Doctor Sleep (2019)

Doctor Sleep (2019)

Deseta umetnost, 16. november 2019 ― Doctor Sleep, roman priljubljenega pisca Stephena Kinga iz leta 2013, je zamišljen kot nadaljevanje ene od njegovih najboljših literanih stvaritev, psihološkega nadnaravnega trilerja The Shining. Slednji je bil deležen tudi nepozabne filmske adaptacije v režiji Stanleyja Kubricka, ki pa Kinga ni pretirano navdušila, saj se je filmar le bežno držal njegove literarne predloge in izpustil nekatere njene najbolj […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Godfather (1972)  Cannes 2018 - Zlato palmo na Japonsko odnesli "Tatiči"!  Terminator 2: Judgment Day (1991)  Mož iz ozadja  [Pozor, hud prizor] - Venom (2018) Copyright © Deseta umetnost [Doctor Sleep (2019)], All Right Reserved. 2019.
V Pivki gostuje prodajna razstava Umetniki za karitas

V Pivki gostuje prodajna razstava Umetniki za karitas

Notranjsko primorske novice » Kultura, 16. november 2019 ― Pivka – V galeriji v Krpanovem domu so 8. novembra odprli razstavo Umetniki za karitas. Umetniška dela so nastala na 24. mednarodni likovni koloniji na Sinjem vrhu. Umetnine so v Pivki na ogled in naprodaj do 3. decembra, izkupiček pa je namenjen pomoči potrebnim. Razstava Umetniki za karitas, Krpanov dom, Pivka, 8. november 2019 Foto: Irena Margon V kulturnem programu je nekaj pesmi občuteno zapel kvartet Sonček, Predsednica Župnijske karitas Pivka Julka Dekleva je uvodoma predstavila pomen in delovanje Karitas, ravnateljica in voditeljica projekta Umetniki za karitas Jožica Ličen pa je spregovorila o vseh letih ustvarjanja in poudarila, kako veliko število umetnin je že bilo ´posvojenih´. Poudarila je, da je izkupiček od prodanih slik namenjen otrokom, mladim in družinam, ki potrebujejo pomoč. O vsebini razstavljenih slik je spregovorila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, župnik Marjan Škvarč je razstavo blagoslovil, odprl pa jo je župan Robert Smrdelj. Letošnji ustvarjalni naslov likovne kolonije nad Ajdovščino je bil Polno prgišče lepote, geslo so si sposodili pri Ivanu Cankarju, ki je opozarjal na socialno družbeno problematiko, tako kot se Karitas posveča ljudem, ki potrebujejo materialno in duhovno pomoč. 62 avtorjev je ustvarilo124 likovnih del. Razstava je potovala po različnih krajih Slovenije, bila je tudi v Bruslju, Trstu in Tinjah. V Pivki bo na ogled do 3. decembra. Irena Margon
30. LIFFe: Prva ljubezen (Hatsukoi)

30. LIFFe: Prva ljubezen (Hatsukoi)

Koridor, 16. november 2019 ― Prva ljubezen Takashija Miikeja je predvsem črna komedija, v kateri pa v ključnih trenutkih useka patos. The post 30. LIFFe: Prva ljubezen (Hatsukoi) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Tri ženske, dve časovni obdobji, ena zgodba

Tri ženske, dve časovni obdobji, ena zgodba

Airbeletrina, 16. november 2019 ― Ivana pred morjem pisateljice Veronike Simoniti je »lep roman o nelepih časih«, kakor piše na platnicah knjige, Mateja Arnež pa se med prebiranjem dostikrat nisem mogla znebiti občutka, da je bolj kot zgodba pomemben jezik, ki je poetičen, mehak, nostalgičen, poln simbolov in podtonov.
Zaključuje se prenova stalne razstave v Prešernovi hiši v Vrbi

Zaključuje se prenova stalne razstave v Prešernovi hiši v Vrbi

Misli, 16. november 2019 ― V rojstni hiši pesnika Franceta Prešerna v Vrbi poteka prenova stalne razstave, ki jo bodo po več kot dveh letih priprav odprli pred letošnjo, 219. obletnico pesnikovega rojstva. Po 20 letih prenovljena razstava prinaša vsebinsko in oblikovno posodobitev. Posveča pa se tudi temu, kako Prešeren še danes živi med nami.

Viki Grošelj: Himalaja in ljudje

OUTSIDER, 16. november 2019 ― Na prvi pogled intima (v smislu zaupnosti, prisrčnosti, iskrenosti, poglobljenega odnosa …; Verbinc, Slovar tujk) in Himalaja, ena najbolj veličastnih pokrajin našega planeta ter obenem soznačnica za »kri, znoj in solze«, temu legendarnemu trojčku pa je treba dodati še mraz in pomanjkanje kisika, nimata nič skupnega. A ta pomislek »na prvo žogo« ne bi mogel… The post Viki Grošelj: Himalaja in ljudje appeared first on OUTSIDER.

SONICA X IKLECTIK

MoTA, 16. november 2019 28. novembra se SONICA odpravlja v London, kjer se s pestrim programom, živimi nastopi, projekcijami, zvočnimi instalacijami in razstavo – izborom umetniških del iz zbirke MoTA, pridružuje praznovanju petletnice tamkajšnjega projektnega prostora, ustvarjalne platforme za sodobno umetnost, eksperimentalno glasbo in kritično umetniško prakso IKLECTIK. Širom (SI) Samosvoj avantgardni akustični trio Širom, s svojo glasbo že […] The post SONICA X IKLECTIK appeared first on MoTA.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 16. november 2019 ― Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšla knjiga Stalin in Hitler; Pakt proti Evropi avtorja Johanna Wolfganga Brügla, pri Mladinski knjigi kriminalka Kristine Ohlsson z naslovom Zakopane laži. Pri založbi Goga so izdali roman Dendriti Kalie Papadaki, pri založbi Miš pa slikanico Primer tatu, rdečega od prahu avtorja in ilustratorja Richarda Byrna.

Sprehodite se skozi sto let spominov DKD Solidarnost

Kamnik.info, 16. november 2019 ― Delavsko kulturno društvo Solidarnost Kamnik je, v svoji dvorani nad Kavarno Veronika, pripravilo razstavo, ki je posvečena stoletnici delovanja društva. Razstava je bila odprta s pesmijo Pevec, v kateri se zbor sprašuje čemu nekaj ne bi peli? In res je, ob tako visokem jubileju je razlogov za pesem veliko. Delavsko kulturno društvo je bilo ustanovljeno ...

Ana Plamenita V SOBOTO (16.11.) ODPADE!

Ana Monro, 16. november 2019 ― Tudi ogenj v srcu ne more kljubovati naravnim silam, in čeprav ta ni ugasnil, je v petek zvečer dokončno ugasnila ANA PLAMENITA 2019. Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi današnji dogodek (v soboto, 16. 11.) namreč ODPADE! Hvala za razumevanje in seveda hvala vsem, ki ste se nam včeraj pridružili! Fotografije letošnjega festivala noči in ognjenih ambientov ... The post Ana Plamenita V SOBOTO (16.11.) ODPADE! appeared first on Ana Monro.
1924 Kočevje – Življenjepis Franca Mazija st.

1924 Kočevje – Življenjepis Franca Mazija st.

Stare slike (Cerknica), 16. november 2019 ― V Kočevju se je začela službena pot mojega očeta v finančni kontroli Države SHS verjetno kako leto pred 1924, ko je – tako domnevam iz vsebine – moral napisati k že predanemu življenjepisu še dodatek o svojem “vojaškem službovanju”. Treba je vedeti, da je kot nekdanji vojak poražene avstro – ogrske vojske kandidiral za državno službo v novi […]
Nizozemska muzeja bogatejša za Van Goghovo zgodnje delo

Nizozemska muzeja bogatejša za Van Goghovo zgodnje delo

Misli, 16. november 2019 ― Van Goghov muzej in Muzej province Drenthe sta združila moči in pridobila novo sliko nizozemskega slikarja Vincenta van Gogha. Gre za zgodnje umetnikovo delo z naslovom Kmet sežiga plevel iz leta 1883. Izjemno močna slika manjšega formata prikazuje osamljeno figuro na zapuščeni ravnici, ki jo osvetljuje svetloba ognja.
“Če vztrajaš pri čistosti grafike, dobiš problem”

“Če vztrajaš pri čistosti grafike, dobiš problem”

ARS Likovni odmevi, 16. november 2019 ― Dela nagrajencev grafičnega bienala v MGLC prikazujejo umetnostne premene Prepoznavnost ljubljanskega mednarodnega grafičnega bienala so ob njegovem nastanku leta 1955 zagotavljali tudi ugledni člani mednarodnih žirij, ki so pogosto nagradili mlade in inovativne umetnike. Kakšno je bilo njihovo ustvarjanje, si do 23. februarja lahko ogledate na razstavi Iz zbirke nagrajencev bienala: premene v kanonu v ljubljanskem Mednarodnem grafičnem likovnem centru. Soavtorica razstave, Breda Škrjanec, je v pogovoru med drugim povedala, da so žirije pogosto poudarjale umetnostne spremembe ter da je vprašanje, kaj je prava grafika, staro skoraj toliko kot ta medij sam.
še novic