2. KONFERENCA GLEDALIŠČA ZATIRANIH: PREMOČ MORA NADOMESTITI ENAKOVREDNA SOMOČ

2. KONFERENCA GLEDALIŠČA ZATIRANIH: PREMOČ MORA NADOMESTITI ENAKOVREDNA SOMOČ

Revija Primus, 28. januar 2022 ― Piše: Miša Gams   Druga konferenca gledališča zatiranih je v soorganizaciji Kulturno umetniškega društva Transformator potekala lanskega 11. in 12. novembra v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta v Ljubljani. Postregla je z zanimivim naborom gostov, ki so v Slovenijo prišli tudi iz Avstrije in celo iz Bolivije. Vsak izmed njih je imel petnajst minut časa, da ...

Obvestilo o odpovedi prireditev Dina Pivka

Knjižnica Postojna, 28. januar 2022 ― Zavod za turizem Pivka in knjižnica obveščata, da so zaradi vsesplošnih omejitev in zdravstvenih razmer v januarju in februarju odpovedane vse načrtovane ure pravljic in delavnice za otroke pod okriljem Dina Pivka v Krpanovem domu. Ko bodo razmere dopuščale, jih bomo z veseljem izvedli. Hvala za razumevanje.

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju romske skupnosti v Sloveniji

Ministrstvo za kulturo, 28. januar 2022 ― Cilji javnega razpisa so ohranjanje, promocija in razvoj kulture, jezika in identitete romske skupnosti, spodbujanje aktivnosti in ustvarjalnosti pripadnikov romske skupnosti na področju kulture, višja raven varovanja kulturnih pravic v okviru deklariranih človekovih pravic, kulturna integracija ob ohranjanju kulturne raznovrstnosti ter večja ozaveščenost o kulturi in jeziku romske skupnosti.

Jaap Robben: Bratov kožuh

Koridor, 28. januar 2022 ― Bratov kožuh je knjiga, ki je pomembna tako za odrasle kot za mlade, saj ruši mnoge predsodke in spodbuja k razvijanju empatije in h globljemu razumevanju ljudi okrog nas. The post Jaap Robben: Bratov kožuh appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Urbane prerokbe – kako kot družba mislimo urbano prihodnost

Inštitut za politike prostora, 28. januar 2022 ― V ljubljanskem Mestnem muzeju je na ogled razstava Urbane prerokbe: življenje v Ljubljani leta 2100, pri kateri sodeluje tudi IPoP – Inštitut za politike prostora. Obiskovalce s 30 kratkimi zapisi sooča z možnimi podobami urbanega življenja v prihodnosti in spodbuja h kritičnemu razmisleku o trajnostnem urejanju prostora, mobilnosti in odnosu do narave. Prerokbe so rezultat... The post Urbane prerokbe – kako kot družba mislimo urbano prihodnost appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
a2o2: Dediščino projektanti prepogosto dojemamo le kot prepreko

a2o2: Dediščino projektanti prepogosto dojemamo le kot prepreko

OUTSIDER, 28. januar 2022 ― Arhitekturni studio a2o2 so ustanovili štirje mladi arhitekti Klara Bohinc (1990), Andraž Keršič (1990), Žiga Ravnikar (1985) in Eva Senekovič (1988). Po končanem študiju na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani in študijskem izpopolnjevanju v tujini so nekaj let delovali v sklopu drugih birojev, nato pa leta 2019 začeli lastno arhitekturno prakso. Andraž Keršič, Klara Bohinc in […]

Cvetličarka

Vrabec Anarhist, 28. januar 2022 ― Enkrat tedensko je kupila tri rože za pokojnega moža: rdeč nagelj, da ne bi pozabil, kaj je prav, rdečo vrtnico za ljubezen, in še rumeno. »Da si ne bi slučajno tam dol ali gor, kjerkoli pač že je, našel druge ženske. Ziher je ziher. Čeprav, če mene vprašaš, je globoko, zelo globoko spodi, tam pri samem Satanu. The post Cvetličarka first appeared on Vrabec Anarhist.
Slovo od samozadostnosti(?)

Slovo od samozadostnosti(?)

Odzven, 28. januar 2022 ― m o r v e r n je z obelodanitvijo kolektivnega, bendovskega duha, na plošči Captain Trips dosegel svojevrstno prelomnico. Odstira nova obzorja in tlakuje pot do novega cilja, posneti ploščo s celim bendom.

Kinosloga. Retrosex. se vrača v kino!

Kinodvor, 28. januar 2022 ― Noč erotičnega filma Kinosloga. Retrosex. se vrača v kino! Tri unikatne klasike filmske erotike prinašajo tri svojevrstne perspektive ženskega filma. Vstopnice za Ekstazo v soboto, 12. februarja, so še na voljo! Zaradi velikega povpraševanja smo na spored uvrstili dodatni projekciji filmov Zgovorna vagina (18. februar) in Delovna dekleta (22. februar). Vstopnice za vse projekcije že v prodaji, tudi po spletu!
Stoletje Stanka Kristla

Stoletje Stanka Kristla

OUTSIDER, 28. januar 2022 ― Praznujemo častitljivo obletnico arhitekta-humanista, stoletnico Stanka Kristla. Arhitekt, pol stoletja mlajši od Plečnika, je še v visoki starosti neumorno ustvarjalen. Avtor osrednjega objekta Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani in številnih drugih presežnih arhitektur se tako pridružuje družbi vitalnih stoletnikov, kot sta v literaturi Boris Pahor in Zorko Simčič, ki so ne le bili priča epohalnim preobratom […]
Nagrade za slovenske filme v razvoju in produkciji na tržaškem filmskem festivalu

Nagrade za slovenske filme v razvoju in produkciji na tržaškem filmskem festivalu

BSF, 28. januar 2022 ― Vzporedno z letošnjim tržaškim filmskim festivalom je tudi letos potekalo že dvanajsto soprodukcijsko srečanje »When East Meets West« . V sklopu Last Stop Trieste, delavnice, kjer se je predstavilo 6 izbranih kreativnih dokumentarcev v zaključni fazi, je Telo, režiserke in producentke Petre Seliškar, prejel nagrado Flow Digital Cinema Award, ki projektu prinaša dodatna sredstva za postprodukcijo. V sedmem krogu soprodukcijskega sklada za razvoj RE-ACT pa je bilo izmed 45 prijavljenih projektov v letu 2021 izbranih 8 projektov, ki so prejeli po 10.000 evrov. Med njimi tudi 2 slovenska in sicer, Little Trouble Girls režiserke Urške Djukić v produkciji SPOK Films, ter Kurentova luna (The Moon of the Kurent) režiserja Tomaža Gorkiča v produkciji Zavod 666 Productions.
še novic