zares vrnili, zato bomo na JAK lansirali promocijsko kampanjo, vezano na ponovno odprtje knjigarn in tako ustvarili vrvež in glasno povabili k nakupom. Medtem vam posredujemo sporočilo Vlade RS, kot ga je pripravil UKOM, ki vam bo pomagalo pri vaši odločitvi glede ponovnega odprtja knjigarn in pogojev dela pri tem in prosimo, da nas obveščate o svojih načrtih: Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom predvideva, da bodo od 4. maja dalje lahko odprte prodajalne do velikosti 400 m2 prodajnega prostora, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih. Pod tem pogojem bodo lahko odprte tudi knjigarne. Ob tem dodajamo, da bodo morale prodajalne pri opravljanju dejavnosti upoštevati vsa navodila ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Odgovornost delodajalcev je tudi, da zaposlenim v prodajalnah zagotovijo zaščitno opremo in zagotovijo spoštovanje navodil iz prejšnjega odstavka. V času od 8.00 do 9.30 opravijo v teh prodajalnah nakup izključno ranljive skupine (na primer invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času.

Clug: Z vsakim projektom skušam ostati še bolj odprt, hkrati bolj prazen, da ustvarim prostor za nove izkušnje (intervju)

SiGledal Novice, 23. april 2020 ― Danes mineva 15 let od premiere mednarodno izjemno uspešne uprizoritve Radio and Juliet, s katero si je koreograf in umetniški direktor mariborskega Baleta Edward Clug utrl pot na številne svetovne odre. V teh dneh je imel v načrtu postavitev baleta Mojster in Margareta v Bolšoju, a mu je prekrižala načrte epidemija. Kljub temu ostaja optimist.
še novic