Ko se v Cerknici odpirajo popki …

Ko se v Cerknici odpirajo popki …

Notranjsko primorske novice » Kultura, 6. april 2018 ― Cerknica – V cerkniški Galeriji Krpan je od 29. marca do 10. aprila na ogled tradicionalna razstava članov Društva notranjskih kulturnikov Krpan Ko popki se odpirajo. Razstava Ko popki se odpirajo, galerija Krpan, Cerknica, 29. marec 2018 Foto: Branko Lautar Program ob odprtju razstave je povezal Miha Razdrih, s poezijo Janeza Menarta pa ga je obogatila gledališka igralka Marijana Brecelj. Za pevsko popestritev je poskrbela pred kratkim ustanovljena pevska skupina ljudskih napevov Grlice, ki jo sestavljajo organizacijsko-tehnična voditeljica Snežna Obreza, umetniški vodja Tone Urbas, Elizabeta Anzeljc, Mira Klančar, Ludvik Jerman in Miloš Obreza. Kot je povedala Brecljeva, razstava nosi naslov Ko popki se odpirajo že od vsega začetka, za kar je zaslužen gledališki in filmski igralec Boris Kralj, ki je bil za časa življenja zvest in tvorni član društva Krpan. Na tokratni razstavi se predstavljajo likovni akademiki Janez Kovačič, Stanislava Sluga-Pudobska, Mišo Strman in Veljko Toman, mojster slikarstva Matej Pečečnik, akademski kipar Primož Rot in akademski oblikovalec Vid Sark, svoja dela pa predstavljajo tudi ljubiteljski slikarji Marina Polanc, Ilena Lenassi, Franc Modic, Janez Dragolič, Janez Ovsec, Silvana Lautar, Danijel Šparemblek, Valerija Gačnik in France Šajn, oblikovalec lesa Ivan Najger in ljubiteljski pirograf Tomaž Čuček. Razstava je na ogled do 10. aprila, vsak ponedeljek, sredo in četrtek od 14. do 18. ure ter vsak torek in petek od 10. do 14. ure. DŠ
Kino vrtičkova hiša veselih otrok in Trije razbojniki

Kino vrtičkova hiša veselih otrok in Trije razbojniki

Mestni kino Ptuj, 6. april 2018 ― Aprilski  Kino vrtiček bo pomladi primerno nagajivo obarvan. V soboto, 14. aprila, ob 10.00, si bomo ogledali čudovito ročno ustvarjeno animacijo Trije razbojniki (Die Drei Räuber, Hayo Freitag, Nemčija, 2007, 75 min, 4+, sinhronizirano v slovenščino).   Po smrti staršev naj bi neustrašna in bistra Fanči odšla v sirotišnico, ki jo vodi zlobna teta, vendar se po poti nekaj zalomi. Sredi gozda kočijo napadejo trije razbojniki s črnimi plašči in velikimi klobuki.
Odprta vaja na glasbeni kmetiji

Odprta vaja na glasbeni kmetiji

Seviqc Brežice, 6. april 2018 ― Turistična kmetija Pri Martinovih v Globočicah postaja pravi glasbeni raj za uspešne mlade ansamble. Člani ansambla Prisma, ki bodo nastopili v gradu Brežice v sredo, 11. aprila 2018, bodo tam v okviru svoje rezidence ustvarjali koncertni program z naslovom Broken Consort. Z združevanjem glasbe visoke umetnosti iz dvoran in dvorcev ter skladb iz ulic in pivnic nam bodo pričarali nepozaben pobeg v Anglijo 16. stoletja.
NORE IN SVOBODNE (Girl, Interrupted)

NORE IN SVOBODNE (Girl, Interrupted)

ARS Filmska glasba, 6. april 2018 ― Zvezda tega ganljivega filma, posnetega po resnični zgodbi o izkušnji mladega dekleta v psihiatrični bolnišnici, je Winona Ryder, dvakratna nominiranka za oskarja. Susanna Kaysen preživlja […] Zvezda tega ganljivega filma, posnetega po resnični zgodbi o izkušnji mladega dekleta v psihiatrični bolnišnici, je Winona Ryder, dvakratna nominiranka za oskarja. Susanna Kaysen preživlja težko obdobje svojega življenja. V nekem trenutku zaradi velikih notranjih bolečin, ki ji jih poveča še mati, pogoltne veliko aspirina z vodko, tako da skoraj umre. Neodgovorni starši jo takrat spravijo v psihiatrično bolnišnico; iz te bo lahko odšla šele, ko se bodo tako odločili zdravniki. Tam preživlja dni z dekleti, katerih problemi so še veliko hujši, in piše dnevnik.
Novice: Posočje 1945-1947 - Propaganda na delu

Novice: Posočje 1945-1947 - Propaganda na delu

Tolminski muzej, 6. april 2018 ― V Tolminskem muzeju pripravljamo drugo predavanje iz cikla Posočje 1945-1947, ki smo mu nadeli skupen naslov PROPAGANDA NA DELU. Gre za predstavitev dveh na prvi pogled povsem različnih, a v bistvu vendarle povezanih tem, ki ju bosta predstavila avtorja Andrej Ferletic in Matjaž Stibilj. Andrej Ferletic nam bo v predavanju z naslovom POVOJNI NAPISI NA PRIMORSKEM predstavil problematiko vrednotenja in ohranjanja napisov, ki so se v času po osvoboditvi začeli pojavljati na pročeljih ...

Hlod na avtocesti (25.4.2018 20:00)

Španski borci, 6. april 2018 ― Dramska skupina Kortekst v okviru Društva študentov medicine Slovenije uprizarja dramsko igro Hlod na avtocesti avtorice Ize Strehar. Delo spremlja Zojo, dekle v svojih dvajsetih, in njeno nezmožnost sodelovanja v sodobni družbi zaradi nekonformizma in nerealnih pričakovanj. Skozi njene interakcije z bližnjimi spremljamo njen moralni razkroj.
Duhovi Buldožerja?

Duhovi Buldožerja?

SIGIC - Novice, 6. april 2018 ― Boris Bele, frontman kultnih Buldožerjev se na glasbeno sceno vrača z novo grupo, povedno poimenovano Duhovi, ki predstavlja še bolj povedno poimenovano ploščo "Dobri duhovi prošlosti".

Neforma 63 (26.4.2018 20:00)

Španski borci, 6. april 2018 ― V aprilski ediciji, že 63., nadaljujemo z velikimi facami Matejo Bučar, Marjanom Staničem, Rokom Zalokarjem in elementom presenečenja. V duhu časa, (p)ostaja tudi Neforma vse bolj fleksibilna, spremenjliva, pripravljena na karkoli.
še novic