R.A.F.A.L. vabi na grom s Silence Means Death (Be), Drobovino in Đornato!

SPRP, 15. januar 2020 ― R.A.F.A.L. vabi na: 161 b`day bash: SilenceMeans Death (Be) + Đornata + Drobovina Sobota, 18. januar 2020 ob 21:00 @ Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana 2/3 Đornate (boben & bas) praznuje rojstni dan. Obljubljamo, da vam ne bo potrebno gledat projekcije fotk iz njunega otroštva, raje bomo nazdravljali in se prepustili grmenju na odru. Kot se priložnosti spodobi, bosta slavljenca poskrbela za zvočni rafal a la Đornata, na odru pa se jim bodo pridružili bratski Drobovina in carski Silence means death, ki priletijo iz Belgije samo za to priložnost. Silence Means Death (Be) Mešanica d-beata, smrdljivega crusta in motoriziranega rokenrola. Lemmyevski duh oživljajo nekdanji člani Nahende Vernichtung, Fart in Last Legion alive ter trenutni Feed the tumör. https://silencemeansdeath.bandcamp.com Đornata Rohneči trio preigrava raw punk/crust. Simple, fast & good. http://dzornata.bandcamp.com/ Drobovina Udaren neandertalski šus crust/metal koktejl. Še vedno nihče ne ve kdo so člani. https://drobovina.bandcamp.com After: Skabina djeja punk in metal hitiče. Vstopnine tokrat ni, se bodo pa na vhodu pobirali prostovoljni prispevki, ki bi pokrili višino letalske karte in prevoz iz letališča (Italija) za člane SMD. Višina prispevka ni določena, organizatorji pa naprošajo, da vsak nekaj donira kolikor pač zmore. Drink and be merry, for tomorrow we may die! Piše: R.A.F.A.L.

STROKOVNO PREDAVANJE: SLADKORNA BOLEZEN DANES

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 15. januar 2020 ― V sredo, 15. januarja 2020, je v Občinski knjižnici Polzela v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa Polzela in Društvom upokojencev Polzela potekalo strokovno predavanje z naslovom Sladkorna bolezen danes. Izvedel ga je specialist interne medicine in diabetolog Damjan Justinek, ki je zaposlen v Bolnišnici Topolšica ter je soavtor priročnikov o sladkorni bolezni in strokovni sodelavec revije Dita, namenjene diabetikom. Predavatelj je spregovoril o novih, sodobnih pogledih na sladkorno bolezen. Delil je praktične nasvete o preprečevanju, odkrivanju, zdravljenju in življenju z eno izmed najpogostejših nenalezljivih kroničnih bolezni. Poudaril je pomembnost ...

Predstavitev in podpisovanje knjige in pogovor z avtorico Dario Collovini

Galerija Fotografija, 15. januar 2020 ― Predstavitev in podpisovanje knjige in pogovor z avtorico Dario Collovini sreda, 22.1., ob 17.30   Galerija Fotografija skupaj z Italijanskim inštitutom za kulturo prireja pogovor z avtorico romana La ballerina di Degas, Dario Collovini.   Avtorica romana, ki je tudi soproga fotografa Eura Rotellia, s katerim kot galerija sodelujemo že vrsto let, je svoj navdih za knjigo dobila prav v moževem fotografiranju serije  The Body The Soul, fotografij plesalcev operno baletnih hiš svetovnih prestolnic, ki smo jo v galeriji razstavili leta 2011. Na pogovoru bo prisoten tudi Euro Rotelli.   Vljudno vabljeni! var getImageSrc = jQuery('.post-featured-img img').attr('src'); jQuery('.background-img').css('background-image', 'url(' + getImageSrc + ')');
Umetnine rakovških mozaičarjev na ogled v logaški Stekleni galeriji

Umetnine rakovških mozaičarjev na ogled v logaški Stekleni galeriji

Notranjsko primorske novice » Kultura, 15. januar 2020 ― Logatec – V logaški Stekleni galeriji je do 1. februarja na ogled razstava z naslovom Raziskovanja, na kateri so svoje mozaike na ogled postavili člani mozaične sekcije pri Kulturnem društvu Rak Rakek. Razstavili so dela, ki so lani in predlani nastala pod mentorstvom Eve Ule. Pri ustvarjanju običajno uporabljajo naravne materiale, lani pa so poskusili ustvarili tudi svojo keramiko in z njo izdelati umetnine. Razstava mozaikov Raziskovanja, mozaična sekcija KD Rak Rakek, Steklena galerija, Logatec, 9. januar–1. februar 2020 Foto: Tomaž Čuček Razstavo v Logatcu so odprli 9. januarja, na njej pa prevladujejo triptihi in živalski portreti, ki so jih dopolnili z nekaj posodami in portreti. Na njej je videti stvaritve mozaičarjev, ki so nastale v zadnjih dveh letih. »Iz oglatih črepinj smo pričarali vrtinčaste zavoje in iz trdote priklicali gibanje in življenje,« pravi mozaičarka Karmen Petrič, ki pojasnjuje, da izdelava mozaika zahteva ustvarjalca s smislom za podrobnosti, kombinacijo barv in oblikovno dovršenost. »Poleg vsega pa mora biti pripravljen žrtvovati ogromno svojega časa.« In člani mozaične sekcije so na to zagotovo pripravljeni, kar dokazujejo veliki projekti, ki se jih lotevajo. Na Rakeku lahko občudujemo dve mozaični steni, ki sta delo njihovih rok, na tisti pri osnovni šoli so upodobili živali iz okoliških gozdov, tisto pri gostišču Furman pa krasijo pisani krogi. Lani so uresničili še en velik projekt; oktobra so slavnostno odkrili mozaično steno pri Deosovem centru starejših v Cerknici, ki jo krasijo mozaiki, na katerih so upodobljene odprte roke. »Nastala je na pobudo Silvestra Bajca, ki nam je poslal povabilo iz Mehike, in je trenutno ena izmed 260 sten v 50 državah na petih kontinentih v sklopu humanitarne akcije fundacije Conin pod geslom Za svet brez lačnih otrok.« Mozaičarji pa že snujejo nove projekte, nam je zaupala Petričeva. »Z mozaiki bomo okrasilo steno pri avtobusnem postajališču nasproti pošte na Rakeku, s Turističnim društ
Več kot praznovanje Zavoda Sploh

Več kot praznovanje Zavoda Sploh

Odzven, 15. januar 2020 ― 27. in 28. december sta bila v prostorih dvoran v Španskih borcih rezervirana za obeleženje delovanja Zavoda Sploh, ki je nastal leta 1999. Dvodnevni program je ponujal improvizirano in interaktivno zvočno dogajanje s pridihom eksperimenta.

Prešernov nagrajenec Milko Šparemblek je prispeval k spremembi razmišljanja o plesu

SiGledal Novice, 15. januar 2020 ― Prešernov nagrajenec, koreograf in plesalec Milko Šparemblek, sodi v generacijo svetovno znanih umetnikov, ki so s svojim delom prispevali k spremembi razmišljanja o plesu v današnjem času. S sedmimi desetletji dolgo kariero je najstarejši še aktivni koreograf na svetu, njegov opus pa obsega več kot 150 baletnih, opernih in dramskih predstav.

Oprosti! (14.2.2020 17:00)

Španski borci, 15. januar 2020 ― Plesna pravljica Oprosti! govori o prijateljstvu in dejstvu, da se ljudje težko opravičimo. Včasih pa je prav, da priznamo svoje napake in se opravičimo ter s tem pokažemo, da razumemo, kaj je v življenju res pomembno – prijateljstvo in pomoč drugim, ker s tem osrečimo tudi sebe!

Življenje je vrednota (14.2.2020 20:00)

Španski borci, 15. januar 2020 ― S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, nedanje varuhinje človekovih pravic Republike Slovenijein sedanje svetovalke predsednika, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse - vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti.

Velika Prešernova nagrada baletnemu plesalcu Milku Šparembleku in fotografu Stojanu Kerblerju

SiGledal Novice, 15. januar 2020 ― Prešernovi nagradi za življenjsko delo prejmeta fotograf Stojan Kerbler in koreograf in baletni plesalec Milko Šparemblek. Nagrade Prešernovega sklada pa prejmejo oblikovalec Nejc Prah, igralka Nina Ivanišin, glasbenik Luka Juhart, režiser Rok Biček, prevajalka Suzana Koncut in kostumograf Alan Hranitelj, je naznanil odbor Prešernovega sklada.

Nejc Prah: Kisla voda bregove dere

OUTSIDER, 15. januar 2020 ― Poleti sta v Ljubljano prišla dva Američana, Kate in Carr. En dan smo se zapeljali do Bohinja, zvečer pa smo bili nazaj v mestu in smo šli do Tobačne, na koncert Klemna Klemna. Tam pri rampi smo bili zmenjeni s Klemnom (Ilovarjem). Čakamo, nakar pride izza vogala, nam maha in reče: »Come here, come here,… The post Nejc Prah: Kisla voda bregove dere appeared first on OUTSIDER.

SOBOTNA AKADEMIJA 2020 – Pripravljalni tečaji za sprejemne izpite na Fakulteti za dizajn

Fakulteta za dizajn, 15. januar 2020 ― Smeri: NOTRANJA OPREMA TEKSTILIJE IN OBLAČILA VIZUALNE KOMUNIKACIJE DIZAJN MANAGEMENT NAKIT SOBOTNA AKADEMIJA se bo izvajala na sedežu Fakultete za dizajn v Trzinu, Prevale 10. Udeleženci se lahko prijavijo na poljubno število Sobotnih akademij. Obsega 10 ur in sicer se izvaja dve soboti. Cena posamezne Sobotne akademije znaša 100,00€ + 22%DDV = 122,00€. Račun vam […] The post SOBOTNA AKADEMIJA 2020 – Pripravljalni tečaji za sprejemne izpite na Fakulteti za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Predavanje Vzhodna Afrika je prestavljeno; SPM

Gornjesavski muzej, 15. januar 2020 ― Pozdravljeni! Predavanje Janeza Pretnarja o Vzhodni Afriki, ki smo ga nameravali izpeljati 24. januarja, je prestavljeno, saj je za ta večer napovedan Dobrodelni koncert "Vsi smo Dovje". O novem terminu predavanja boste obveščeni, naslednji petek pa vsi v OŠ 16. decembra Mojstrana. Vsi smo Dovje!
še novic