Kurja polt: Suspiria (1977)

Koridor, 19. april 2016 ― Klasika kultnega italijanskega režiserja Daria Argenta, verjetno najboljši primerek vala italijanskih grozljivk sedemdesetih in osemdesetih let. Suzy (Jessica Harper) pride na elitno baletno akademijo, kjer se skoraj takoj po njenem prihodu začnejo dogajati skrivnostni umori. Sliši se podobno večini grozljivk, toda Argento se zaveda banalnosti zgodbe in jo potisne v ozadje. Suspiria je zato vizualni […] The post Kurja polt: Suspiria (1977) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Kino Ekran: TRK

MAF - Mad About Film, 19. april 2016 ― Kino Ekran v trku s Kino-katedro: 28. april ob 18h v Slovenski kinoteki Novo kinotečno rubriko Kino Ekran, ki nastaja v sodelovanju revije Ekran in Slovenske kinoteke, smo uvedli zato, da filmska kritika ne bi bila zgolj pisanje, ampak tudi živa filmska misel. Misel pa je najbolj živa takrat, ko stopi v dialog. V dialog […] Prispevek Kino Ekran: TRK je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
Ko magnetogram postane dramsko besedilo

Ko magnetogram postane dramsko besedilo

Pogledi, 19. april 2016 ― Republika Slovenija je zgodba upokojenega obveščevalca o štetju milijonov in spreminjanju dežel(ic)e v mafijsko državo. Uprizoritev je v vseh ustvarjalnih segmentih delo skupine, ki zagovarja stališče, da posameznik v takšnem kontekstu preprosto ni pomemben. Tudi zato na spodaj zastavljena vprašanja ni odgovarjal kdo iz kolektiva, pač pa direktor gledališča, Tibor Mihelič Syed.
Razstava nominirancev nagrade skupine OHO 2016 in razglasitev letošnjega zmagovalca

Razstava nominirancev nagrade skupine OHO 2016 in razglasitev letošnjega zmagovalca

Center in Galerija P74, 19. april 2016 13. 5.22. 5. 2015 Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva ulica 6, 2000 Maribor Vljudno vabljeni na razglasitev zmagovalca nagrade skupine OHO 2016 in otvoritev razstave nominirancev v Umetnostno galerijo Maribor, v petek, 13. 5. 2016 ob 20.00 uri. Letošnji nominiranci nagrade so Neža Knez, Mark Požlep, Tomo Stanič, Boris Beja. Prejemnik Nagrade skupine OHO […]

Pravljična ura

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 19. april 2016 ― Na aprilski pravljični urici smo se ozrli naokrog po knjižnici in ugotovili, da v njej gostuje razstava ilustratorja Mladena Melanška. Ker pa smo z ilustracijami hoteli povezati še besedilo, je bila tokratna zgodba prav delo tega umetnika. Pogovarjali smo se o sanjah in željah, ki jih vsak od nas skriva nekje globoko v sebi. V ustvarjalnem delu pa smo tiskali z našimi rokami. Vsak si je napravil svojega čarobnega konja, ki bo v sanjah oživel in počel z nami same krasne stvari.
Koga zastopajo evropski poslanci?

Koga zastopajo evropski poslanci?

Torpedo, 19. april 2016 ― Torpedo tokrat prvič leti proti vašim ušesom naravnosti iz Strasbourga. V radijskem studiu v kletnih prostorih Evropskega parlamenta Izak Košir gosti evropsko poslanko Tanjo Fajon in evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Zakaj je udeležba na evropskih volitvah v Sloveniji toliko nižja od evropskega povprečja? Kako dostopni so evroposlanci za slovenske državljane in koliko imajo posluha za njihove težave? Ali Evropa doživlja krizo levice? Kaj se v EU po zgledu ZDA vse počne v imenu varnosti? Ali podpirata kandidaturo Danila Tűrka za šefa Združenih narodov? Kakšen je danes diskurz in odnos večine evroposlancev do migracij? O tem in še marsičem v prvem Torpedu posnetem zunaj slovenskih meja. #tor5 #Torpedo

GoGo Penguin

Kino Šiška, 19. april 2016 ― Po izjemnih špilih BADBADNOTGOOD, Dawn of Midi, Jojo Mayer / Nerve, se obeta še ena novojazzovska transžanrska delikatesa! Trio pingvinov GoGo Penguin iz Manchestra s svojim svežim klavir/kontrabas/boben gruvom trese tako jazzovski (podpis za legendarno Blue Note Records) kot indie svet … Preberi več →

Kino Otok – Cinema Isola festival

MAF - Mad About Film, 19. april 2016 ― Kot vsako leto junija prihaja festival Kino Otok Cinema Isola, tokrat med 1. in 5. junijem 2016! Aktualne novice o prihajajočem festivalu lahko spremljate tu. Zavod za razvijanje filmske kulture Otok od leta 2003 deluje v Izoli in Ljubljani. V sodelovanju s partnerji v Izoli, drugih krajih po Sloveniji ter v tujini prireja kakovostne kulturno-izobraževalne […] Prispevek Kino Otok – Cinema Isola festival je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

Predpremiera filma Houston, imamo problem!

MAF - Mad About Film, 19. april 2016 ― Predpremiera filma Houston, imamo problem v režiji Žiga Virca v Kinodvoru 25. aprila! “Jugoslovanski vesoljski program: mit ali resnica? Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznamovale zgodovino. Te dogodke pa obkroža tančica skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film Houston, imamo problem! raziskuje mit o domnevnem ameriškem […] Prispevek Predpremiera filma Houston, imamo problem! je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

(Sko)mine

MAF - Mad About Film, 19. april 2016 ― (Sko)mine v Slovenski kinoteki Več Pričujoča rubrika, ki vas bo – poskusno do konca letošnje sezone – z (ne)izbranimi filmskimi presenečenji razveseljevala enkrat mesečno v poznih urah, se je materializirala iz prav posebnih skomin. Pravzaprav iz želje da bi, polni vznemirjenja, spet sedeli v prvi vrsti temne kinodvorane in gledali filme, tudi iz zloglasne tako-slabi-da-so-že-dobri […] Prispevek (Sko)mine je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
Kaj vemo o glasbenih migracijah

Kaj vemo o glasbenih migracijah

Marijan Zlobec, 19. april 2016 ― Mednarodni muzikološki simpozij v okviru 31. Slovenskih glasbenih dnevov je z naraščanjem števila referentov iz vse Evrope postajal vse bolj zanimiv in vsebinsko pester. Tema Glasbene migracije: stičišče evropske glasbene raznolikosti je bolj aktualna, kot so organizatorji mislili lani, ko so začeli pripravljati sedanji simpozij. Morda se primerjalno kažejo nekatere sedanje aktualnosti v kontekstu zgodovinskih […]

Preplesavanja 2016 (21.5.2016 11:00)

Španski borci, 19. april 2016 ― Preplesavanja 2016 je regijska revija plesnih ustvarjalcev, ki so na svojih območnih revijah pokazali presežek svojega plesnega ustvarjanja. Prireditev bo potekala v Tednu ljubiteljske kulture 2016 in je osrednji dogodek koordinacije JSKD Osrednja Slovenija. V sklopu dogodka bodo ponujene še dodatne vsebine kreativnega ustvarjanja na temo kostumografije, v sodelovanju s kulturno ekološkim društvom SmetUmet – delavnica za nastopajoče.

Zvokotok (20.5.2016 19:30)

Španski borci, 19. april 2016 ― V ciklu Zvokotok bomo tokrat imeli možnost slišati komponirano glasbo, ki jo bodo izvajali študenti Akademije za glasbo, prepleteno z improvizacijami izbranih improvizatorjev in besedili, ki jih bodo interpretirali študenti muzikologije. Idejo in koncept sta pripravila Luka Juhart in Tomaž Grom.

Pogovor s pisateljem Dušanom Šarotarjem in Urbanim čebelarjem Gorazdom Trušnovcem (20.5.2016 16:00)

Španski borci, 19. april 2016 20. maja založba Beletrina praznuje 20. obletnico delovanja z 20 dogodki po vsej Sloveniji. Ker je 20. maj obenem Svetovni dan čebel, se bosta na strehi Španskih borcev, kjer domujejo panji društva Urbani čebelar, o čebelarstvu in literaturi ob pokušnji medu pogovarjala pisatelj Dušan Šarotar in čebelar Gorazd Trušnovec – oba tudi nekdanja sodelavca Beletrine.

Koordinacija zbiranja, obdelave in hranjenja domoznanskega gradiva

NUK, 19. april 2016 ― V okviru izvajanja tretje posebne naloge osrednjih območnih knjižnic bienalno prirejamo festivale domoznanstva - Domfest in takrat izdamo tudi publikacije, in sicer v sodelovanju NUK, Zvezo bibliotekarskih društev Slovenije: sekcijo za domoznanstvo in kulturno dediščino in osrednje območne knjižnice. Domfesti – festivali domoznanstva in izdane publikacije   1. Koper, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja, 15. maj 2009 Smernice delovnih skupin za domoznanstvo osrednjih območnih knjižnic z analizo vprašalnika o stanju domoznanstva v slovenskih splošnih knjižnicah in UKM za leto 2007 (http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-CLMMARRZ) 2. Ravne na Koroškem, 21. september, 2012 Materialno varovanje knjižničnega domoznanskega gradiva v Sloveniji : ocena depojev v osrednjih območnih knjižnicah in Univerzitetni knjižnici Maribor = Preservation of library local history material in Slovenia : risk assessment of repositories in Slovenian central libraries and University of Maribor Library 3. Nova Gorica, 26. september, 2014 Bibliografija serijskih publikacij po območjih osrednjih območnih knjižnic od 1991 do 2013 Projekt se je izkazal kot odlična priložnost, da so knjižnice zapolnile nekatere vrzeli in uredile zbirke domoznanskih serijskih publikacij. S projektom priprave bibliografije se je okrepilo tako strokovno sodelovanje knjižničarjev na območju in obogatile so se območne zbirke. Predstavitev vključno z UKM: Milena Bon: DOMOZNANSTVO v splošnih knjižnicah in vključno z UKM 4. Ptuj, 20. maj 2016 Učinek sodobne informacijske tehnologije na domoznansko dejavnost v knjižnicah na Slovenskem - gradnja območne zbirke.   DefaultHide

Pesmi ljudskega srca (15.5.2016 18:00)

Španski borci, 19. april 2016 ― Projekt Pesmi ljudskega srca je pomemben za organiziranje skupnih mednarodnih kulturnih ter umetniških prireditev, za seznanjanje z ljudsko umetnostjo ter zgodovinskimi in kulturnimi tradicijami Slovenije in Ukrajine. S projektom Pesmi ljudskega srca bi radi omogočili Slovencem, da uživajo ukrajinsko ljudsko pesem v slovenskem prevodu ter v lepi in zanimivi izvedbi.

ZelenoBorci z Galerijo C.C.U. (3.5.2016 17:00)

Španski borci, 19. april 2016 ― Na ustvarjalni delavnici bomo raziskovali in spoznavali rastline v neposredni okolici CK Španski borci (3. 5.), obiskala pa nas bo tudi obiskala udomačena Zmaja Nikolovska, ki bo iz Zmajeve dežele pripeljala unikatne reciklirane skulpture zmajev različnih rodov (24. 5.). Delavnica je namenjena otrokom od 6. leta dalje in je brezplačna.

PRIJAVE NA POZIV KULTURNI EVRO ZAKLJUČENE!

Kino Šiška, 19. april 2016 ― Center urbane kulture Kino Šiška poziva ustvarjalce k oddaji predlogov za so/financiranje produkcije sodobnoplesne predstave v okviru kulturnega evra. Poziv je starostno omejen na prijavitelje, ki bodo ob roku za oddajo stari največ 29 let, in ki so državljani Republike … Preberi več →
V MGL regijska premiera družinske sage 3 zime

V MGL regijska premiera družinske sage 3 zime

Misli, 19. april 2016 ― V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) bo v četrtek regijska premiera drame hrvaške avtorice Tene Štivičić 3 zime, ki je praizvedbo doživela lani v Londonu. Predstava po besedah režiserke Barbare Hieng Samobor predstavlja tri obdobja polpretekle zgodovine, glavni lik pa ni posameznik ampak celotna družina, zato lahko govorimo o družinski sagi.
70. let AGRFT

70. let AGRFT

ARS Svet kulture, 19. april 2016 ― Presek sedmih desetletij delovanja Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) prinaša številne izjemne igralce, režiserje, filme in druge projekte. Hkrati pa tudi nenehno prostorsko stisko. V oddaji poleg obeleževanja okrogle obletnice, prav tako predstavljamo predstavo Hamlet pa pol, Jake Andreja Vojevca ter napovedujemo koncert portugalske pevke fada, Marize.
Pela je, še preden je znala brati in pisati

Pela je, še preden je znala brati in pisati

Pogledi, 19. april 2016 ― Ko spregovori, ima tih in počasen glas brez privlačne karizme. Toda ko zapoje, napolni telo z energijo, ki ne gre ven še nekaj dni. Če nas z vseh strani napadajo ceneni ritmi brez duše, pevka Mariza predstavlja vse, kar danes ni moderna glasba. Njeno glasbeno potovanje od Portugalske in vse tja do Afrike se bo ustavilo tudi v Ljubljani. V razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo nastopila danes.
Celjska meščanska knjiga

Celjska meščanska knjiga

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 19. april 2016 ― Knjiga se začenja s prepisom besedila meščanske zaobljube, nadaljuje pa z vpisi ljudi, ki so jih sprejeli med celjske meščane (1801, 1804, 1807, 1808, 1810, 1812, 1814, 1816, 1823, 1826, 1829, 1831 – 1845, 1847, 1848, 1857, 1859 – 1861, 1863, 1865, 1867, 1873, 1874, 1876, 1879, 1880, 1881, 1883, 1893, 1897, 1902, 1909). Vpisane […]

PLEČNIKOVA ODLIČJA 2016

OUTSIDER, 19. april 2016 ― Včeraj so bile v nedavno prenovljeni Narodni galeriji podeljena letošnja Plečnikova odličja. Naša osrednja priznanja za arhitekturno prakso in teorijo so razdeljena na Plečnikovo nagrado, Plečnikove medalje za arhitekturne realizacije in za arhitekturno publicistiko ter na Študentsko Plečnikovo priznanje. Na razpis za Plečnikove nagrade je prispelo kar 47 del; med njimi je strokovna žirija v [&hellip

POMLADNI ČIV –MJAVS svojimi razigranimi slik

Knjižnica Postojna, 19. april 2016 ― POMLADNI ČIV –MJAV S svojimi razigranimi slikami se tokrat v pritličju knjižnice predstavlja domačinka JASMINA ČELAN. Mala razstava nosi naslov Pomladni čiv –mjav, kjer predstavlja minaturna dela iz zadnjega obdobja s slikovitimi motivi ptičkov in muc. Jasmina Čelan se že od srednješolskih let naprej ukvarja s slikarstvom, grafiko in fotografijo. Je članica Društva likovnih ustvarjalcev Postojna, 7 let je to društvo tudi vodila. Svoja likovna dela je razstavila na šestih samostojnih razstavah v Postojni in Izoli ter redno skupinsko razstavlja z društvom. Sodeluje tudi na likovnih razpisih JSKD, kjer so se njena dela že velikokrat  uvrstila na državno razstavo in tako prekrižarila Slovenijo. Skupinsko je razstavljala tudi v Avstrijski Radgoni . V zadnjem času vodi tudi likovne delavnice za otroke in odrasle. Vabljeni k ogledu.
Kako do občinstva, ki še ne obstaja?

Kako do občinstva, ki še ne obstaja?

Pogledi, 19. april 2016 ― V Sloveniji na področju sodobne umetnosti nastaja impresivno število pomembnih razstav, ki navadno nimajo širšega odmeva v javnosti. Nova Galerija­Gallery (GG) v Šiški, ki so jo ustanovili umetniki Viktor Bernik, Žiga Kariž in Jara Vogrič, je poskus, kako za kakovosten program sodobnoumetniških del pridobiti občinstvo pa tudi kupce.
(Ne)možnost ohranjanja intimnega v repeticiji

(Ne)možnost ohranjanja intimnega v repeticiji

Pogledi, 19. april 2016 ― Intimno je s tehničnega stališča precizen, celo virtuozen roman; kačaste povedi so dovršene, ne preobložene, hkrati pa same na sebi, z zvenom, ki je včasih tudi lahko(tno) odvezan od pomena, tvorijo prepričljivo, močno estetiko. Pa ne le na »mikro« ravni; roman je očarljiv tudi na strukturni, oblikovni »makro« ravni.

V MGL regijska premiera družinske sage 3 zime

SiGledal Novice, 19. april 2016 ― V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) bo v četrtek regijska premiera drame hrvaške avtorice Tene Štivičić 3 zime, ki je praizvedbo doživela lani v Londonu. Predstava po besedah režiserke Barbare Hieng Samobor predstavlja tri obdobja polpretekle zgodovine, glavni lik pa ni posameznik ampak celotna družina, zato lahko govorimo o družinski sagi.
Trije novi vpisi v Register žive kulturne dediščine

Trije novi vpisi v Register žive kulturne dediščine

SEM, 19. april 2016 ― Slovenski etnografski muzej od leta 2011 opravlja naloge Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine. Med glavne naloge Koordinatorja varstva žive kulturne dediščine spada tudi priprava predlogov za vpis v Register žive kulturne dediščine, ki predstavlja seznam nesnovne kulturne dediščine v slovenskem prostoru. V mesecu aprilu 2016 so v Register vpisane tri nove enote nesnovne kulturne dediščine: - Pletarstvo, - Izdelovanje ljubljanskih butar in - Gančki majoš. Register žive kulturne dediščine trenutno skupaj šteje 49 enot in 143 nosilcev nesnovne kulturne dediščine. Več informacij o novih vpisih v Register najdete na http://www.nesnovnadediscina.si/sl/trije-novi-vpisi-v-register.
Poangleženje univerze?

Poangleženje univerze?

ARS Arsov forum, 19. april 2016 ― Slovenske univerze postopoma uvajajo predavanja v angleščini. Vendar ne le za tuje, ampak tudi za slovenske študente. Napovedane spremembe Zakona o visokem šolstvu odpirajo možnosti, da bodo slovenski študenti na slovenskih univerzah poslušali predavanja v angleškem jeziku. Strokovna javnost je razdeljena, ena stran se nagiba k internacionalizaciji, druga se sprašuje, ali bo slovenščina na univerzah […]

NOČ KNJIGE 2016 – AFTER EIGHT V ŽALSKI KNJIŽNICI

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 19. april 2016 ―   22. aprila 2016 smo tudi v Medobčinski splošni knjižnici Žalec povabili obiskovalce na prireditev v okviru projekta Noč knjige, v katerem slovenske splošne knjižnice na svoj način proslavimo 23. april, svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Prireditve so namenjene promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic. V Žalcu so prireditev poimenovali After eight v žalski knjižnici. Metino ploščico, oblito s čokolado, so prvič izdelali v Angliji leta 1962. Bila je edina slaščica, ki so si jo lahko privoščili po večerji oz. po osmi uri. After eight, torej. Tudi v žalski knjižnici ...
Film »Houston, imamo problem!« navdušil občinstvo

Film »Houston, imamo problem!« navdušil občinstvo

Slovenci.si, 19. april 2016 ― Film »Houston, imamo problem!«, celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja Žige Virca, je preteklo soboto doživel svetovno premiero na priznanem ameriškem filmskem festivalu Tribeca v New Yorku. Film bo na festivalu prikazan na šestih projekcijah, svetovna premiera pa se je zgodila v soboto, 16. aprila, v udarnem večernem terminu na elitni lokaciji Regal Cinemas Battery Park […] The post Film »Houston, imamo problem!« navdušil občinstvo appeared first on Slovenci.
Knjižno, zborno, vizualno, naravno, čustveno…

Knjižno, zborno, vizualno, naravno, čustveno…

ARS Jezikovni pogovori, 19. april 2016 ― Jeziki se razvijajo, spreminjajo  in bogatijo z novimi mediji, v naše sporazumevanja vnašamo vedno več vizualnosti in likovnosti. Poleg zapisanih besed in črk so tu še t.i. čustvenčki, memi, gifi in drugi znaki za enostavno in hitro komunikacijo ter izražanje mnenj in čustev.  Morda so to novi piktogrami in hieroglifi. Poleg tega pa v leposlovnih […]
Vasko Atanasovski trio v Klubu CD z novim albumom

Vasko Atanasovski trio v Klubu CD z novim albumom

Misli, 19. april 2016 ― V Klubu Cankarjevega doma bo drevi v sklopu Cankarjevih torkov koncert Vasko Atanasovski tria, v katerem sta poleg saksofonista in pevca še tolkalec Marjan Stanić in kitarist Dejan Lapanja. Zasedba, znana po ekstatičnosti, energičnosti, eklektičnem mešanju glasbenih stilov in brezkompromisnosti, bo predstavila svoj novi album The Scissors.
Meja, pri meji, z Majo

Meja, pri meji, z Majo

Airbeletrina, 19. april 2016 ― Vsem, ki smo v zadnjih letih obiskovali predavanja Matevža Kosa ali vsaj na hitro zavili v Malo Dramo, Maja Haderlap, avtorica romana Angel pozabe, nikakor ni tuja. Če je šlo pri romanu za sicer precej lirično ubesedovanje vpliva druge svetovne vojne na prebivalce avstrijske Koroške, med katere sodi tudi sama, se s svojo četrto pesniško zbirko z naslovom Dolgo prehajanje zabubi med verze in poskuša za trenutek odmisliti realnost, če že ne v celoti, pa vsaj njene bolj krute dimenzije. Zbirka je izvirno izšla v nemškem jeziku, za prevod pa je poskrbel Štefan Vevar, vendar lahko njeno poezijo brez pomislekov štejemo tudi za slovensko. V njenih pesmih se namreč, še bolj simbolno kot v romanu, izraža stanje med dvema jezikoma, narodoma, kulturama, nenehno zavedanje subjekta, da stoji na robu, na meji, če hočete.
1928 Viševek – Cesto delajo

1928 Viševek – Cesto delajo

Stare slike (Cerknica), 19. april 2016 ― Bilo je leta 1928, ko so gradili novo cesto skozi Viševek do tistega dela Markovca, ki se mu reče Beli malen in Trzne. Tak dogodek je bil dovolj pomemben, da ga je ovekovečil tudi neznani fotograf, ki se je postavil vrh grička nasproti Bizarjeve hiše. Ta se zato na sliki najlepše vidi z lesenimi dvokrilnimi vrati […]

14-dnevnik (29. 3.-11. 4.): Umrla je Zaha Hadid, 69. Cannes – program, …

Koridor, 19. april 2016 ― PODOBE   Andrej Tarfila, slovenski fotograf, na natečaju Sony World Photography zmagal v podkategoriji Open Travel.   Ob stoletnici smrti Umberta Boccionija, osrednje osebnosti italijanskega futurizma, se ga v Milanu spominjajo z razstavo.   Umrla je Zaha Hadid, prva ženska dobitnica Pritzkerjeve nagrade.   Po sedmih letih najdeno ukradeno delo Edvarda Muncha.   V Amsterdamu […] The post 14-dnevnik (29. 3.-11. 4.): Umrla je Zaha Hadid, 69. Cannes – program, … appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Antologija tesnobe z Dijano Matković – Ana Pepelnik (Katarina Kogej in Lara Paukovič)

Antologija tesnobe z Dijano Matković – Ana Pepelnik (Katarina Kogej in Lara Paukovič)

Trubarjeva hiša literature, 19. april 2016 ― O tem, da so pogovori iz cikla Antologija tesnobe, sicer projekta pisanja esejev na temo tesnobe, ki mesečno izhajajo v Literaturi, v Trubarjevi hiši literature med publiko dobro sprejeti, priča to, da se je petega dogodka po vrsti udeležilo kar nekaj rednih obiskovalcev. Za druge med njimi pa je bila to prva izkušnja – tako kot je bil esej z naslovom »Ana ne more dihat« za tokratno gostjo, pesnico Ano Pepelnik, prvo srečanje z esejistiko.
še novic