Birds of Prey (2020)

Birds of Prey (2020)

Deseta umetnost, 10. februar 2020 ― Stripovski / superherojski imperij DC je v preteklosti storil kar nekaj močnih kiksov, vendar pa se je vedno znova uspel dvigniti na noge in postreči z nečim, kar je predstavljajo prelomnico znotraj žanra stripovskih / superherojskih filmov. Nenazadnje je ravno DC tisti, ki je postregel s prvim kompetentno narejenim ženskim superherojskim filmom Wonder Woman (za seboj je celo […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Solo: A Star Wars Story (2018)  Bumblebee (2018)  Good Time (2017)  Some Like It Hot (1959)  Jaz sem Frank Copyright © Deseta umetnost [Birds of Prey (2020)], All Right Reserved. 2020.
LITERARNA HIŠA MARIBOR IN NJEN »V. D. OČE« MARJAN PUNGARTNIK

LITERARNA HIŠA MARIBOR IN NJEN »V. D. OČE« MARJAN PUNGARTNIK

Revija Primus, 10. februar 2020 ― Piše: Breda Slavinec Mineva že tretje desetletje, odkar Literarno hišo Maribor vodi Marjan Pungartnik – pesnik, urednik, učitelj kreativnega pisanja, novinar in organizator kulturnih (literarnih) prireditev. Urednikovati je začel že v študentskih letih, ko je bil urednik za kulturo na Radiu Študent, potem odgovorni urednik Radia Študent pa urednik in odgovorni urednik Tribune. Sodeloval je ...

1940 – Premiera risanke Tom in Jerry

Zgodovina na dlani, 10. februar 2020 10. februarja 1940 je bila prvič predvajana legendarna risanka Tom in Jerry. Za ameriško podjetje Metro-Goldwyn-Mayer sta jo ustvarila William Hanna in Joseph Barbera, do leta 1958 pa so predvajali 114 delov. Risanko so nato spet obudili v 60. letih, od 70. let dalje pa je sledilo več spinoffov.  … Preberi The post 1940 – Premiera risanke Tom in Jerry appeared first on Zgodovina na dlani.

1940 – Premiera risanke Tom in Jerry

Zgodovina na dlani, 10. februar 2020 10. februarja 1940 je bila prvič predvajana legendarna risanka Tom in Jerry. Za ameriško podjetje Metro-Goldwyn-Mayer sta jo ustvarila William Hanna in Joseph Barbera, do leta 1958 pa so predvajali 114 delov. Risanko so nato spet obudili v 60. letih, od 70. let dalje pa je sledilo več spinoffov.  … Preberi The post 1940 – Premiera risanke Tom in Jerry appeared first on Zgodovina na dlani.
Ocena Ptujske trilogije

Ocena Ptujske trilogije

Vrabec Anarhist, 10. februar 2020 ― Ko se v literarnem organizmu dotakneta moški in ženski princip v njuni duhovni povezanosti, ko se zgodi kolizija dveh svetov, dobi literarno delo neobičajen razseg, ki ga ni mogoče prostodušno zaobiti ali celo spregledati. The post Ocena Ptujske trilogije appeared first on Vrabec Anarhist.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 10. februar 2020 ― Pri založbi Litera je izšel roman pisatelja, pesnika in prevajalca Matthiasa Göritza z naslovom Parker, pri založbi Miš pa druga knjiga iz mladinske fantastične serije Ognjeno pleme Igorja Karlovška s podnaslovom V ujetništvu. Pri Mladinski knjigi pa so izdali knjigo o življenju in sreči Kenana Crnkića z naslovom Več od življenja.

Ptuj : Z osrednje slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku

Štajerski tednik, 10. februar 2020 ― V dominikanskem samostanu na Ptuju so na predvečer slovenskega kulturnega praznika podelili priznanje in plaketi ZKD Ptuj ter veliko oljenko in oljenki MO Ptuj za izstopajoče dosežke na področju kulture v letu 2019. Polna dvorana dominikanskega samostana ni zaploskala samo letošnjim ptujskim nagrajencem, temveč tudi mojstru fotografije Stojanu Kerblerju, prejemniku najvišjega kulturnega priznanja v državi.
Prešernov dan v Loškem muzeju

Prešernov dan v Loškem muzeju

Loški muzej, 10. februar 2020 ― Tudi letos je bil Loški muzej Škofja Loka na slovenski kulturni praznik zelo dobro obiskan. Poleg muzeja in Galerije Ivana Groharja smo za obiskovalke in obiskovalce odprli še Škoparjevo hišo na grajskem vrtu in Galerijo Franceta Miheliča.

Hello world!

Razpotja, 10. februar 2020 ― Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing! The post Hello world! appeared first on My Blog.

Hello world!

Razpotja, 10. februar 2020 ― Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing! The post Hello world! appeared first on Razpotja.

Muzejski vikend Mali kurent

Kamra.si, 10. februar 2020 ― Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na februarski Muzejski vikend MALI KURENT, ki bo tokrat izjemoma v nedeljo, 16. februarja 2020, od 10. do 13. ure, v Salonu umetnosti na Ptuju (Prešernova 1). Ogledali si bomo razstavo 60 LET KURENTOVANJA, prebrali slikanico Mali kurent in si izdelali papirnato kurentovo masko. Po delavnici pa vas vabimo, da se sprehodite še do Miheličeve galerije in si ogledate razstavo ilustracij Kurenta v slovstveni folklori KURI, GLAN, GLAN. Muzejski vikend je namenjen družinam z otroki, starimi več kot 5 let. Prireditev je brezplačna.

Himalaja in osemtisočaki

Kamra.si, 10. februar 2020 ― Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Planinsko društvo Maks Meško Ormož vabita na muzejski večer HIMALAJA IN OSEMTISOČAKI, ki bo v petek, 14. februarja 2020, ob 18. uri v  Beli dvorani Grajske pristave Ormož. Gost muzejskega večera bo vrhunski slovenski alpinist Viki Grošelj, himalajec, gorski reševalec, gorski vodnik, Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov. Viki Grošelj nas bo popeljal na vrhove, pod katerimi leži ves svet, in večer obogatil z nepozabnimi posnetki, ki so ob tem nastajali. »Preplezati najvišje vrhove vseh sedmih celin našega planeta je veličasten izziv za vse, ki jim je pustolovščina pomemben del življenja. Če mu prištejemo še razkošnost razlik med posameznimi vrhovi in pokrajinami – celinami, bi na Zemlji težko našli bolj barvit in zanimiv gorniški cilj.«(Viki Grošelj)

60 let Kurentovanja

Kamra.si, 10. februar 2020 ― Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož vljudno vabi na odprtje pregledne razstave ob 60 letnici tradicionalne pustne prireditve na Ptuju. Srečali se bomo v četrtek, 13. februarja 2020, ob 12. uri v Salonu umetnosti na Ptuju (Prešernova 1).

Predstavitev knjige Kurent

Kamra.si, 10. februar 2020 ― Knjižnica Ivana Potrča Ptuj vas v torek, 18. februarja 2020, ob 19. uri vabi na predstavitev knjige Kurent, avtorjev Liljane Klemenčič in Stojana Kerblerja. Pravljica Kurent, ki jo je po ljudskih motivih priredila Liljana Klemenčič, je prvič izšla leta 2001, ob letošnji 60-letnici ptujskega Kurentovanja pa je znova oživela. Knjigo, opremljeno s fotografijami mojstra Stojana Kerblerja, je izdala Založba Pivec. Z avtorjema knjižne novitete se bo pogovarjala urednica Milena Pivec. V glasbenem programu bo nastopil violinist, prof. Matjaž Antončič. Vljudno vabljeni!

Odziv Mreže Stanovanja za vse na Predlog zakona o poroštvih RS za stanovanjske kredite

Inštitut za politike prostora, 10. februar 2020 ― Slovenija se sooča s krizo na področju stanovanjske preskrbe, saj je slovenski stanovanjski fond med najstarejšimi v Evropi – 62 % stanovanj je starejših od 40 let (Poročilo o slovenskem trgu nepremičnin za leto 2018), na trgu pa primanjkuje vsaj 10.000 javnih najemnih stanovanj. Ker je bilo v zadnjih 30 letih zgrajenih občutno premalo stanovanj,... The post Odziv Mreže Stanovanja za vse na Predlog zakona o poroštvih RS za stanovanjske kredite appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

DobraVaga: Okrog naše ekipe se je zbrala skupnost mladih, kreativnih ljudi

OUTSIDER, 10. februar 2020 ― Če pokukate v prostore nekdanje ribje tržnice pod Plečnikovimi arkadami v Ljubljani, naletite na prijeten in tako duhovno kot prostorsko odprt razstavni in projektni prostor, kjer je danes namesto rib na voljo na kilograme in kilograme umetnosti: DobroVago. Njena programska vsebina se osredotoča predvsem na delovanje mlajše generacije ustvarjalcev, hkrati pa je DobraVaga tudi stična… The post DobraVaga: Okrog naše ekipe se je zbrala skupnost mladih, kreativnih ljudi appeared first on OUTSIDER.
še novic