Barton Fink (1991)

Barton Fink (1991)

Deseta umetnost, 16. maj 2020 ― Barton Fink (John Turturro) je mlad dramatik, ki sam zase pravi, da ustvarja za “običajnega človeka”. Prizadeva si, da bi se gledališka umetnost spustila iz pretencioznih artističnih višav in znova nagovorila ljudi, katerih glas je vedno preslišan. A globoko v sebi je Barton precej egoističen, nesamozavesten in predvsem zmeden nevrotik, ki uspe s svojo igro […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    E.T. — The Extra-Terrestrial (1982)  Pyewacket (2018)  Pri Addamsovih  Mission: Impossible - Fallout (2018)  Justice League (2017) Copyright © Deseta umetnost [Barton Fink (1991)], All Right Reserved. 2020.
Emma. (2020)

Emma. (2020)

Deseta umetnost, 16. maj 2020 ― Ljubljena komedija Jane Austen o iskanju sebi enakega in srečnega konca je ponovno obiskana v tej sveži interpretaciji režiserke Autumn de Wilde. V glavni vlogi mične mlade gospodične igra Anya Taylor-Joy, scenarij pa je napisala Eleanor Catton. Na vsakih nekaj let Hollywood ustvari novo priredbo enega klasičnih romanov Jane Austen. Letos je na filmska platna prišla […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Kdo je najboljši filmski Batman?  Dan za dnem  Frank (2014)  Jurassic Park (1993)  Venom (2018) Copyright © Deseta umetnost [Emma. (2020)], All Right Reserved. 2020.
Dnevnik covid starca

Dnevnik covid starca

Airbeletrina, 16. maj 2020 ― Epidemija koronavirusa je v ljudeh zbudila paniko in strah, kar je močno poslabšalo medčloveške odnose. Še posebej starejši ljudje so postali žrtve predsodkov, o čemer v svojih dveh zgodbah piše Marjan Tomšič.

Likovni odmevi

ARS Likovni odmevi, 16. maj 2020 ― Aktualno likovno dogajanje, predvsem v Sloveniji, v obliki pogovorov z umetniki, kustosi in strokovnjaki, objavljamo tudi strokovna besedila in občasno opozorimo na večje likovne dogodke […] Aktualno likovno dogajanje, predvsem v Sloveniji, v obliki pogovorov z umetniki, kustosi in strokovnjaki, objavljamo tudi strokovna besedila in občasno opozorimo na večje likovne dogodke v tujini.
Svet kulture

Svet kulture

ARS Svet kulture, 16. maj 2020 ― Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko. Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko.

Gremo v kino

ARS Gremo v kino, 16. maj 2020 ― Želite biti seznanjeni z aktualnim filmskim dogajanjem doma in po svetu, in tudi kritiško slediti tekočemu filmskemu sporedu? Želite biti seznanjeni z aktualnim filmskim dogajanjem doma in po svetu, in tudi kritiško slediti tekočemu filmskemu sporedu?
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 16. maj 2020 ― Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa. Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa.
še novic