Razpisne priložnosti (junij 2021)

Asociacija, 2. junij 2021 ― Tudi v tokratni Kulturosferi smo zbrali nekaj razpisnih priložnosti za samozaposlene v kulturi ter nevladne organizacije. Preberete lahko o rezidenčnih prijavah v tujini ter domačih razpisnih priložnostih. Domači razpisi Do 25. julija so odprte prijave za tekmovalni program StopTrik MFF, mednarodno praznovanje stop animacije in eksperimentalnih animacijskih tehnik. Več informacij. Do 21. junija je odprt … Preberi več o Razpisne priložnosti (junij 2021)

A propos: Bitje z rogom, ki morda prinaša okrevanje; Samorog končno v Operi.

Radio Kaos, A propos, 2. junij 2021 ― S prislovično mero (novinarske) nejevere ali če hočete, skepse, sem se lotil Samoroga; Iz različnih srečevanj z ustvarjalci, sporočil in tudi novinarskega gradiva je razumeti, da so se na prvo odrsko uprizoritev te Šivičeve mojstrovine v glavnem slovenskem glasbenem gledališču pripravljali že dlje časa. Bila je že nekajkrat napovedovana, odpovedi in prestavitve pa je nepopustljivo […] The post A propos: Bitje z rogom, ki morda prinaša okrevanje; Samorog končno v Operi. first appeared on Radio KAOS.

Pomežik likovnim pedagogom (2. del): ANTON BUZETI, MATEJ GIDER, MARTINA MIHOKOVIĆ, FRANC POREDOŠ in TATJANA VUKOVIĆ

Galerija Murska Sobota, 2. junij 2021 ― Kako gledati in sproščati oči, telo in um ob umetniških delih zagotovo sodi tudi v urnik likovne umetnosti. To so tiste ure, ki spodbudijo, krepijo in obogatijo otroški ustvarjalni potencial ter povezujejo učence, učitelje, starše, umetnike, galerije in muzeje v en sam velik krog, ki nas greje.   Komu vse ob posamezni razstavi pomežiknemo v […]
Vabilo za občine in osnovne šole: Novo šolsko leto je priložnost za uvajanje ukrepa šolska ulica v vaši občini!

Vabilo za občine in osnovne šole: Novo šolsko leto je priložnost za uvajanje ukrepa šolska ulica v vaši občini!

Inštitut za politike prostora, 2. junij 2021 ― IPoP bo izbrani občini pomagal pri uvajanju ukrepa šolska ulica Na IPoP – Inštitutu za politike prostora vabimo k sodelovanju občine, ki želijo preizkusiti šolsko ulico – ukrep za izboljšanje varnosti in udobnosti šolske poti. Šolska ulica pomeni, da se v času jutranje konice (npr. eno uro pred začetkom pouka) in lahko tudi v času... The post Vabilo za občine in osnovne šole: Novo šolsko leto je priložnost za uvajanje ukrepa šolska ulica v vaši občini! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Prispevki morajo ostati neobdavčeni

Asociacija, 2. junij 2021 ― V Asociaciji smo se v zadnjih mesecih intenzivno zavzemali za odpravo sporne interpretacija FURS-a, po kateri se z dohodnino obdavčuje prispevke, ki jih Ministrstvo za kulturo plačuje samozaposlenim v kulturi (normirancem). V začetku maja je FURS sporočil, da sporna interpretacija za letne davčne obračune za leto 2020 ne velja in lahko samozaposleni v kulturi oddajajo … Preberi več o Prispevki morajo ostati neobdavčeni

Delavnica: Kreativni načini krepitve podjetji

Asociacija, 2. junij 2021 ― Raziskave potrjujejo, da ima kultura številne pozitivne učinke tudi na podjetja in zaposlene. V letu 2019 je Svetovna zdravstvena organizacija objavila raziskavo, ki prikazuje, kako vse kultura vpliva na dobrobit (ang. Wellbeing) in zdravje ljudi, nekaj let pred tem pa je inštitut KEA objavil obsežno raziskavo, ki potrjuje, da kultura veča kreativnost, ki je sestavni … Preberi več o Delavnica: Kreativni načini krepitve podjetji

Ob 100-letnici rojstva Lojzeta Filipiča: Filipičev pogled, slog in omika v glasu

SLOGI, 2. junij 2021 ― Dramaturg, umetniški vodja, esejist in gledališki premišljevalec Lojze Filipič (19. 6. 192121. 4. 1975) je s svojim delom pomembno zaznamoval slovensko gledališče v desetletjih po drugi svetovni vojni. Velja za utemeljitelja moderne dramaturgije in idejnega očeta Tedna slovenske drame. The post Ob 100-letnici rojstva Lojzeta Filipiča: Filipičev pogled, slog in omika v glasu appeared first on SLOGI.

ODPRTA ULICA v Postojni (5.6.)!

Ana Monro, 2. junij 2021 ― Na povabilo Inštituta za politike prostora (IPoP) bomo 5. junija v Postojni soustvarili program njihovega projekta Odprta ulica, katerega namen je (vsaj začasno) zapiranje javnega prostora za promet – s ciljem, da ga odpremo za ljudi. Za vrvež na Tržaški ulici in dobro vzdušje med obiskovalci bodo z atraktivnimi interaktivnimi umetniškimi vsebinami med drugim poskrbeli Jernej in Simona Žnidar iz cirkuške skupine Čupakabra ter Camilo Acosta Mendoza. ... The post ODPRTA ULICA v Postojni (5.6.)! appeared first on Ana Monro.

Junijski dogodki in novosti v Domu kulture Kamnik

Kamnik.info, 2. junij 2021 ― Iz Doma kulture Kamnik sporočajo, da sezono končujejo s programom, ki si ga bodo obiskovalci lahko ogledali v živo z odra v samostanu Mekinje. To je prvi simbolični prikaz zametkov sodelovanja med samostanom Mekinje in Domom kulture Kamnik, ki se bosta 1. julija tudi uradno združila v enotni javni Zavod za kulturo Kamnik.  Občinski svetniki ... Prispevek Junijski dogodki in novosti v Domu kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic