MLADA ZARJA IN OLGA GRUDEN: OHRANJANJE DEDIŠČINE ZA PRIHODNOST

MLADA ZARJA IN OLGA GRUDEN: OHRANJANJE DEDIŠČINE ZA PRIHODNOST

Revija Primus, 29. april 2020 ― Piše: Simona Zorko, vodja JSKD OI Ivančna Gorica   Ob desetem jubileju skupine pevcev ljudskih pesmi Mlada zarja, ki so ga praznovali leta 2017, in letošnjem zaključku profesionalne kariere Olge Gruden, ustanoviteljice, promotorke in vodje skupine, je prav, da pogledamo nazaj, za začetek pa v Slovar simbolov, kjer piše: »V vseh civilizacijah je (Jutranja) Zarja ...
Splošne knjižnice in muzeji kljub odločitvi vlade ostajajo še zaprti

Splošne knjižnice in muzeji kljub odločitvi vlade ostajajo še zaprti

Misli, 29. april 2020 ― Knjižnice, galerije in muzeji bi glede na odločitev, ki jo je vlada sprejela v torek zvečer, lahko danes spet odprli svoja vrata, vendar pa so tako v Skupnosti muzejev Slovenije kot v Združenju slovenskih splošnih knjižnic prepričani, da to ni izvedljivo čez noč. Za to je potrebnih nekaj priprav, tako so knjižnice in muzeji danes ostajali zaprti.
The Lodge (2019)

The Lodge (2019)

Deseta umetnost, 29. april 2020 ― Avstrijska filmarja Veronika Franz in Severin Fiala sta pred dobrimi petimi leti navdušila (in predvsem prestrašila) z impresivnim prvencem Goodnight Mommy, tesnobno psihološko srhljivko o bratih dvojčkih, ki sta prepričana, da je njuna mama po tragični nesreči, v kateri si je hudo poškodovala obraz, postala nekdo “drug” in se je zato želita znebiti. Dvojec je že tedaj pokazal močno zanimanje […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Call of the Wild (2020)  [Pozor, hud prizor] - Finding Nemo (2003)  Svet igrač 4  Godzila 2: Kralj pošasti  The BFG (2016) Copyright © Deseta umetnost [The Lodge (2019)], All Right Reserved. 2020.
Objava petih vicev šestindvajsetega izbora

Objava petih vicev šestindvajsetega izbora

SEM, 29. april 2020 ― Uredniški odbor je izbral šestindvajseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: Čez celo leto šparaš denar za morje, na koncu pa ga porabiš za moko, kvas in WC papir. Če ne bi bilo korone, bi vsi čakali, da bo 1. maj, da bomo frej. Zdaj pa vsi čakamo 1. maj, da gremo končno delat. Ko se doma kregaš, je kot na koncertu: najprej najnovejše... potem pa še stari hiti... Imam občutek, da bo letošnje prvomajsko kresovanje podobno tistim iz časov turških vpadov. Vžgi pa bejž! Odkar nosimo maske v družbi - precej manj dežuje. Seznam vseh izbranih vicev
EN-KNAP od doma: OTTETTO

EN-KNAP od doma: OTTETTO

Zavod En-Knap, 29. april 2020 ― Priklopite se na En-Knapov Facebook v petek, 1. maja ob 20h in si oglejte posnetek plesno-glasbene uspešnice OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost), ki je bil premierno uprizorjen oktobra leta 2012. Gre za edinstveno priložnosti, da si predstavo ogledate kar iz domačega udobja.

EN-KNAP od doma: OTTETTO

Zavod En-Knap, 29. april 2020 ― Priklopite se na En-Knapov Facebook v petek, 1. maja ob 20h in si oglejte posnetek plesno-glasbene uspešnice OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost), ki je bil premierno uprizorjen oktobra leta 2012. Gre za edinstveno priložnosti, da si predstavo ogledate kar iz domačega udobja.

EN-KNAP od doma: OTTETTO (1.5.2020 20:00)

Španski borci, 29. april 2020 ― Priklopite se na En-Knapov Facebook v petek, 1. maja ob 20h in si oglejte posnetek plesno-glasbene uspešnice OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost), ki je bil premierno uprizorjen oktobra leta 2012. Gre za edinstveno priložnosti, da si predstavo ogledate kar iz domačega udobja.
Zanimivosti: Rihtarski meč

Zanimivosti: Rihtarski meč

Tolminski muzej, 29. april 2020 ― V 13. stoletju je oglejski patriarh pod hribe v zgornjem delu Baške grape naselil kmete iz okolice južnotirolskega mesta Innichen. Priseljenci so bili vse do leta 1850, ko je bila sprejeta nova avstrijska ustava, deležni številnih privilegijev in ugodnosti. Načeloval jim je rihtar, ki je imel v primerjavi z dekani, ki so vodili starejša kolonizacijska območja, posebna pooblastila in privilegije. Znamenje njegove oblasti je bil dolg rihtarski meč, ki se ...
Two Cars, One Night

Two Cars, One Night

Kinodvor, 29. april 2020 ― Romeo in njegov brat Ed sedita v avtu pred lokalnim pubom. Na parkirišče se s starši pripelje Polly. Tudi ona jih mora počakati v avtu. Za oskarja nominirano zgodbo o porajajoči se ljubezni je igralec, scenarist in režiser Taika Waititi razširil v svoj drugi celovečerec Boy, ki je na domačih tleh presegel vse rekorde in postal najbolj donosen novozelandski film vseh časov.

Miloš Kosec: Karantena in kozarec vina

OUTSIDER, 29. april 2020 ― Po več kot mesecu in pol se zdi, da se bodo omejitveni ukrepi zaradi pandemije počasi le začeli rahljati. Ali to pomeni, da se bo življenje vrnilo v stare tir, ali pa nas čaka precej bolj tesnoben scenarij vijuganja med zaostritvami in sprostitvami gibanja in druženja, dokler ne izumimo cepiva, še ni jasno. Koronavirus je… The post Miloš Kosec: Karantena in kozarec vina appeared first on OUTSIDER.
SEM ponovno odpira svoja vrata

SEM ponovno odpira svoja vrata

SEM, 29. april 2020 ― Drage obiskovalke in obiskovalci Slovenskega etnografskega muzeja, Z veseljem vam sporočamo, da bomo v torek, 5.5. 2020, ponovno  odprli našo razstavno hišo na Metelkovi. Kolektiv Slovenskega etnografskega muzeja je bil aktiven, družbeno vključen in ustvarjalen tudi v času delovanja muzeja preko socialnih virtualnih omrežij. Kljub temu se vsi veselimo povratka, dela v muzejskih prostorih, dela z muzejskimi predmeti in predvsem vašega obiska. Poskrbeli bomo za vaš varen ogled zbirk in razstav. Vljudno vabljeni, Tanja Roženbergar, Direktorica in kolektiv muzeja Uradna izjava ICOM Slovenija in Skupnosti muzejev Slovenije.  

Obvestilo o odprtju Medobčinskega muzeja Kamnik

Medobčinski muzej Kamnik, 29. april 2020 ―  Slovenski muzeji in galerije v maju ponovno odpiramo vrata za obiskovalce. Obveščamo vas, da s 5. majem 2020 tudi Medobčinski muzej Kamnik odpira svoje enote za obiskovalce. Odpiralni čas za obiskovalce je od torka do sobote, od 10. do 18. ure. Prosimo vas, da se pri obisku muzeja držite naslednjih priporočil: da posamezniki, ki kažejo […] The post Obvestilo o odprtju Medobčinskega muzeja Kamnik appeared first on MM:K.
Miha Vipotnik - Atmosfera (2004) Eksperimentalni video/ Dokumentarni video

Miha Vipotnik - Atmosfera (2004) Eksperimentalni video/ Dokumentarni video

DIVA nove pridobitve, 29. april 2020 ― Eksperimentalni video je del večje digitalne kompozicije in interaktivnega zvočnega programa, ki je bil prikazan na interaktivni multimedijski vizualno-zvočni instalaciji Mihe Vipotnika (Veliki atrij in galerija, Eurocenter, Ljubljana, 2004). Sestavljale so jo: veliki lampijon z digitalno kompozicijo (20x 9 m, obojestranski tisk na prosojni zaslon), scenski elementi, računalniški tisk in video projekcija na stenah galerije, svetlobni senzorji, interaktivni zvočni program za atrij, galerijo i...

Veljavnost vstopnic Neverjetne gore

Gorenjski muzej, 29. april 2020 ― Za vse tiste, ki imate družinske vstopnice kupljene v okviru projekta NEVERJETNE GORE, sporočamo, da le-te veljajo vsaj do konca septembra 2020 dokler traja omenjeni projekt (ne glede na to, da na vstopnicah piše maj 2020). Vabljeni na obisk! Read More
Splošne knjižnice in muzeji kljub odločitvi vlade ostajajo še zaprti

Splošne knjižnice in muzeji kljub odločitvi vlade ostajajo še zaprti

Misli, 29. april 2020 ― Knjižnice, galerije in muzeji bi glede na odločitev, ki jo je vlada sprejela v torek zvečer, lahko danes spet odprli svoja vrata, vendar pa so tako v Skupnosti muzejev Slovenije kot v Združenju slovenskih splošnih knjižnic prepričani, da to ni izvedljivo čez noč. Za to je potrebnih nekaj priprav, tako da knjižnice in muzeji danes ostajajo zaprti.
Muzej ponovno odprt s 5. majem

Muzej ponovno odprt s 5. majem

SLOGI, 29. april 2020 ― Drage obiskovalke in obiskovalci Slovenskega gledališkega inštituta in SLOGI – Gledališkega muzeja! Slovenska javnost je skupaj z muzealci težko pričakovala odprtje muzejev in spremembe odloka smo se iskreno razveselili. Žal o tej spremembi predhodno nismo bili obveščeni, zato muzejev danes še ne moremo odpreti. Poskrbeti moramo namreč za varnost zaposlenih in obiskovalcev, prostore muzeja ustrezno […] The post Muzej ponovno odprt s 5. majem appeared first on SLOGI.
Brezmejno petje

Brezmejno petje

ŽPZ Kombinat, 29. april 2020 ― Naš 12. rojstni dan smo letos obeležile narazen, pa vseeno blizu. Kombinatke z vseh vetrov smo se zbrale na občinskih mejah in ob upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa družno zapele. Bella ciao se je razlegala vse od svetilnika v Izoli, čez Brkine, mimo meje med Vrhniko in Dragomerjem, v Ljubljani, med mejo Ljubljana […]

Matjaž Farič ob dnevu plesa: Težki časi so, za plesalce in koreografe pa prihajajo še težji

SiGledal Novice, 29. april 2020 ― Plesalec in koreograf Matjaž Farič je ob današnjem svetovnem dnevu plesa ocenil, da so časi težki, za plesalce in koreografe pa po njegovem mnenju prihajajo še težji. "Medtem ko se majhen del življenja počasi vrača, pa kaže, da javnih prireditev še nekaj časa ne bo. Po najslabših napovedih bomo morali biti potrpežljivi še vsaj kakšno leto."

Hoji prijazno zdravo mesto bomo načrtovali z občino Črna na Koroškem!

Inštitut za politike prostora, 29. april 2020 ― Na vabilo programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, se je kljub epidemiji, uspelo pravočasno odzvati sedem občin. Po skrbnem pregledu prejetih vlog je delovna skupina programa sklenila, da je najprimernejša kandidatka za letošnjo prvo izvedbo načrtovanega programa občina Črna na Koroškem. Črna se na več načinov že aktivno spopada z zdravstvenim stanjem svojega prebivalstva... The post Hoji prijazno zdravo mesto bomo načrtovali z občino Črna na Koroškem! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
še novic