No Country for Old Men (2007)

No Country for Old Men (2007)

Deseta umetnost, 11. september 2018 ― Nekega dne v bližini meje z Mehiko. Upokojeni lovec in vietnamski veteran Llewelyn Moss (Josh Brolin) naleti na prizorišče krvavega obračuna med preprodajalci mamil in kovček, napolnjen z denarjem. Da Mossa nemudoma premami želja po ameriških sanjah, verjetno ni treba poudarjati. Da si z odtujitvijo kovčka na glavo nakolje mehiške preprodajalce in psihopatskega najetega morilca […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Ant-Man in Osa  The Darjeeling Limited (2007)  Čefurji raus! (2013)  Dallas Buyers Club (2013)  You Were Never Really Here (2018) Copyright © Deseta umetnost [No Country for Old Men (2007)], All Right Reserved. 2018.

Gozdna terapija s Tannjo Yrsko

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 11. september 2018 ― V torek, 11. septembra 2018, smo se v Občinski knjižnici Prebold posvetili čutnemu zaznavanju trenutka v naravi. Predavanje z naslovom Gozdna terapija je pripravila diplomirana inženirka gozdarstva Tannja Yrska, vodja zasebnega zavoda Prana. Njeno glavno poslanstvo je izvajanje gozdne terapije v obliki delavnic v gozdu, v Sloveniji pa razširja tudi idejo o gozdnem vrtcu ter je svetovalka in specialistka za cvetne esence oziroma Bachove kapljice. Predavanje je ponudilo odgovore na pogosta vsakdanja vprašanja: »Kaj moje bitje potrebuje? Mu to tudi dam? Kako navezati stik s sabo? Kako se dobro počutiti?« ...
Na Knoblovih dnevih obiskovalce pritegnili odlični ustvarjalci

Na Knoblovih dnevih obiskovalce pritegnili odlični ustvarjalci

Notranjsko primorske novice » Kultura, 11. september 2018 ― Orehek, Postojna – V Orehku so minuli konec tedna pripravili 2. Knoblove dneve, ki jih posvečajo rojaku, avtorju prve slovenske tiskane pesniške zbirke Pavlu Knoblu. Organizatorji so z obiskom zadovoljni, zadovoljnih obrazov so s prireditve odhajali tudi obiskovalci. 2. Knoblovi dnevi, Orehek, 7. in 8. september 2018 Foto: Anja Halik/Žerjavisti »Po lanskih prvih, za katere smo se hecali, da so že tradicionalni, smo zelo veseli, da so naša prizadevanja prepoznali tako vaščani kot obiskovalci iz cele občine in širše, saj smo v dveh dneh v dvorani našteli skoraj dvesto ljudi. Kot kaže, se je Knoblovo ime že prijelo med  ljudmi, kar je tudi naš cilj, sicer pa gre največja zasluga za dober obisk odličnim ustvarjalcem, ki smo jih letos povabili,« je povedal Mitja Klanjšek, predsednik domačega športno-kulturnega društva, ki je prireditev pripravilo skupaj s krajevno skupnostjo in kulturnim društvom Cajt  ter ob podpori občine. Knoblovi dnevi so se začeli v petek, 7. septembra, z ustvarjalno delavnico Biljane Janković (Patoo), na kateri so se v risanju drobnih vzorcev in potrpežljivosti preizkusili otroci in mladostniki. Zvečer je dvorano orehovškega kulturnega doma napolnila glasba izjemnih vokalistov, ki že več kot deset let ustvarjajo v skupini Jazzva. Naslednji dan je sledilo druženje na večeru smeha, za katerega sta poskrbela odlična stand up komika Uroš Kuzman in Lucija Ćirović. Manjkala ni niti etnološka razstava, s katero skušajo predstaviti del zbirke starin domačina Branka Klanjška, ki je v zadnjih desetletjih zbral med dva in tri tisoč najrazličnejših predmetov. Na razstavi Pridne roke naših babic, ki so jo odprli po večeru smeha, je mogoče videti predmete, ki so jih ustvarile in pri svojem delu uporabljale ženske. Razstava je zanimiva tako za starejše kot mlajše in je po predhodni najavi na drustvo.orehek@gmail.com na ogled do konca leta. DČ

145 let Cinkarne Celje : kaj zares veste o naših izdelkih?

Kamra.si, 11. september 2018 ― Muzej novejše zgodovine Celje in Cinkarna Celje od 11. do 30. septembra 2018 vabita na ogled 3D razstave z naslovom Kaj zares veste o naših izdelkih? Razstava se razprostira v treh prostorih galerije MnZC. V prvem je predstavljen časovni trak vseh izdelkov, ki so jih v podjetju izdelovali v 145 letih. Drugi oz. osrednji del razstave predstavlja t.i. 3D hiša, v tretjem prostoru pa je obiskovalcem na ogled film o proizvodnji podjetja danes.   Vabljeni na ogled razstave, ki obiskovalce med drugim seznanja, koliko proizvodov Cinkarne se pravzaprav nahaja pri njih doma.   Vstopnine ni!  
E.T. — The Extra-Terrestrial (1982)

E.T. — The Extra-Terrestrial (1982)

Deseta umetnost, 11. september 2018 ― Otroška avantura o vesoljskem prijateljčku z nadnaravnimi elementi in močnim dramskim podtonom je še danes ekstremno prisrčna zgodba, s katero se lahko povežemo in jo začutimo. Sentimentalni trenutki z resničnim občutkom nevarnosti, ki jo lahko ponudi samo otroška nedolžnost. Skupina vesoljčkov enega izmed svojih po pomoti pusti zadaj, ko ga odkrije deček, ki z nenavadnim bitje vzpostavi simbiotski odnos. Ampak nevarnost hitro […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Misija: Nemogoče - Izpad  Star Wars: Last Jedi (2017)  Kdo je najboljši filmski Batman?  Fury (2014)  Nebotičnik Copyright © Deseta umetnost [E.T. — The Extra-Terrestrial (1982)], All Right Reserved. 2018.
Intervju: Kontradikshn

Intervju: Kontradikshn

Kunigunda, 11. september 2018 ― Velenje, 11. 9. 2018 Intervju: Kontradikshn Slovenska electro rock skupina Kontradikshn na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi post punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Člani Petar Stojanović, Matej Plešej in Anže Kump so si vzeli čas za nas po koncertu, The post Intervju: Kontradikshn appeared first on Kunigunda.
Intervju: Kontradikshn

Intervju: Kontradikshn

Kunigunda, 11. september 2018 ― Velenje, 11. 9. 2018 Intervju: Kontradikshn Slovenska electro rock skupina Kontradikshn na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi post punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Člani Petar Stojanović, Matej Plešej in Anže Kump so si vzeli čas za nas po koncertu, The post Intervju: Kontradikshn appeared first on Kunigunda.

Saj grem samo mimo (20.9.2018 20:00)

Španski borci, 11. september 2018 ― Dogodek prepleta bralno, refleksijsko, zvočno, performersko, vizualno in prostorsko interpretacijo oz. izkustvo razglednic. Izhaja iz knjige razglednic Saj grem samo mimo, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga – oblikovala jo je Tanja Radež, uredila Nela Malečkar. Knjiga je svojevrsten hommage veliki strasti Aleša Debeljaka in mediju, ki izginja iz naših nabiralnikov.
Vlado Kreslin: Zakartana ura

Vlado Kreslin: Zakartana ura

ARS Izšlo je, 11. september 2018 ― Vlado Kreslin je ustvaril že vrsto ponarodelih komadov, pred kratkim pa je objavil tudi pesniško zbirko Zakartana ura Glasbenik, pevec in pesnik Vlado Kreslin je že leta 1990 objavil pesniško zbirko Namesto koga roža cveti, pozneje je objavil še več zbirk in tako pred kratkim tudi zbirko z naslovom Zakartana ura. V zbirkah je Kreslin objavil vrsto pesmi, ki so zaradi njegove uglasbitve in interpretacije dobesedno ponarodele. To velja tudi za zbirko Zakartana ura: v njej so med drugim pesmi z zgoščenk Če bi midva se kdaj srečala, Čarobnice, Drevored in Murske balade in romance, pa tudi neuglasbene pesmi, tako pesem Strune sem zamenjal zate, posvečena Alešu Debeljaku. Več o zbirki, svoji poeziji in njenem razmerju z glasbo bo avtor povedal v oddaji Izšlo je, v pogovoru v živo z Markom Goljo. Nikar ne zamudite.
NAGIB in SEPTEMBER je…

NAGIB in SEPTEMBER je…

Nagib na oder, 11. september 2018 ― Nagib že po tradiciji septembra vrata odpira mednarodni umetniški rezidenci ter v sodelovanju s koproducenti najavlja mednarodni abonma MAMO! Z velikim veseljem Nagib v Mariboru pozdravlja Raziskovalni laboratorij za arheologijo koreografije in plesa protestov, kateremu je vrata s pomočjo Narodnega doma Maribor odprl ta ponedeljek, … Continued
Znani so nominiranci za 26. Rožančevo nagrado

Znani so nominiranci za 26. Rožančevo nagrado

Misli, 11. september 2018 ― Za 26. nagrado Marjana Rožanca za najboljšo knjigo esejev so nominirani Andrej Capuder za knjigo Zamrznjene besede, Jasmin B. Frelih za delo Bleda svoboda, Peter Kovačič Peršin za Stopinje v pesku zgodovine in Urša Zabukovec za knjigo Vseživo. Nagrajenca bodo razglasili 21. septembra v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.

Križevniška ulica

Vrabec Anarhist, 11. september 2018 ― Ko se je prikazala Ž., je bilo takoj vse jasno: bila je pijana in razrvana, sicer ne zanemarjena, spodobnega videza, visoka črnolaska, vitke postave, na ošvrk ženska višjega srednjega razreda. The post Križevniška ulica appeared first on Vrabec Anarhist.

NAPOVEDUJEMO – PROFESIONALCI ESPE, PREMIERA 30. NOVEMBRA

SLG Celje, 11. september 2018 ― Profesionalci espe je duhovita črna komedija o družini poklicnih hudodelcev, ki jo sestavljajo oče, »upokojeni« ropar in morilec, ki zaradi lesene noge ni več aktiven v poslu, je pa oče iz ozadja, mama, ki vodi finančni in gospodinjski sektor, sin Jure, ki je zdaj postal spiritus agens in movens zločinskih pohodov, in njegova partnerka Bejbi, ki spričo obilnega ozadja bolj kot kaj drugega skrbi za sinovo seksualno zadovoljstvo.Iskrivi dialogi, absurdni obrati in črnohumorne situacije odlikujejo to konverzacijsko in situacijsko komedijo, ki je prispela na natečaj za žlahtno komedijsko pero 2017 in bila uvrščena med tri najkakovostnejša nova besedila. Poleg odličnih dialogov nova slovenska komedija ponuja tudi duhovite in zabavne igralske naloge.

NAPOVEDUJEMO – PROFESIONALCI ESPE, PREMIERA V PETEK, 30. NOVEMBRA

SLG Celje, 11. september 2018 ― Profesionalci espe je duhovita črna komedija o družini poklicnih hudodelcev, ki jo sestavljajo oče, »upokojeni« ropar in morilec, ki zaradi lesene noge ni več aktiven v poslu, je pa oče iz ozadja, mama, ki vodi finančni in gospodinjski sektor, sin Jure, ki je zdaj postal spiritus agens in movens zločinskih pohodov, in njegova partnerka Bejbi, ki spričo obilnega ozadja bolj kot kaj drugega skrbi za sinovo seksualno zadovoljstvo.Iskrivi dialogi, absurdni obrati in črnohumorne situacije odlikujejo to konverzacijsko in situacijsko komedijo, ki je prispela na natečaj za žlahtno komedijsko pero 2017 in bila uvrščena med tri najkakovostnejša nova besedila. Poleg odličnih dialogov nova slovenska komedija ponuja tudi duhovite in zabavne igralske naloge.

NAPOVEDUJEMO – PREMIERA KOMEDIJE PROFESIONALCI ESPE, V PETEK, 30. NOVEMBRA, OB 19.30

SLG Celje, 11. september 2018 ― Profesionalci espe je duhovita črna komedija o družini poklicnih hudodelcev, ki jo sestavljajo oče, »upokojeni« ropar in morilec, ki zaradi lesene noge ni več aktiven v poslu, je pa oče iz ozadja, mama, ki vodi finančni in gospodinjski sektor, sin Jure, ki je zdaj postal spiritus agens in movens zločinskih pohodov, in njegova partnerka Bejbi, ki spričo obilnega ozadja bolj kot kaj drugega skrbi za sinovo seksualno zadovoljstvo.Iskrivi dialogi, absurdni obrati in črnohumorne situacije odlikujejo to konverzacijsko in situacijsko komedijo, ki je prispela na natečaj za žlahtno komedijsko pero 2017 in bila uvrščena med tri najkakovostnejša nova besedila. Poleg odličnih dialogov nova slovenska komedija ponuja tudi duhovite in zabavne igralske naloge.

NAPOVEDUJEMO – SLEHERNIK, V PONEDELJEK, 3. DECEMBRA, OB 19.30 – TA VESELI DAN KULTURE – VSTOP PROST

SLG Celje, 11. september 2018 ― Ponedeljek, 3. decembra, ob 19.30   Gledališče Virovitica   Hugo Von Hofmannsthal SLEHERNIK Režiser Samo M. Strelec   Hugo von Hofmannsthal, pesnik, dramatik in esejist, je tipični predstavnik dunajske moderne. Ta je na prelomu stoletja v besedilih projicirala značilen spoj kavarniške literature in metafizike, pisatelji so se vse bolj obračali v človekovo notranjost in secirali človeški jaz. Naslov prevoda Jedermann je v slovenskem jeziku Slehernik; slehernik kot vsak človek, vsakdo. Hofmannsthalov Slehernik je osrednji lik duhovne drame o bogatašu, ki spozna ničevost svojega življenja, ko pride ponj božja odposlanka Smrt. Ko ga hoče odpeljati v posmrtno življenje, je Sleherniku žal vsega, kar je storil; ob tem dogodku so ga zapustili vsi kolegi, prijatelji, celo denarja ne more odnesti s seboj. Tako ga na pot spreobrnjenja usmerita dva ženska lika – Dobra dela in Vera. Gledališka igra o življenju na tem svetu in smrti, ki je in vedno bo nekaj povsem človeško vsakdanjega. Ta veseli dan kulture 2018 VSTOP PROST

Skupaj v toku – drugi dan 21. FSF

Festival slovenskega filma, 11. september 2018 ― Odprtje 21. Festivala slovenskega filma je za nami, pred nami je drugi festivalski dan, ki nam poleg pregleda izbrane slovenske avdiovizualne produkcije ponuja tudi pester spremljevalni program.   Ob 11. uri vabljeni v družbo in na  Pogovore z ustvarjalci filmov Jana Cvitkoviča Versopolis in Urše Menart Ne bom več luzerka v Beli dvorani Avditorija Portorož. […]
City of Women: from occasional to continuous arts and cultural education

City of Women: from occasional to continuous arts and cultural education

Prepih ~ Draft (Tea Hvala), 11. september 2018 ― Thanks to the amazing performer and curator Teja Reba, I am part of City of Women Festival 2018. The 24th edition of the International Festival of Contemporary Art, based in Ljubljana, is happening between October 4th and 8th 2018 (core program) or actually, for the whole month. I will be in the role of a mentor/educator (in training). Since 2016, Ana Čigon, Urška Jež, Teja Reba and I have
Bergman 100!

Bergman 100!

Kinodvor, 11. september 2018 ― Z vstopnico za katerikoli film, ki se bo v Slovenski kinoteki odvrtel v okviru retrospektive Bergman 100!, si lahko v Kinodvoru ogledate dokumentarec Bergman: eno leto, eno življenje po znižani ceni 3,80 €. Z vstopnico za film Bergman: eno leto, eno življenje lahko v Kinoteki uveljavljate 50% popust pri nakupu ene vstopnice po lastnem izboru v sklopu Retrospektive Bergman 100!

Psihodramska delavnica na Kruščah

SiGledal Novice, 11. september 2018 ― Vabljeni na psihodramsko delavnico, ki jo bosta vodila psihiater dr. Vladimir Milošević in režiser Tomi Janežič v soboto, 22.9. in nedeljo, 23.9.2018 v studiu na Kruščah. Tam bosta v sezoni 2017/2018 organizirani tudi redni mesečni psihodramski skupini.

Urbane rastline – dobrovita, Viburnum lantana

OUTSIDER, 11. september 2018 ― Oh, kako zelo nenaklonjen sem bil videzu te sivo zelene rastline. Njeni šilasti listi in razrast mi nikoli niso bili všeč. Pa sem ugotovil, da je rastlina uvela le pozimi. V poletnem in jesenskem času se drži pokonci in zravnano. Iz družine bezgovk, latinsko imenovane Sambucaceae, prihaja med aprilom in junijem cvetoča grmovnica dobrovita (Viburnum…
Uroš Weinberger – pregledna razstava

Uroš Weinberger – pregledna razstava

ARS Svet kulture, 11. september 2018 ― Naslov razstave – rimska številka enajst označuje prerez njegovega enajstletnega delovanja znotraj AKC Metelkova mesto Pregledno razstavo del slikarja Uroša Weinbergerja so sinoči odprli v galerijah Alkatraz in Channel Zero. Za Weinbergerjevo ustvarjanje je značilno raziskovanje temačnejših plati družbene resničnosti. Leta 2003 je zaključil študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Prejel je več nagrad, razstavljal je doma in v tujini, njegova ustvarjalna pot pa je ves čas povezana tudi z delovanjem znotraj AKC Metelkova mesto. V oddaji boste izvedeli tudi, katere knjige so letos nominirane za najboljšo esejistično zbirko leta. Preverili bomo utrip na 21. festivalu slovenskega filma v Portorožu.

MARIJA MOJCA PUNGERČAR: RAZSTAVA UMETNIŠKIH PUBLIKACIJ

KUD Trivia, 11. september 2018 ― V soboto, 15. septembra 2018, bo v Švicariji potekala enodnevna pregledna razstava umetniških publikacij Marije Mojce Pungerčar. Razstava bo v njenem ateljeju v okviru odprtih studijev na Dnevu Ustvarjalnega centra Švicarija. Trajala bo od 11.00 – 19.00 ure. Na sliki levo: Detajl naslovnice publikacije “Singer. Glasilo zaprtih tekstilnih tovarn na slovenskem”, 2003. Oblikovanje: Sanja Simić. Na […]
 KORAJŽA JE ŽENSKEGA SPOLA

 KORAJŽA JE ŽENSKEGA SPOLA

Gornjesavski muzej, 11. september 2018 ―  KORAJŽA JE ŽENSKEGA SPOLA  MUZEJSKA RAZSTAVA O SLOVENSKIH ALPINISTKAH V petek, 7. septembra 2018, smo v SLOVENSKEM PLANINSKEM MUZEJU  odprli novo razstavo. Odprtje razstave o dvajsetih še živečih alpinistkah je vodil Jure K. Čokl. Med nami so bile Danica Blažina, Ines Božič Skok, Staza Černič, Anastasija Davidova, Nevenka Dolenc, Tanja Grmovšek, Lidija Honzak, Tjaša Jelovčan, […]
Urša Menart za STA: Blizu so mi drame s subtilnimi elementi komedije

Urša Menart za STA: Blizu so mi drame s subtilnimi elementi komedije

Misli, 11. september 2018 ― Za uvod v 21. Festival slovenskega filma je slovensko premiero doživel prvi igrani celovečerni film režiserke mlajše generacije Urše Menart z naslovom Ne bom več luzerka. V ospredju filma je razkol med pričakovanji do mladih in dejanskimi možnostmi, ki jih imajo pri zasledovanju svoje karierne poti, podan pa je z dobro mero humorja.

Uroš Kaurin in Vito Weis: Heroj 2.0 – Predstava vseh predstav

Koridor, 11. september 2018 ― Redko se zgodi, da gledališka predstava dobi nadaljevanje, razen če to ni “predstava vseh predstav”, kot sta avtorja projekta Uroš Kaurin  in Vito Weis podnaslovila Heroja 2.0. Tudi če si pred približno štirimi leti niste uspeli ogledati Heroja 1.0, to nikakor ni ovira za ogled nadaljevanja, saj že utečeni tandem Kaurin-Weis poskrbi za celovito odrsko izkušnjo. […] The post Uroš Kaurin in Vito Weis: Heroj 2.0 – Predstava vseh predstav appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Feminists in the Spotlight (in the latest issue of Maska journal)

Feminists in the Spotlight (in the latest issue of Maska journal)

Prepih ~ Draft (Tea Hvala), 11. september 2018 ― "Dramaturges and editors share the fact, among other things, that our work often remains invisible. Solid and thorough editorial work is mostly invisibly embedded in journals, books and other publications we create every day, and it actually permeates every page of every edition we conceive from the first idea through careful collection, reading, thinking, deleting, turning things inside out

Začel se je 21. Festival slovenskega filma

Festival slovenskega filma, 11. september 2018 ― Včeraj smo s podelitvijo Badjurove nagrade scenaristu in režiserju Tugu Štiglicu uradno odprli 21. edicijo Festivala slovenskega filma, ki bo potekala v Portorožu od 10. do 15. septembra 2018. Nagrado, ki se kot nagrada za življenjsko delo podeljuje od leta 1995, je podelila direktorica Slovenskega filmskega centra Nataša Bučar. Uvodoma smo si na odprtju v […]

1971 – Umre Nikita Hruščov

Zgodovina na dlani, 11. september 2018 11. septembra leta 1971 je v Moskvi umrl sovjetski politik Nikita Sergejevič Hruščov. Star je bil 78 let. Pokopan je na moskovskem pokopališču Novodeviči. Tekom druge svetovne vojne je bil med drugim odgovoren za obrambo Stalingrada (1942-1943). Po smrti Josifa Stalina leta 1953 je v borbi za oblast postal generalni … Preberi The post 1971 – Umre Nikita Hruščov appeared first on Zgodovina na dlani.
1925 Rakek – Polačev Pepe

1925 Rakek – Polačev Pepe

Stare slike (Cerknica), 11. september 2018 ― Rad bi bil Don Kihot, sem pa Polačev Pepe. Namesto konja imam osla, namesto sulice fižolovo preklo in namesto spoliranih škornjev delavske čevlje. Hlače pa sem si zaščitil z botami. Sin lastnice te fotografije je imel v mladih letih navado reči: »Zaupaj, a vedi komu!« Lenin (baje) je dejal, da je zaupanje dobro, kontrola pa […]

V Pragi razstava Mestnega muzeja Krško o Mihajlu Rostoharju

Misli, 11. september 2018 ― Na filozofski fakulteti Karlove univerze v češki Pragi bodo drevi odprli gostujočo razstavo o Mihajlu Rostoharju, ki so jo pripravili v Mestnem muzeju Krško. Z omenjeno razstavo bodo predstavili soustanovitelja ljubljanske univerze in ustanovitelja oddelkov za psihologijo na filozofskih fakultetah Masarykove univerze v Brnu in Ljubljani.

11. septembra 1674 se je rodil Franc Mihael Strauss, baročni slikar

Kamra.si, 11. september 2018 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...11. septembra 1674 se je v Slovenj Gradcu rodil Franc Mihael Strauss, baročni slikar. Umrl je 1. marca 1740 v Slovenj Gradcu.  Kje se je šolal in slikarsko izobraževal, ni znano, vsekakor je bil na tujem, ker se Straussovo ime prvič omenja v arhivih domačega mesta šele 1713. Od tedaj dalje je, se zdi, imel delavnico v Slov. Gradcu, odtod segal z delom tudi v Dravsko dolino (mecen vuzeniški nadžupnik Štefan Jamnik), Ptuj, Mekinje pri Kamniku in na avstr. zah. Štaj. (naklonjeni dekan F. Felber v Gross St. Florianu). Slikal je (v olju) oltarne kompozicije, krajine in portrete v baročnem stilu.
Popularni spletni stripi v knjigah ali čtivo za tiste, ki so pozabili na zgodbe, zapisane v zgodovinskih učbenikih (ali jih niso niti prelistavali) – Kate Beaton: Hark! A Vagrant in Step Aside, Pops (

Popularni spletni stripi v knjigah ali čtivo za tiste, ki so pozabili na zgodbe, zapisane v zgodovinskih učbenikih (ali jih niso niti prelistavali) – Kate Beaton: Hark! A Vagrant in Step Aside, Pops (

Trubarjeva hiša literature, 11. september 2018 ― V zadnjih letih stripi znova pridobivajo na popularnosti in k ponovnemu vračanju stripovske umetnosti so gotovo prispevali tudi tisti striparji, ki so si svojo prepoznavnost najprej priborili na spletu. Ena izmed teh je Kate Beaton, mlada Kanadčanka, zgodovinarka in antropologinja, ki je svoje stripe najprej objavila na spletni strani www.harkavagrant.com. Tam je pridobila mnoge sledilce in zgradila občinstvo, ki se navdušuje nad zgodovino, umetnostjo in literaturo, predvsem pa nad humorjem.
Popularni spletni stripi v knjigah ali čtivo za tiste, ki so pozabili na zgodbe, zapisane v zgodovinskih učbenikih (ali jih niso niti prelistavali) – Kate Beaton: Hark! A Vagrant in Step Aside, Pops (

Popularni spletni stripi v knjigah ali čtivo za tiste, ki so pozabili na zgodbe, zapisane v zgodovinskih učbenikih (ali jih niso niti prelistavali) – Kate Beaton: Hark! A Vagrant in Step Aside, Pops (

Trubarjeva hiša literature, 11. september 2018 ― V zadnjih letih stripi znova pridobivajo na popularnosti in k ponovnemu vračanju stripovske umetnosti so gotovo prispevali tudi tisti striparji, ki so si svojo prepoznavnost najprej priborili na spletu. Ena izmed teh je Kate Beaton, mlada Kanadčanka, zgodovinarka in antropologinja, ki je svoje stripe najprej objavila na spletni strani www.harkavagrant.com. Tam je pridobila mnoge sledilce in zgradila občinstvo, ki se navdušuje nad zgodovino, umetnostjo in literaturo, predvsem pa nad humorjem.
še novic