S sloganom Berem svet odprli letošnji knjižni sejem

S sloganom Berem svet odprli letošnji knjižni sejem

Misli, 21. november 2022 ― V Festivalni dvorani so odprli letošnji 38. slovenski knjižni sejem, ki se po 50 letih vrača na Gospodarsko razstavišče, kjer bo potekal do nedelje, do 4. decembra pa tudi na spletu. Ob tem so podelili Schwentnerjevo nagrado za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva. Prejel jo je ustanovitelj založbe Wieser Lojze Wieser.
Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes

Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes

Cirkulacija 2, 21. november 2022 ― Četrtek, 24. 11. 2022 ob 19:30 / Cirkulacija 2 | podhod Ajdovščina Ljubljana Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes Nastopajoči: Jan Kopač kitara Gašper Selko trobenta Martin Pinter tolkala Vstop prost! Prihajajoči dogodek bo sklepni del rezidence Jana...
kuš!: Nazaj k naravi

kuš!: Nazaj k naravi

Koridor, 21. november 2022 ― Gre za skupno razstavo številnih avtorjev, ki so ustvarjali za latvijsko stripovsko revijo kuš! The post kuš!: Nazaj k naravi appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Živimo v deželi Parzivala, a tega ne znamo izkoristiti

Živimo v deželi Parzivala, a tega ne znamo izkoristiti

Štajerski tednik, 21. november 2022 ― Ptujski Hotel Mitra že nekaj let zapored v jesenskem času javnosti predstavlja novo zgodbo ptujskega turizma kot mesta, ki je prava zakladnica tisočletja. Četudi ima mesto častitljivo tradicijo, na tem področju še vedno zaostaja, svojih edinstvenih zgodb se še vedno ne zaveda dovolj, jih ne zna izluščiti, kaj šele pozicionirati. Po mitrejih, po virtualnem vodniku i.Ptuj, je letos to zgodba o Parzivalu.
Markovci:Več kot odličen začetek nove sezone Otroci pojejo slovenske pesmi

Markovci:Več kot odličen začetek nove sezone Otroci pojejo slovenske pesmi

Štajerski tednik, 21. november 2022 ― Nova sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo se je začela. Vrnila se je v stare tirnice, na odre dvoran in drugih večnamenskih prostorov, kjer lahko mladim pevcem zaploskajo ob domačih tudi drugi obiskovalci. Znova je tako, kot je bilo pred korono, ko so skupaj pevski talenti in občinstvo, ki skupaj poskrbijo, da so ti večeri slovenske pesmi in glasbe pravi kulturni prazniki v malem.
Češko-slovenska izmenjava sodobne umetnosti

Češko-slovenska izmenjava sodobne umetnosti

Štajerski tednik, 21. november 2022 ― V Galeriji mesta Ptuj so v okviru mednarodne umetniške izmenjave Czechoslovenia med Univerzo v Ostravi in Galerijo mesta Ptuj, v sodelovanju s KUD Art Stays, na ogled postavili dela izbranih sodobnih čeških umetnikov. Slovenski se že od septembra predstavljajo v Galeriji Gong v Ostravi.

Nik Rajšek: MONOLOG / DIALOG (3.12.2022 20:00)

Španski borci, 21. november 2022 ― Vabljeni na premiero plesnega performansa in VR izkušnje MONOLOG / DIALOG, ki bo v Centru kulture Španski borci v soboto, 3. decembra. Gre za najnovejšo produkcijo Zavoda EN-KNAP v sodelovanju s plesalcem in koreografom Nikom Rajškom. Predstava obiskovalca popelje po dveh zgodbah, ki pa se v svojem bistvu prepletata. Prvi del predstave - MONOLOG je VR izkušnja, kjer pobliže spoznamo sebe in to, zaradi česar smo unikatni. Monolog predstavlja enosmeren dialog. V drugem delu, v...

Uspešno izvedena 3. prireditev Tuhinjska dolina v pesmi in besedi

Kamnik.info, 21. november 2022 ―  V avli Osnovne šole Šmartno v Tuhinju je v petek, 18. novembra 2022, potekala prireditev »Tuhinjska dolina v pesmi in besedi«, že tretja po vrsti, ki jo prireja Mešani pevski zbor Mavrica v sodelovanju z glasbenimi in kulturnimi izvajalci iz Tuhinjske doline. V Tuhinjski dolini je veliko glasbenikov, pevcev in kulturnih društev, ki ustvarjajo, zato ... Prispevek Uspešno izvedena 3. prireditev Tuhinjska dolina v pesmi in besedi je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
Animateka v 19. izdaji s poudarkom na francoskem animiranem filmu

Animateka v 19. izdaji s poudarkom na francoskem animiranem filmu

Misli, 21. november 2022 ― Med 28. novembrom in 4. decembrom bo v Ljubljani potekal 19. mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki bo ponudil jagodni izbor avtorske produkcije iz celega sveta. Letošnja rdeča nit je francoski animirani film, letošnja novost za najmlajše pa program Slonove TV specialke, ki bo predstavil animirane filme, narejene za televizijo.
S sloganom Berem svet odprli letošnji knjižni sejem

S sloganom Berem svet odprli letošnji knjižni sejem

Planet Siol.Net, 21. november 2022 ― V Festivalni dvorani so odprli letošnji 38. slovenski knjižni sejem, ki se po 50 letih vrača na Gospodarsko razstavišče, kjer bo potekal do nedelje, do 4. decembra pa tudi na spletu. Ob tem so podelili Schwentnerjevo nagrado za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva. Prejel jo je ustanovitelj založbe Wieser Lojze Wieser.
Znan je prejemnik nagrade za najboljši literarni prvenec 38. Slovenskega knjižnega sejma 2022

Znan je prejemnik nagrade za najboljši literarni prvenec 38. Slovenskega knjižnega sejma 2022

Društvo slovenskih pisateljev, 21. november 2022 ― Nagrado za najboljši literarni prvenec 38. Slovenskega knjižnega sejma 2022 prejme Pino Pograjc za pesniško zbirko Trgetanje (Literarno društvo IA, 2022). Nagrajeno knjigo je izbrala žirija v sestavi Suzana Tratnik (predsednica), Nada Breznik in Borut Gombač. UTEMELJITEV ŽIRIJE ZA NAGRADO KNJIŽNEGA SEJMA ZA NAJBOLJŠI LITERARNI PRVENEC LETA 2022       Pesniški prvenec Pina Pograjca […]
še novic