Tržaški četverec

Vrabec Anarhist, 13. julij 2020 ― Sto let brez Doma domá. Spet lega prah preko mesta, ogrinja ga v grdi zadah. Ogenj se sfenži in ugasne. Žal ne bo konec sveta. The post Tržaški četverec appeared first on Vrabec Anarhist.
Lealudvik - I would go poof! (2017) Avtorski video

Lealudvik - I would go poof! (2017) Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 13. julij 2020 ― Dvokanalni video v enokanalni verziji prikazuje vzporedni podobi. Levi video prikazuje protagonistko, ki gre iz mesta skozi park v gozd. Ob prvih drevesih se sleče in gola oddide še globlje v gozd. Video maličijo digitalne motnje (glitchi) in povzročajo, da podoba telesa izginja, se staplja z okolico. Desni video v kratki neskončni zanki prikazuje goli ženski torzo naslonjen, morda privezan, na drevo. Opazno je izrazito dihanje, saj se prsni koš v enakomernih intervalih dviga in s...

MJU bo sofinanciralo projekte NVO s podporo programov EU

CED, 13. julij 2020 ― Skupna akcija Društva slovenskega animiranega filma in zavoda Motovila, v kateri smo povezali prejemnike podpore Ustvarjalna Evropa, da so Ministrstvo za javno upravo opozorili na pomen nacionalnega sofinanciranja projektov s podporo EU, je obrodila sadove. Ministrstvo je 10. julija 2020 objavilo javni poziv za sofinanciranje projektov NVO, izbranih na razpisih EU. Rok za oddajo prijave: 17. avg. 2020.
Betonske sanje II – javno vodstvo po razstavi

Betonske sanje II – javno vodstvo po razstavi

Galerija Photon, 13. julij 2020 ― Vodstvo bo potekalo v četrtek, 16. julija 2020 ob 17. uri, v manjši skupini. Na vodstvu bosta prisotna oba slovenska finalista, Lin Gerkman in Maruša Račič.Razstava mednarodnega natečaja na temo industrijske dediščineZ natečajem postavljamo vprašanje, v kakšnem smislu zmore fotografija prispevati k našemu razumevanju preteklega industrijskega razvoja, ki se danes kaže v širokem razponu pojavnih oblik; ...
Ptuj: Vrata odpira 18. festival Art Stays

Ptuj: Vrata odpira 18. festival Art Stays

Štajerski tednik, 13. julij 2020 ― Danes, v četrtek, se bo v dominikanskem samostanu z avdio performansom Klopotec Orkestra belgijskega umetnika Hansa Beckersa, odprtjem treh razstav mednarodnih umetnikov na ptujskem gradu ter velike prostorske postavitve in glasbenega eksperimenta Dream Machine (Sanjski stroj) švicarskega umetnika Robina Meierja v Salonu umetnosti pričel otvoritveni vikend 18. festivala Art Stays, ki bo potekal pod naslovom No more silence. V večernih urah pa bo zaživel oder na Slovenskem trgu s koncertom glasbenice Sare Korošec, ki bo ob tej priložnosti predstavila svoj novi album Povezava in življenje na daljavo.

Tretji kanu: Koncert doma – v Novem mestu

Kamra.si, 13. julij 2020 ― Po debitantskem albumu z naslovom V vesolje, se je kanujevska družina podala novim pustolovščinam naproti. Plovemo je naslov drugega studijskega albuma indie pop zvrsti, ki v tretjega povabi z idejo o skupnosti in prijateljstvu. Pod palubjem Tretjega kanuja najdemo vse prej kot žanrsko enakozvočje, rdeča nit albuma pa je v sporočilnosti in zgodbah, ki jih prevažajo v tem malem plovilu. Kompas je tokrat nastavljen proti domu. Nastopili bodo v tri: Anja Pavlin – Jan Medle – Tomi Perinčič.
Vse več slovenskih občin podpira pobude in želje svojih prebivalcev

Vse več slovenskih občin podpira pobude in želje svojih prebivalcev

Inštitut za politike prostora, 13. julij 2020 ― V četrtek, 9. julija 2020, smo v Ajdovščini spoznavali, kako slovenske občine vključujejo svoje prebivalce v razvoj občine in kako podpirajo njihove ideje in želje. Potekal je namreč dogodek Spoznaj modo dobro prakso: Orodja za podporo pobudam prebivalcev, s katerim smo želeli dvigniti zavedanje občin o potencialih sodelovanja z občankami in občani.  Dogodek je potekal... The post Vse več slovenskih občin podpira pobude in želje svojih prebivalcev appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Veronika Šoster je ime tedna na Valu 202

Veronika Šoster je ime tedna na Valu 202

Društvo slovenskih pisateljev, 13. julij 2020 ― Veronika ŠOSTER je ime tedna na Valu 202 Dobre novice tokrat kar ne ponehajo. Letošnja Stritarjeva nagrajenka in vseprisotna literarna kritičarka, pesnica, prevajalka in komparativistka ter aktivna udeleženka letošnjega Festivala Pranger Veronika ŠOSTER je na Valu 202 postala tudi ime tedna. Preostala dva kandidata sta bila Gregor ANDERLUH, direktor Kemijskega inštituta, in Mojmir SEPE, skladatelj, […]

Odprtje razstave Lubenski čpinarji

Gorenjski muzej, 13. julij 2020 ― Lončarji iz Ljubnega, vasi v okolici Radovljice, so od 16. stoletja dalje izdelovali lončenino značilnih oblik, okrasja in barv. Ljubenski klobasniki, vrči in vrčki, čape, latvice in različne sklede so skrbno izdelani in prepoznavno očarljivo okrašeni. V Gorenjskem muzeju hranimo ... Read More
Kinotripovka Lana se predstavi

Kinotripovka Lana se predstavi

Kinodvor, 13. julij 2020 ― Kdo so članice in člani 5. Kinotripovega filmskega kluba? Da jih boste bolje spoznali, Kinotripovke in Kinotripovci odgovarjajo na Kinotripovih 5 vprašanj. O filmu, življenju in nasploh!

iHuman

Kino Šiška, 13. julij 2020 ― Najnovejši film norveške dokumentaristke Tonje Hessen Schei iHuman ali iČlovek pod drobnogled vzame umetno inteligenco.
V okviru Ljubljana festivala balet Falling Angels iz Maribora

V okviru Ljubljana festivala balet Falling Angels iz Maribora

Misli, 13. julij 2020 ― V okviru 68. Ljubljana festivala bodo nocoj na Kongresnem trgu uprizorili baletno predstavo Falling Angels. Po tem imenom se skrivajo tri koreografije sodobnega baleta, ki so jih v prvem delu leta premierno izvedli v SNG Maribor: Left Right Left Right Alexandra Ekmana, Handman Edwarda Cluga in Falling Angels Jiržija Kyliana.
Novice: Projekt nadgradnje učne poti Čez Most po modrost

Novice: Projekt nadgradnje učne poti Čez Most po modrost

Tolminski muzej, 13. julij 2020 ― Med marcem in junijem 2020 se je na Mostu na Soči odvijal študentski inovativni projekt za družbeno korist (ŠIPK), pri katerem je s strokovnimi vsebinami sodeloval tudi Tolminski muzej. Projekt z naslovom Ranljivim skupinam prilagojena nadgradnja učne poti Čez Most po modrost je bil zastavljen interdisciplinarno, udeležilo se ga je nad 10 študentov različnih študijskih smeri in njihovih mentorjev. Cilj projekta je bil posodobiti in ...
Umrla ameriška igralka Kelly Preston

Umrla ameriška igralka Kelly Preston

Misli, 13. julij 2020 ― Po dvoletnem boju z rakom na dojki je v 58. letu starosti umrla ameriška igralka Kelly Preston, ki je med drugim nastopila v filmih Jerry Maguire in Dvojčka. Žalostno novico je v nedeljo sporočil njen soprog, igralec John Travolta, poročajo tuje tiskovne agencije.
047 Membranje: Vroče z Igorjem Žiberno

047 Membranje: Vroče z Igorjem Žiberno

Marsowci Membranje, 13. julij 2020 ― Če nas v nekem trenutku zebe, si težko predstavljamo, da se planet v resnici vse bolj segreva. Če nam je vroče, si enako težko predstavljamo, da lahko trenutna vročina čez nekaj generacij prinese novo ledeno dobo. Zelo človeški so tudi drugi naši odzivi na novice o spreminjanju okolja: od depresije do hedonizma, apatije ali popolnega […]

Anish Kapoor razstavlja v dvorcu Houghton Hall

Misli, 13. julij 2020 ― V dvorcu Houghton Hall in parku dvorca je na ogled razstava del britanskega umetnika indijskega rodu Anisha Kapoorja. Postavitev med drugim vključuje umetnikovo gigantsko ogledalo iz nerjavečega jekla, v katerem se "svet obrne na glavo". Razstavljeno je prvič od izbruha novega koronavirusa, piše spletni portal BBC.
še novic