Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 15. avgust 2019 ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
FeKK VR KINO

FeKK VR KINO

Kinodvor, 15. avgust 2019 ― VR kino se v Kinodvor pod okriljem festivala FeKK vrača drugo leto zapored in bo v času trajanja festivala ponudil nabor štirih večkrat nagrajenih 360-stopinjskih filmov preteklega leta.
Once Upon a Time… In Hollywood (2019)

Once Upon a Time… In Hollywood (2019)

Deseta umetnost, 15. avgust 2019 ― Quentin Tarantino je trenutno eden izmed tistih filmarjev, ki lahko privabi gledalce zgolj s svojim imenom. Tarantinovi filmi niso zgolj filmi, ampak svojevrstni dogodek. Toda omenjeni filmar ni relavanten zgolj zaradi tega: je namreč tudi filmar, ki že od začetka svoje kariere uspešno kljubuje filmskim trendom in pridno neguje svoj unikatni stil pripovedništva in odštekan smisel […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Jaws (1975)  Excision (2012)  Je boljša knjiga ali film?  Taboo (2017)  Thor: The Dark World (2013) Copyright © Deseta umetnost [Once Upon a Time... In Hollywood (2019)], All Right Reserved. 2019.

Ptuj: Tik pred pričetkom Dnevov poezije in vina

Štajerski tednik, 15. avgust 2019 ― Na Ptuju je že vse pripravljeno za 23. Dneve poezije in vina, ki bodo v najstarejše slovensko mesto in še nekatere druge kraje po Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem pripeljali literate iz 16 držav. Tokratni častni gostje so srbska pesnica Radmila Lazić, kitajski pesnik Bei Dao in letošnji avtor Odprtega pisma Evropi Ilija Trojanow.

Tomaž Tozon: Glasba naj bo iskreno in srčno sporočilo

Štajerski tednik, 15. avgust 2019 ― Spomini na nepozabne večere 50. jubilejnega festivala NZG Ptuj 2019 so že zelo sveži. Ansambli, ki so tlakovali njegovo pot, in tisti, ki jo nadaljujejo, so v najstarejše slovensko mesto prinesli novo energijo, ki je skupek tisočerih zgodb tega obdobja. Marsikatera je na novo zaživela, saj muzikanti, kjerkoli so že, znajo podžigati takšne in drugačne strasti, dogodke, predvsem pa pisati vesele in navdihujoče zgodbe.
Slovenci ob Belem Nilu: dr. Ignacij Knoblehar in njegovi sodelavci v Sudanu sredi 19. stoletja

Slovenci ob Belem Nilu: dr. Ignacij Knoblehar in njegovi sodelavci v Sudanu sredi 19. stoletja

SEM, 15. avgust 2019 ― Na razstavi bo predstavljena skupina Slovencev, ki je bila aktivno udeležena v organizaciji misijonske dejavnosti v Kartumu in na območju južnega Sudana. V letih od 1851 do 1858 je v Sudan prišlo več slovenskih duhovnikov, obrtnikov in različnih sodelavcev, ki so pomagali vzpostaviti delovanje misijonske dejavnosti pod vodstvom dr. Ignacija Knobleharja. Obdobje Knobleharjevega misijonskega dela v Sudanu je bilo za Slovence obdobje srečevanja z Afriko. Prvič v zgodovini so lahko kontinuirano več let spremljali življenjske razmere svojih rojakov daleč proč od domovine na drugem kontinentu. Z objavami poročil v slovenskem jeziku so se Slovenci zelo dobro seznanili z naravnim okoljem in z načinom življenja različnih ljudstev ob veliki afriški reki. Ignacij Knoblehar iz Škocjana pri Novem mestu, Martin Dovjak iz Šentjerneja in Jernej Mozgan iz Koprivne na Koroškem v Avstriji so zapisani v zgodovino kot pionirski raziskovalci Belega Nila, Janez Kocjančič iz Črnivca pri Brezjah je bil prvi, ki je plul z ladjo »Stella Matutina« proti toku navzgor po Nilovih brzicah, Janez Klančnik iz Dovjega pa je imel na jugu Sudana svojo karavansko postajo za oskrbo popotnikov. Leta 1863 je kot vodič ekspedicije spremljal odpravo slavne nizozemske pustolovke Alexandrine Tinné. Od nekdanjih Knobleharjevih sodelavcev je bil Klančnik zadnji Slovenec ob Belem Nilu. Avtor razstave je dr. Marko Frelih, muzejski svetnik in kustos za afriške zbirke v Slovenskem etnografskem muzeju. Odprtje razstave je v Muzeju krščanstva na Slovenskem, Stična 17, 1295 Ivančna Gorica.

Septembra spet vabljeni na LJUBLJANSKE ZGODBE!

Ana Monro, 15. avgust 2019 ― Sezona atraktivne interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe / Ljubljana Stories se nadaljuje 6. septembra! Ob 17.00 bomo predstavo odigrali v slovenskem jeziku, ob 19.00 pa v angleškem jeziku. Prisrčno vabljeni, da sem nam pridružite na potovanju skozi čas! VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA           The post Septembra spet vabljeni na LJUBLJANSKE ZGODBE! appeared first on Ana Monro.

Simona Hamer in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 15. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Simona Hamer, letošnja dobitnica nagrade Gašperja Tiča za libreto Cimra. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Simoni Hamer.

Jana Kolarič in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 15. avgust 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Jana Kolarič, letošnja dobitnica nagrade Gašperja Tiča za libreto Dogodki v kraju Gabela. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Jani Kolarič.
1965 Cerknica – Aktiv za razredni pouk

1965 Cerknica – Aktiv za razredni pouk

Stare slike (Cerknica), 15. avgust 2019 ― Slika je nastala 28. 10. 1965 ob srečanju aktiva za razredni pouk v osnovni šoli Cerknica. Stisnjeni v kot razreda so se dobro razpoloženi, postavili pred neznanega fotografa, učitelji nižje stopnje iz Cerknice, Begunj, Grahovega, Nove vasi, Starega trga, Rakeka in Unca. Med njimi so tudi predavatelj Ivan Bizjak (kasneje je bil direktor Mladinske knjige), […]
Selekcija #3: Drone Emoji / balans

Selekcija #3: Drone Emoji / balans

SIGIC - Novice, 15. avgust 2019 ― V poletnih mesecih se na Mestnem trgu pred Pritličjem odvija peta sezona serije koncertov na prostem - Selekcija. Na tretjem koncertu v četrtek, 15. avgusta 2019 se bosta predstavila dva slovenska banda, ki trenutno strežeta z najbolj domislenimi pristopi v glasbi in performansu.

Touche Amore in Deafheaven, 17. september 2019, Kino Šiška | Novica

13. brat, 14. avgust 2019 ― V sklopu praznovanja 10. obletnice Kina Šiška bodo poskrbeli tudi za ljubitelje trših kitarskih zvokov – z vrhunskim paketom postmetalcev Deafheaven, ki so z enim najboljših albumom desetletja, Sunbather, trše zvoke ponesli med širše množice, in s čustvi nabitih posthardcorovcev Touché Amoré. Pred obema glavnima nastopajočima pa nas bo ogrela mlada zasedba Portrayal of Guilt iz Teksasa, ki je z lanskim prvencem nemudoma opozorila nase kot metalsko silo, na katero še kako velja biti pozoren. predprodaja23 € na dan25 € s popustom18.4 € Vstopnice v prodaji prek spleta in prodajne mrežeEventim

O TERITORIJU uličnega gledališča!

Ana Monro, 14. avgust 2019 ― Gledališki kritik in dramaturg Samo Oleami, ki je tudi zvest sopotnik in sodelavec Ane Monro in Ane Desetnice, pripravlja radijsko oddajo Teritorij teatra, v okviru katere je nastal daljši prispevek o razsežnostih (globinah in vsebinah) uličnega gledališča.  Vabljeni, da ga preberete, ali poslušate oddajo! PREBERI/POSLUŠAJ PRISPEVEK           The post O TERITORIJU uličnega gledališča! appeared first on Ana Monro.
HIŠA NA HRIBU 2019: PTIČJE PRAVLJICE V GNEZDU

HIŠA NA HRIBU 2019: PTIČJE PRAVLJICE V GNEZDU

Bajalka, 14. avgust 2019 ― V sredo, 28. avgusta 2019, sem v Žlebe pri Medvodah v okviru HIŠE NA HRIBU otrokom pripovedovala pravljice iz avtorske slikanice MODRE PTIČJE MISLI. Ko sva lani z Zvonko T Simčič skupaj oblikovali mojo avtorsko slikanico MODRE PTIČJE MISLI, si nisem mogla niti zamišljati, da bom ptičje pravljice otrokom kdaj pripovedovala v pravem gnezdu. A včasih se v življenju na pravi način preplete več dejavnikov. Neskončno vesela sem bila povabila k HIŠI NA HRIBU, ki jo je letos temeljno zaznamovalo prav gnezdo, ki so ga spletle Zvonka T Simčič, Mateja Kavčič, Mihaela Ciuha ter študentke ALUO: Eva Bevec, Lara Mastnak in […] Stran HIŠA NA HRIBU 2019: PTIČJE PRAVLJICE V GNEZDU se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Muzejski teden ob 80-letnici Loškega muzeja

Muzejski teden ob 80-letnici Loškega muzeja

Loški muzej, 14. avgust 2019 ― V zadnjem tednu avgusta in na začetku septembra široko odpiramo muzejska vrata in vas vabimo v svojo družbo. Praznovanje 80-letnice Loškega muzeja začenjamo 27. avgusta, prav na datum, ko je bil leta 1939 v mestni hiši odprt Loški muzej, nato pa za vas cel teden pripravljamo različne dogodke, na katerih vam bomo predstavili svoje delo. Pridružite se nam na javnih vodstvih, delavnicah, predavanjih in ostalih dogodkih na vseh naših lokacijah in skupaj z nami po muzejsko proslavite 80 let Loškega muzeja!
Prihaja serija o Epsteinovem primeru

Prihaja serija o Epsteinovem primeru

MMC Film, 14. avgust 2019 ― Igralka in komičarka Patricia Heaton je napovedala, da se bo lotila produkcije projekta, temelječega na seriji časopisnih člankov, ki so lani novembra v Miami Heraldu razkrili Jeffreyja Epsteina in njegovo serijsko spolno zlorabljanje mladoletnic.
Tarantino vabi v kino

Tarantino vabi v kino

ARS Svet kulture, 14. avgust 2019 ― Jutri slovenska premiera filma Bilo je nekoč … v Hollywoodu Težko pričakovana premiera filma Quentina Tarantina Bilo je nekoč … v Hollywoodu bo del tudi današnjega Sveta kulture. Nato se bomo odpravili korak za mejo pri Sežani, kjer je med zaselkom Poklon in vasjo Col v občini Repentabor pesniška pot posvečena trem sodobnikom zapisanim Krasu: Srečku Kosovelu, Umbertu Sabi in Igu Grudnu. Na tej poti vsako leto priredijo pesniški sprehod. In še o nocojšnjem koncertu flavtista Claudija Arimanyja in Ansambla Goffriller v Narodni galeriji v Ljubljani bomo spregovorili. Vabljeni, da nam prisluhnete.

Delavnica: Povezovanje gospodarstva in kulture

Asociacija, 14. avgust 2019 ― Kaj pridobijo podjetja, če svoje resurse usmerijo v kulturne dogodke in organizacije ter jih vključijo v razvijanje strategij za doseganje ciljev podjetja? Vas zanima kako se podjetja in kulturne organizacije že povezujejo in kakšne so pozitivne koristi obeh strani? Da bi zainteresiranim odgovorili na zgornja vprašanja smo oblikovali delavnico namenjeno podjetjem, ki jih zanima, katere … Preberi več o Delavnica: Povezovanje gospodarstva in kulture
Bilo je nekoč … v Hollywoodu

Bilo je nekoč … v Hollywoodu

ARS Gremo v kino, 14. avgust 2019 ― Zadnji film Quentina Tarantina je ljubezensko pismo Hollywoodu ob koncu 60. let, ko je tudi na ameriško obalo pljusknil "novi val". Ocenili bomo enega od najbolj pričakovanih filmov letošnjega Cannesa. O devetem filmu Quentina Tarantina Bilo je nekoč v Hollywoodu, v katerem igrajo Leonardo DiCaprio, Brad Pitt in Margot Robbie, se bomo pogovarjali s kritikom Gorazdom Trušnovcem. Predstavili bomo 25. filmski festival v Sarajevu in 5. festival kratkega filma FEKK. Premiero je doživela tudi komedija Pridni fantje, v kateri trije šestošolci »špricajo« šolo in se zapletejo v kopico težav.
še novic