7 Seconds naznanili upokojitev | Novica

13. brat, 21. marec 2018 20. marca 2018, je skupina 7 Seconds objavila žalostno novico, da se je odločila za razhod. Skupina, oz. pevec Kevin, je objavil iskreno pojasnilo na njihovi FB strani, ki ga lahko preberete tukaj. Skupina je na sceni bila dolgih in plodnih 38 let in so vse do upokojitve ostali aktivni, včasih bolj, včasih manj. Zadnji album skupine je tako Leave a Light On, izdan leta 2014.

Umrl igralec Andrej Nahtigal

SiGledal Novice, 21. marec 2018 ― V 76. letu starosti je umrl dolgoletni član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana Andrej Nahtigal, so sporočili iz osrednjega slovenskega gledališča. Pred upokojitvijo leta 2012 je nazadnje nastopil v Ponoreli lokomotivi, istega leta je prejel odličje Marije Vere za življenjsko delo, ki ga podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije.
The Exorcist (1973)

The Exorcist (1973)

Deseta umetnost, 21. marec 2018 ― Pisalo se je leta 1973 in podcenjeni režiser William Friedkin je ustvaril po mojem malem skromnem mnenju eno najboljših, če ne najboljšo grozljivko vseh časov. Master vseh naslednikov o obsedenih dušah, izganjalskih duhovnikih in zloveščih demonih, ki prežijo na nas grešnike. Takrat je bila obsedena 12-letna Regan in sledilo je vse od uriniranja na preprogo do diaboličnega […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  2 comments on this item You might be interested in this:    You're Next (2011)  The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)  Mother! (2017)  The Hurricane (1999)  Warrior (2011) Copyright © Deseta umetnost [The Exorcist (1973)], All Right Reserved. 2018.

Igralec št. 1

Deseta umetnost, 21. marec 2018 ― Steven Spielberg ponuja novo znanstvenofantastično pustolovščino po istoimenski knjižni uspešnici Ernesta Clinea, ki je postal fenomen po vem svetu. Dogajanje se odvija leta 2045, ko je svet na robu kaosa in propada. Ljudje so odrešitev našli v obširnem vesolju navidezne resničnosti OASIS, ki ga je bil ustvaril sijajni in ekscentrični milijarder James Halliday (Mark Rylance). […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Princess Bride (1987)  On the Milky Road (2016)  Thor: The Dark World (2013)  American Made (2017)  Submarine (2010) Copyright © Deseta umetnost [Igralec št. 1], All Right Reserved. 2018.

Ne z mojo hčerko

Deseta umetnost, 21. marec 2018 ― Trem parom se zgodi največja groza, ki si jo je mogoče zamisliti. Izvedo namreč za skrivni načrt, ki ga imajo na večer svojega maturantskega plesa njihove tri hčerke. Najstnice, ki so, tako kot njihovi starši, prijateljice že od majhnega, se odločijo, da ples ob zaključku srednje šole ne bo edini pomembni dogodek tistega večera. V […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Videodrome (1983)  The Florida Project (2017)  Filmsko poletje 2013 (1. del)  [Pozor, hud prizor] - Spartacus (1960)  Lucy (2014) Copyright © Deseta umetnost [Ne z mojo hčerko], All Right Reserved. 2018.
Insidious: The Last Key (2018)

Insidious: The Last Key (2018)

Deseta umetnost, 21. marec 2018 ― V času suhoparnih in ponavljajočih se nadnaravnih strašljivk se je iznenada pojavil film Insidious (2010) režiserja Jamesa Wana, enega od trenutno najbolj aktivnih filmarjev na področju horrorja, čeprav se bo letos decembra prvič predstavil tudi s supeherojskim Aquamanom. Insidious je predstavljal svežo sapo znotraj kreativno že pošteno utrujenega žanra in predstavil zgodbo o fantku Daltonu, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  2 comments on this item You might be interested in this:    TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja – III. del  The Grand Budapest Hotel (2014)  Gone Girl (2014)  American Made (2017)  V žarišču najboljši film, DiCaprio do prvega oskarja Copyright © Deseta umetnost [Insidious: The Last Key (2018)], All Right Reserved. 2018.

Kultura e–novice, 21. marec 2018

CED, 21. marec 2018 ― Pozdravljeni, če sta bila pretekla dan in noč enako dolga, presodite sami. Danes, ko je že pomlad, se obeležuje svetovni dan poezije, mednarodni dan Nowruz, mednarodni dan za odpravo rasne diskriminacije, mednarodni dan gozdov, svetovni dan lutk in evropski dan stare glasbe. V živo lahko na primer spremljate Arsov zvočno-poetični dogodek »S poezijo v daljave«[...]
Intervju s Sahandom Sahebdivanijem

Intervju s Sahandom Sahebdivanijem

Radio Študent, 21. marec 2018 ― Pogovarjali smo se s Sahandom Sahebdivanijem, gostom 21. pripovedovalskega festivala. Sahand Sahebdivani je pripovedovalec, Amsterdama prebivalec, po rodu, izročilu in imenu Iranec, rojen leto po Iranski revoluciji. Vabljeni k poslušanju.

Razstava Gregorja Samasturja

Kamra.si, 21. marec 2018 ― Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož vabi na odprtje likovne razstave Gregorja Samasturja Med refleksijo, formo in percepcijo, ki bo v torek, 27. marca 2018, ob 17. uri v Grajski pristavi Ormož. "... Gregor Samastur je umetnik, ki v svojih likovnih delih iskreno izpoveduje svoj pogled na naravo in podobo krajine, svet in življenje, veselje in težave ... Je odločen in samozavesten likovni umetnik, ki nenehno ustvarja. Najsrečnejši je, ko sede pred platno in se s čopičem v roki zasanja v svoj svet. Kot človek pa je ostal skromen in preprost, pravi prijatelj v najlepšem pomenu besede, ki je kljub trpki življenjski preizkušnji vedno dobre volje in pozitivnih misli ..."(Nevenka Korpič) Razstava bo na ogled do 10. maja 2018. Vabljeni!  

POSLANICA IVA SVETINE OB SVETOVNEM DNEVU POEZIJE

Društvo slovenskih pisateljev, 21. marec 2018 ―   POSLANICA OB SVETOVNEM DNEVU POEZIJE BITI PESNIK JE VSE, BITI ZNAN PESNIK JE NIČ                                                                                       (E. Dickinson) Kaj danes pomeni biti pesnik? Pisati pesmi? Je naš čas tak, kot je bil čas Hölderlina, ki se je spraševal, čemu pesem v ubožnem času? Današnji čas je čas virtualnosti, resničnosti šovov, lažnih novic, najbolj perverznega orožja, […]

Pomoč pri prehodu na COBISS3

Biblioblog, 21. marec 2018 ― Vsem zaposlenim v knjižnicah v območju LPP (Ljubljana) ponujam svojo pomoč pri prehodu na program COBISS3. Kot diplomantka Oddelka za bibliotekarsko, informacijsko znanost in knjigarstvo (FF) in aktivna iskalka prve redne zaposlitve vam lahko ponudim pomoč v kateremkoli časovnem terminu.  Opravljen imam tečaj Uporaba programske opreme COBISS3 - Izposoja. V kolikor ste se pripravljeni dogovoriti z menoj za morebitno sodelovanje, sem pripravljena dvodnevni tečaj COBISS3 – Prevzemanje zapisov in zaloga plačati iz lastnih sredstev. (Prvi prosti termin: 9. 5. 2018 - 10. 5. 2018, IZUM, oz. 22. 5. 2018 - 23. 5. 2018 NUK [termin velja za šolske knjižnice])  Moje dosedanje izkušnje: https://biblionini.wixsite.com/biblionini/delo  Preko zavoda za zaposlovanje RS lahko pridobite subvencijo zame iz programov:  Trajno zaposlovanje mladih  Usposabljanje na delovnem mestu- mladi 2017/2018 in   Delovni preizkus 2017 / 2018   Interesenti pišite na: antonnina.ban@gmail.com

Armenija korak bližje Ustvarjalni Evropi

CED, 21. marec 2018 ― Armenija je 20. mar. 2018 z Evropsko komisijo podpisala sporazum o sodelovanju v programu Ustvarjalna Evropa. Sporazum bo stopil v veljavo po ratifikaciji armenskega parlamenta. Ko bo o tem obveščena Komisija, bodo armenski kulturni izvajalci upravičeni do polnopravnega sodelovanja na razpisih Ustvarjalne Evrope.

Odziv na članek Primorskega vala

C.M.A.K. Cerkno, 21. marec 2018 ― Prispevek z naslovom »Niso proti mladim, le proti nesprejemljivi dejavnosti v centru«, 19. marca objavljen na spletišču radia Primorski val, v ožjem smislu govori o prostorski problematiki tako našega kot tudi dveh drugih društev, dejavnih v Cerknem. Predvsem se avtor prispevka osredotoča na mladinski center C.M.A.K. Cerkno, brez da bi za mnenje oz. izjavo o […]

ARIEL PINK, 27. 8. 2018

Kino Šiška, 21. marec 2018 ― Edinstveni glasbeni vizionar in boter nostalgično ležernega lo-fi retro popa, nezgrešljivega zvoka 21. stoletja, Ariel Pink prihaja prvič v Slovenijo! V svoj odpiljeno privlačen svet nas bo odpeljal tudi s pomočjo septembra izdanega albuma, ki so ga kritiki razglasili za eno najbolj impresivnih indie rock izdaj desetletja in eno Pinkovih najboljših plošč sploh.

Ljubljana, Kulturni bazar

ZVKDS, 21. marec 2018 ― Na Kulturnem bazarju 2018 se bo letos že desetič predstavil tudi ZVKDS. Predviden razstavni prostor, namenjenemu področju kulturne dediščine, bo v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma. Na celodnevni prireditvi se bodo odvijala strokovna predavanja, predstave, delavnice, razstave.  Jezik Slovenščina

1893 – Rojen Janko Glazer

Zgodovina na dlani, 21. marec 2018 21. marca leta 1893 se je v Rušah rodil slovenski pesnik, literarni zgodovinar, knjižničar in urednik Janko Glazer. Bil je mediativni, impresionistični pesnik Pohorja. Posebej ga je prizadela smrt sina Matije, ki je umrl v bojih aprila 1945 v Brčkem v Bosni. Po vojni je izdal pesniški knjigi Ob jesenskem … Preberi The post 1893 – Rojen Janko Glazer appeared first on Zgodovina na dlani.

HOoST – umetnost čez cesto

OUTSIDER, 21. marec 2018 ― Kje je doma umetnost? Sto let stari vzkliki avantgardnih umetnikov »Umetnost v življenje!« in »Življenje v umetnost!« bi včasih še danes zveneli drzno, če bi jih kričali v elitnih in skrbno pridušenih dvoranah Narodne galerije. Po drugi strani lahko danes sanje starih avantgardistov dokaj preprosto uresničimo: tisk Mone Lise na platno v izvorni velikosti ne…
1961 Cerknica – Bazen (1)

1961 Cerknica – Bazen (1)

Stare slike (Cerknica), 21. marec 2018 ― Fotografija iz zbirke Franca Gornika iz leta 1961 prikazuje kopalce na brestovem bazenu na Slivnici. Podjetje Brest je še pred požarom, ki je bil v soboto 8. avgusta 1959, pričelo graditi protipožarni bazen na Slivnici. Najprej so gradbeni delavci izkopali gradbeno jamo. Pri kopanju v teren je bilo potrebno miniranje. Kompresorji se neutrudno drdrali, delavci […]
20. FDF: Razstavljavec min (The Deminer)

20. FDF: Razstavljavec min (The Deminer)

Koridor, 21. marec 2018 ― Fahir Berwari je vojaški polkovnik, oče osmih otrok, predvsem pa človek z visokimi moralnimi načeli. Od leta 2003 do leta 2008 je kot specialist za bombe v Mosulu odstranil na tisoče min. S kleščami v svoji desnici se hrabro loteva svojega dela. Vsake toliko se obrne k svojemu asistentu s kamero v roki in zadirčno […] The post 20. FDF: Razstavljavec min (The Deminer) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Teden slovenske drame bo postregel s 17 predstavami

SiGledal Novice, 21. marec 2018 ― Prešernovo gledališče Kranj zaključuje priprave na 48. Teden slovenske drame (TSD), ki se bo s slovensko premiero drame Zrno soli začel prihodnji torek. Festival prinaša 17 predstav in številne dodatne dogodke. "Vse to dokazuje, da je slovenska dramska beseda še kako živa in kakovostna," je prepričana direktorica gledališča Mirjam Drnovšček.
Po svetu bo odzvanjala pesniška beseda

Po svetu bo odzvanjala pesniška beseda

Misli, 21. marec 2018 ― Na pobudo Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) 21. marca obeležujemo svetovni dan poezije. Ob tej priložnosti se bodo po svetu vrstili številni dogodki. Pesniška beseda bo odzvanjala tudi v Sloveniji, denimo na letališču Jožeta Pučnika in v izbranih kavarnah, kjer bo spet mogoče kavo plačati z verzom.
Lutkarji danes praznujejo svoj praznik

Lutkarji danes praznujejo svoj praznik

Misli, 21. marec 2018 ― Mednarodno združenje lutkarjev Unima je današnji dan razglasilo za svetovni dan lutk. Mednarodno poslanico so letos zaupali multidisciplinarni umetnici Werewere-Liking Gnepo, slovensko pa so napisali v Kulturno umetniškem društvu Moment. V lutkovnih gledališčih v Ljubljani in Mariboru ob svetovnem dnevu lutk pripravljajo poseben program.
še novic