The Lighthouse (2019)

The Lighthouse (2019)

Deseta umetnost, 31. oktober 2019 ― Robert Eggers je skupaj z Arijem Asterjem eden od najbolj drznih in unikatnih ustvarjalcev filmskih grozljivk, ki so zaznamovane z močnim avtorskim pečatom in želijo gledalcu ponudi mnogo več kot zgolj neobremenjeno zabavo za slabi dve uri. Eggers je svoj talent pokazal že pri svojem prvencu The Witch, ki ni samo atmosferičen izlet v temačno in vraževerno […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Ghostbusters (1984)  Kursk: Prekletstvo globine  The Shape of Water (2017)  Memento (2000)  The Graduate (1967) Copyright © Deseta umetnost [The Lighthouse (2019)], All Right Reserved. 2019.
Terminator: Dark Fate (2019)

Terminator: Dark Fate (2019)

Deseta umetnost, 31. oktober 2019 ― Terminator je franšiza, ki ne bi smela nikoli postati franšiza. Po drugem delu Judgement Day se je zgodba o prihodnji vojni med ljudmi in stroji ter vodji človeškega odporniškega gibanja Johna Connorja (v T2 ga je odigral mladi Edward Furlong) zaključila in kot taka ni potrebovala nadaljevanj. Žal pa je hollywoodska mašinerija v Terminatorju odkrila priložnost za […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Instant družina  Beneški filmski festival: Intervju z Ericom Darnellom  Knjigarna  The Greatest Showman (2017)  Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004) Copyright © Deseta umetnost [Terminator: Dark Fate (2019)], All Right Reserved. 2019.

Competition: Salt-pan house

OUTSIDER, 31. oktober 2019 ― The goal of the competition is to stop further ruin of one of the remaining salt-pan houses at Sečovlje Salina Nature Park while using a new intervention to form a spatial model of cultural heritage preservation in the southern area of the salt-pans. Fifty years ago, when salt-making was abandoned, there were more than a… The post Competition: Salt-pan house appeared first on OUTSIDER.
Trubar si je zaradi svojih stališč pridelal tudi veliko nasprotnikov #video

Trubar si je zaradi svojih stališč pridelal tudi veliko nasprotnikov #video

Planet Siol.Net, 31. oktober 2019 ― V Rašici na Dolenjskem, kjer se je pred več kot 500 leti rodil oče slovenskega knjižnega jezika Primož Trubar, se še kako zavedajo misli avstrijskega filozofa Ludwiga Widgensteina, da so meje mojega jezika meje mojega sveta. Trubar ni pisal le zato, ker je bil veren in izobražen, ampak tudi zato, ker je v izgnanstvu še bolj čutil ljubezen do svoje domovine. S prepričanjem, da je znanje bistvenega pomena za človekov razvoj, pa si je pridelal tudi veliko nasprotnikov, pravijo na Trubarjevi domačiji.
Štiri pesmi

Štiri pesmi

Vrabec Anarhist, 31. oktober 2019 ― kaj naj zdaj z vso to prihodnostjo ki se je ne da konzervirati z vsemi slikami bivših ki ponoči na skrivaj zrejo vame The post Štiri pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.

»Meni se zdi, da prihaja pomlad«

Naši zbori, 31. oktober 2019 ―   »November 1938, Nemčija, 90 km severno od Berlina, koncentracijsko taborišče Ravensbrück. Vodja Heinrich Himmler. Vse je pripravljeno. Alles ist… The post »Meni se zdi, da prihaja pomlad« appeared first on Naši zbori.

Studio 1991: Pisarne T68

OUTSIDER, 31. oktober 2019 ― Prenova poslovnih prostorov v stavbi iz šestdesetih let je sledila enostavnemu principu: s čim manjšim in cenejšim posegom ustvariti čim boljši delovni prostor. Naročniki – 3 mlada IT podjetja – so zato izbrala arhitekturni biro, ki se je z njimi lahko poistovetil. Iz zaporedja manjših, zadušljivih pisarn in in temačnega hodnika je Studio 1991 ustvaril… The post Studio 1991: Pisarne T68 appeared first on OUTSIDER.
1974 Cerknica – Foto krožek (4)

1974 Cerknica – Foto krožek (4)

Stare slike (Cerknica), 31. oktober 2019 ― Pred nami je še zadnja slika iz sklopa slik foto krožka osnovne šole Cerknica. Nastala je tako kot vse do sedaj že objavljene, pod vodstvom mentorja Vinka Tonija v jeseni leta 1974. Tudi ta je nastala iz vrta nekdanje stare šole na Gerbičevi ulici, v bližini Rutarjevega mlina. Slikano čez potok proti Brestu. Zato lahko vidimo […]
V Vancouvru velika retrospektiva ameriške umetnice Cindy Sherman

V Vancouvru velika retrospektiva ameriške umetnice Cindy Sherman

Misli, 31. oktober 2019 ― V Umetnostni galeriji v Vancouvru je na ogled velika retrospektiva Cindy Sherman. Združuje približno 170 del umetnice, ki je znana predvsem po svojih konceptualnih portretih. Gre za po dveh desetletjih prvo retrospektivo ameriške umetnice v Kanadi. Pripravili so jo v sodelovanju z Nacionalno galerijo portretov v Londonu.
Čas, prostor in glasba

Čas, prostor in glasba

ARS Čas, prostor in glasba, 31. oktober 2019 ― Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden. Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden.
Runda Digital Day - Ljubljana

Runda Digital Day - Ljubljana

SIGIC - Novice, 31. oktober 2019 ― Regionalno združenje neodvisnih založb z Balkana – RUNDA, v sredo, 6. novembra, v Kinu Šiška organizira mednarodno glasbeno konferenco. V ospredje pa bodo postavljene spletne glasbene platforme in izzivi, ki jih je na glasbeni teritorij prinesla digitalizacija.

Vodstvo po lokacijah BIO 26. Odprto znanje

MAO, 31. oktober 2019 ― Šest sobot bodo potekala vodstva po projektih, ki so nastali v sodelovanju s šestimi partnerskimi institucijami znanja: NUK, MSUM, Univerza v Ljubljani, Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Dom starejših občanov Fužine in Delo. Vodstva omogočajo podrobnejšo predstavitev projektov multidisciplinarnih skupin in njihovih rešitev za probleme, s katerimi se soočajo institucije znanja.
še novic