Itunes Mixclound Prenos datoteke Po dolgem času sta se Jaka in...

Itunes Mixclound Prenos datoteke Po dolgem času sta se Jaka in...

Pasje uho, 3. april 2016 ― Itunes Mixclound Prenos datoteke Po dolgem času sta se Jaka in Zoran spet usedla za mikrofon in podrobno pregledala zanimivo založbo Light in the Attic, ki se ukvarja z reizdajami starih plošč. Iz obsežnega in raznolikega kataloga sta izbrala 5 najzanimivejših imen. Tracklist LEWIS - Let’s Fall In Love Tonight SHIN JOONG HYUN - Please Don’t Bother Me Anymore THIS HEAT - Paper Hats DIGABLE PLANETS - Dog It DAVID KAUFFMAN AND ERIC CABOOR - Kiss Another Day Goodbye Schinfo/trivia Zgodba o založbi Light in the Attic Badass Shin Joong Hyun Zgodba o plošči Songs From Suicide Bridge Suicide Bridge Detroit White House Lewis update

Po motivih libreta 1001 Katje Perat: Tisoč in ena noč

Koridor, 3. april 2016 ―   Arabske pravljice iz legendarne zbirke Tisoč in ena noč so letos doživele krstno uprizoritev na slovenskih odrih. Po motivih libereta 1001 Katje Perat so igralci pod taktirko režiserke Ivane Djilas ustvarili muzikal, glasbo zanj pa je prispeval Boštjan Gombač.   Besedilo libreta poleg Šeherezadinih zgodb tematizira tudi njen odnos do gospodarja Šahriarja ter z […] The post Po motivih libreta 1001 Katje Perat: Tisoč in ena noč appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Kinotrip: Pretesna koža (Short skin)

Koridor, 3. april 2016 ― »If I don’t fuck by the end of the summer, I’m going to kill myself,«  reče Arturo svojemu najboljšemu prijatelju, 17-letnemu Edoardu, ravno slednjega pa pri izgubi nedolžnosti, zanj trenutno prav tako najpomembnejšemu cilju, ovira fimoza – zdravstveno stanje, kjer bolečino pri spolnem odnosu povzroča pretesna koža na penisu. Italijanska komedija, režijski prvenec mladega režiserja […] The post Kinotrip: Pretesna koža (Short skin) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Razpisi, razpisi …

Razpisi, razpisi …

Vigevageknjige, 3. april 2016 ― Bralstvo obveščamo, da se VigeVageKnjige letos prvič lahko prijavljamo na razpise za javnra sredstva, namenjena izdaji leposlovja. Prijavili smo se na razpis JAK, ta čas pa se prijavljamo tudi na razpis pri EU za prevodno … več »
Polonca Lovšin: Kokoš ali jajce8. – 30. april 2016otvoritev: 8....

Polonca Lovšin: Kokoš ali jajce8. – 30. april 2016otvoritev: 8....

Hiša kulture v Pivki, 3. april 2016 ― Polonca Lovšin: Kokoš ali jajce8. – 30. april 2016otvoritev: 8. april ob 19. uriPolonca Lovšin (1970) je vizualna umetnica in arhitektka, ki je leta 2015 zaključila doktorski študij vizualne umetnosti na Univerzi Bauhaus v Weimarju v Nemčiji. V mednarodnem in slovenskem prostoru je uveljavljena kot vsestranska umetnica, ki skozi različne umetniške prakse in medije raziskuje alternativne načine bivanja in delovanja ter ekologije vsakdanjega življenja.Na tokratni razstavi z naslovom Kokoš ali jajce predstavlja zbirko predmetov, fotografij, publikacij, videov in tekstov, ki se vežejo na kokoš ali na jajce. Tema je deloma povezana s Košansko dolino, katere pokrajino in ljudi je zaznamovala tovarna Pivka perutninarstvo, ustanovljena l. 1959. Zbirka Kokoš ali jajce, tudi v povezavi s tovarno, na plano potegne vse vidno in nevidno, kar se skriva za to dvojico, in s tem razteguje običajne pomene kokoši in jajca ter odpira številna vprašanja in asociacije, kot so: kako nekaj nastane, zakaj se uporablja, kako se igramo, kaj jemo, kako smo organizirani, kaj delamo in kako mislimo. Kokoš in jajce, ta preprosta dvojica, pa hkrati že tisočletja spodbuja debato o tem, kaj je bilo prej, in s tem stimulira filozofsko vprašanje o začetku in nastanku vsega.Kustosinja razstave je Mojca Grmek.Iluzija kokoši in jajcaUstvarjalna delavnica ob razstavi Polonce Lovšin Kokoš ali jajce9. april ob 10. uri za otroke od 3. do 5. leta9. april ob 11. uri za otroke od 6. leta daljeV aprilu hiša kulture gosti zanimivo razstavo na temo kokoši in jajca. Na vodenem ogledu razstave bomo najprej spoznali temo in raziskali njene najbolj zanimive vidike, nato pa bomo ustvarili 3D risbo kokoši in jajca. Risba bo delovala samo, če jo bomo pogledali skozi 3D očala, zato si jih bomo predhodno naredili.Delavnica bo potekala v prostorih Hiše kulture v Pivki. Za manjše otroke je želeno spremstvo staršev. Delavnica je brezplačna. Vse potrebščine bodo na voljo.Delavnico bo vodila akademska slikarka in pedagoginja T
Režiser Marko Naberšnik za STA: Mariborčani so nedvomno ponosni borci

Režiser Marko Naberšnik za STA: Mariborčani so nedvomno ponosni borci

Misli, 3. april 2016 ― Režiser Marko Naberšnik, ki je s filmom Petelinji zajtrk podiral rekorde gledanosti slovenskega filma, se pripravlja na snemanje novega celovečerca Slovenija, Avstralija in jutri ves svet. Ta bo prinesel mariborsko zgodbo. Kot je povedal za STA, bo zgodba tokrat malo smešna in malo žalostna, njeno bistvo pa je nedvomno bitka za lepši jutri.

TESTING TESTING

OUTSIDER, 3. april 2016 ― 24. Bolnišnica sv. Babe Fakrudina, osemnajsto nadstropje, oddelek za tropske, subsaharske in eksotične bolezni. V veliki sejni sobi, ki so jo, čeprav se za dotične posege sicer ne uporablja, posebej odprli zaradi števila in eminentnosti današnjih gostov, v vrsti sedijo vsi Hagenbohmovi: prvi najstarejši Ludvik, potem po vrsti Frank L., Alma, Olga in Lili Sanela, [&hellip

Načrti za dispečerski center še oddaljili UGM od novih prostorov

Misli, 3. april 2016 ― V Umetnostni galeriji Maribor (UGM), kjer že več desetletij čakajo na ustreznejše prostore, so ogorčeni ob napovedi namestitve dispečerskega centra za reševalce v stavbi nekdanje SDK na Trgu Leona Štuklja. Gre namreč za zgradbo, kamor so se želeli seliti sami, a ni bilo posluha. Tako kaže, da so v UGM zdaj še dlje od rešitve za svojo stisko.

V ciklu Drama Akustika Nina Strnad in Peter Mihelič

Misli, 3. april 2016 ― V ljubljanski Drami bosta v ciklu Drama Akustika drevi ob 20. uri nastopila Nina Strnad in Peter Mihelič. Na velikem odru bosta premierno predstavila svoj skupni album V luči življenja, ki bo izšel 4. aprila. Glasbenika sta nanj uvrstila skladbe iz zakladnice slovenske popevke.

Mineva 25 let od smrti britanskega pisatelja Grahama Greena

Misli, 3. april 2016 ― Mineva 25 let od smrti britanskega pisatelja Grahama Greena. Greene je znal v svojih delih z izjemno rahločutno in hkrati napeto pripovedjo odlično razčlenjevati sodobnega človeka, njegove občutke razdvojenosti, krivde, nezadovoljstva, želje po nasilju in strahu pred njim. Po mnogih njegovih romanih so posneli filme.

Pogovor z Andrejem Rozmanom – Rozo

Poiesis, 3. april 2016 ― Čas dogajanja: začetek osemdesetih let minulega stoletja. Z mladostnim prijateljem, s katerim takrat delava prve korake v poezijo, sediva v Okrogli dvorani Cankarjevega doma na predstavitvi Pesniškega almanaha mladih (1982). Tja so naju privedle tvoje pesmi, objavljene v omenjeni knjigi pod naslovom Ona je kuhala, jaz sem pa pel. Kako danes gledaš na tisti čas, tiste pesmi, na sam »projekt« Pesniškega almanaha mladih? Sam sem na primer ob tej knjigi prvič zvedel za založništvo in tudi za to, da je založništvo v globoki krizi … Bil sem zelo vesel, da sem lahko objavil svoje pesmi. Med njimi so bile tudi tiste, s katerimi se je začelo Gledališče Ane Monró, ko sem jih ob plesni spremljavi Mareta Kovačiča decembra 1981, ko so na Poljskem uvedli vojno stanje, recitiral na »Škucevi prednovoletni razprodaji« v Festivalni dvorani. Pesmi sem pisal za nastope v živo, bil sem del t.i. alternative, nisem bil sodelavec nobene literarne revije, a sem si seveda želel objave, tako zaradi promocije svojih pesmi »širši javnosti«, kot tudi zaradi honorarja. O stanju v založništvu takrat nisem razmišljal, nisem bil več samo del gledališke, ampak tudi literarne scene. Na ta račun sem imel tudi par nastopov, prvega skupaj z Alešem Debeljakom na [...]
še novic