Andrej Nikolaidis: Madžarski stavek

Koridor, 6. september 2019 ― Kratek roman ali, bolje rečeno, dolga poved razkriva človekovo bit, njegova najgloblja čustva in razmišljanja, ob katerih se bralec včasih krohota, včasih pa komaj zadržuje, da ne bruhne v jok. Andrej Nikoladis je mojstrski pri popisovanju življenja, človekovega bistva ter njegovih najglobljih čustev. The post Andrej Nikolaidis: Madžarski stavek appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu letos znova tudi slovenski program

Na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu letos znova tudi slovenski program

Javna agencija za knjigo, 6. september 2019 ― Javna agencija za knjigo bo letos že drugič zapored sodelovala na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu, ki jih med 27. in 29. septembrom pripravlja Univerza Link Campus pod vodstvom Stefana Arduinija in Ilide Carmignani. Tokrat bo slovenske barve zastopala prevajalka iz slovenščine v italijanščino, Lucia Gaja Scuteri, ki bo predstavila dejavnosti Javne agencije za knjigo na mednarodnem področju, predvsem finančno podporo prevodom slovenskih avtorjev v italijanščino ter prevajalski seminar. Predavanje bo potekalo v soboto, 28. septembra, med 12:00 in 13:15. Več informacij in prijave so na voljo na tej povezavi: http://traduzione-editoria.fusp.it/giornate-della-traduzione-letteraria_41.html

Odlomek iz knjige Jodi Dean: Preživeli in sistemi

OUTSIDER, 6. september 2019 ― Iz knjige Jodi Dean Comrade. An Essay on Political Belonging (Tovariš – Esej o politični pripadnosti), ki je pred izidom pri založbi Verso Carl Schmitt slovi po oznaki, da je neoliberalizem politiko nadomestil z etiko in ekonomijo. Opozoriti moramo, da je soodvisno politika premeščena na način, ki je specifičen za neoliberalizem. Obstaja individualizirano samo-vzgajanje, samo-upravljanje,… The post Odlomek iz knjige Jodi Dean: Preživeli in sistemi appeared first on OUTSIDER.

Spremembe kot tradicija

Festival Maribor, 6. september 2019 ― Pred petimi desetletji se je s prvim koncertom Festivala baročne glasbe pričela pisati zgodovina jesenskega festivala klasične glasbe v Mariboru. Janko Šetinc, idejni oče in spiritus agens festivala, je vizionarsko prepoznal potencial mariborskih glasbenikov in željo domačega občinstva, da tudi izven koncertne sezone uživa v vrhunskih koncertnih dogodkih in kmalu je festival postal ena najbolj […]
Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

ARS Izšlo je, 6. september 2019 ― S prihodnostjo si nismo belili glav. V Elvisovi sobi je bilo vse v redu in prav, se zaveda junak Pregljevega romana. Sebastijan Pregelj se je v minulih letih dokazal kot mojster kratke zgodbe in romana. Da obvlada celostno pripoved, je dokazal tudi z najnovejšim romanom V Elvisovi sobi. V romanu, objavljenem pri založbi Goga, je spretno prepletel več pripovednih niti, tako o dečku oziroma pozneje mladeniču, njegovi generaciji, družinskem okolju ter družbi, ki se naglo spreminja, in državi, ki se razkraja. Več o romanu bo povedal pisatelj v oddaji Izšlo je, v pogovoru z Markom Goljo, prebral pa bo tudi odlomka iz romana.
Z radovednim Kokijem po muzeju

Z radovednim Kokijem po muzeju

Loški muzej, 6. september 2019 ― Vabljeni na odkrivanje Loškega muzeja s Kokijem! Družine zopet vabimo na raziskovanje Loškega muzeja z našim radovednim in klepetavim papagajem Kokijem. Rad ima piškote in čohljanje po glavi, še raje pa deli svoje znanje in grajske zgodbe vedoželjnim mladim in velikim raziskovalcem. Zato je za vas pripravil knjižico z različnimi nalogami in nahrbtnik, poln zanimivih predmetov, s katerima se boste prelevili v prave muzejske detektive.   Nahrbtnik na ramo in delovni zvezek v roke, pa pot pod noge po grajskih sobanah!
Novo v video arhivu!

Novo v video arhivu!

Loški muzej, 6. september 2019 ― Posebej za razstavo 40 let Združenja umetnikov Škofja Loka: umetniki na svojem smo posneli štiri video intervjuje z umetniki, ki so bili aktivni pri vzpostavitvi ZUŠL in/ali kasneje pri njegovem delovanju. Agata Pavlovec, Maja Šubic, Franc Berčič - Berko in Simon Mlakar pripovedujejo o razlogih stanovskega organizira­nja, o specifikah, razlikah in spremembah delovanja v 40 letih obstoja, o dobrih praksah, ki bi jih veljalo vrniti v so­dobni obliki, ter o nuji sodelovanja v prihodnosti. Pogovor si lahko ogledate v našem Video arhivu. 
Šest umetniških festivalov in razstava

Šest umetniških festivalov in razstava

ARS Kulturna panorama, 6. september 2019 ― Čeprav se zdi, da se je poletje dokončno poslovilo, se sezona umetniških festivalov nadaljuje. V prvi septembrski Kulturni panorami bomo najprej strnili vtise z letošnjih 99. Salzburških poletnih iger. Obiskali bomo festival umetnosti in tehnologije Ars Electronica v Linzu ter festival sodobne glasbe Kogojevi dnevi. Kmalu se bo začel tudi 34. literarni festival Vilenica, prestolnico pa bosta dodobra pretresla tudi družbeno angažirana festivala Indigo in Spider. Oddajo bomo sklenili z razstavo. V Narodni galeriji je na ogled razstava z naslovom Umetnost za nove dni – Zbirka Dravske banovine.
MOSTE OPEN

MOSTE OPEN

Zavod En-Knap, 6. september 2019 ― Ponovno se bo zgodil dan, ko se naša umirjena četrt prebudi in vabi vse bližnje in daljne na dan druženja ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Druga edicija dogodka MOSTE OPEN, ki ga organizirata Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste, se bo zgodila v soboto, 14. septembra na ploščadi Centra kulture Španski borci. Dan Moščanov in Moščank, ki vabi na sproščeno druženje vse Ljubljančane, pomeni dan, ko se navadno polno parkirišče prebudi...

MOSTE OPEN

Zavod En-Knap, 6. september 2019 ― Ponovno se bo zgodil dan, ko se naša umirjena četrt prebudi in vabi vse bližnje in daljne na dan druženja ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Druga edicija dogodka MOSTE OPEN, ki ga organizirata Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste, se bo zgodila v soboto, 14. septembra na ploščadi Centra kulture Španski borci. Dan Moščanov in Moščank, ki vabi na sproščeno druženje vse Ljubljančane, pomeni dan, ko se navadno polno parkirišče prebudi...
Kogojevi dnevi

Kogojevi dnevi

ARS Svet kulture, 6. september 2019 ― Z odkritjem spomenika Antonu Nanutu se začenjajo Kogojevi dnevi. Z odkritjem spomenika dirigentu Antonu Nanutu, odprtjem pregledne razstave akademskega slikarja Ludvika Pandurja v Galeriji Rika Debenjaka ter slovesnostjo ob odprtju se v Kanalu ob Soči začenja mednarodni festival sodobne glasbe Kogojevi dnevi. Ob pregledu dogodkov že 40. mednarodnega festivala bomo v oddaji napovedali tudi novo sezono orkestra Slovenske filharmonije in premiero predstave Umetnost je omara v režiji Ivana Petrnelja v Slovenskem mladinskem gledališču.

Objavljen razpis za nagrado knjižnega sejma za literarni prvenec

Misli, 6. september 2019 ― Društvo slovenskih pisateljev (DSP) je objavilo razpis za nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najboljši literarni prvenec, izdan v minulem letu. Podelitev nagrade bo, kot vsako leto, eden pomembnejših dogodkov Slovenskega knjižnega sejma, letos 35. po vrsti. Lani je nagrado prejela Eva Markun za delo Menažerija.
Gozd na celovškem stadionu z dvoumnim odnosom do okoljske problematike

Gozd na celovškem stadionu z dvoumnim odnosom do okoljske problematike

Misli, 6. september 2019 ― Po igrišču celovškega nogometnega stadiona se dva meseca ne bo kotalila žoga, stadion je namreč zavzel gozd. Gre za umetniško instalacijo For Forest, s katero je galerist in umetnik Klaus Littmann oživil risbo avstrijskega slikarja Maxa Peintnerja. Z njo želi izzvati gledalčev način dojemanja narave in ga napotiti k razmisleku o njeni prihodnosti.

Odprli smo prijave na mednarodno konferenco Obvladovanje vode v mestih

Inštitut za politike prostora, 6. september 2019 ― Obvladovanje vode v mestih / Water Governance in Cities Kako upravljanje voda krepi odpornost mest na podnebne spremembe in izzive prihodnosti? četrtek, 17. oktober 2019 9.00-16.00 Kulturno kongresno središče Ptuj,... The post Odprli smo prijave na mednarodno konferenco Obvladovanje vode v mestih appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Okrasna vaza

MNZS, 6. september 2019 ― Nicholas Saunders je v svoji knjigi o rovovski umetnosti »Trench Art« zapisal, da je bila prva svetovna vojna predvsem vojna industrijske tehnologije ...
It: Chapter Two (2019)

It: Chapter Two (2019)

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Zgube so nazaj! Leta 2017 je svetovne kinodvorane obnorela grozljivka It, posneta po istoimenskem (in strašljivo dolgem) romanu Stephena Kinga, ki je pripovedovala zgodbo o skupini najstniških izobčencev, ki postanejo tarče skrivnostnega morilskega klovna Pennywisa (Bill Skarsgard) in so se hkrati prisiljeno soočiti s svojimi najglobjimi strahovi. Film kot tak ni bil žanrski presežek, je pa postregel […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Good, The Bad And The Ugly (1966)  Stoker (2013)  V žarišču najboljši film, DiCaprio do prvega oskarja  Godzilla: King of The Monsters (2019)  2001: A Space Odyssey (1968) Copyright © Deseta umetnost [It: Chapter Two (2019)], All Right Reserved. 2019.

Ob iranskem filmu »Ljubljena«

Vrabec Anarhist, 6. september 2019 ― Kljub temu da se iranska družba razvija in modernizira, je še vedno veliko zgodb, ki so podobne Firouzehini. Tradicija je namreč zelo močno prisotna med ljudmi. The post Ob iranskem filmu »Ljubljena« appeared first on Vrabec Anarhist.

Letošnja Klemenčičeva nagrajenca sta Breda in Tine Varl

SiGledal Novice, 6. september 2019 ― Klemenčičevo nagrado, najvišje priznanje za življenjsko delo na področju lutkarstva in lutkovne umetnosti v Sloveniji, ki ga podeljuje združenje slovenskih lutkovnih ustvarjalcev Unima Slovenija, prejmeta Breda in Tine Varl. Pengovove listine za dosežke v zadnjih štirih letih pa dobijo Maksimiljan Dajčman, Polonca Kores in Asja Kahrimanović Babnik.
Razstava Lubnik - Gora velikanov navdihuje tudi mlade risarje stripov

Razstava Lubnik - Gora velikanov navdihuje tudi mlade risarje stripov

Loški muzej, 6. september 2019 ― V okviru praznovanja Muzejskega tedna ob 80-letnici Loškega muzeja smo v soboto, 31. avgusta 2019, izvedli delavnico na temo stripa. Naše obiskovalce smo najprej povabili na kratek voden ogled po razstavi, ki mu je sledilo ustvarjanje stripov pod mentorstvom Lee Vučko in Damirja Grbanovića. Stari in mladi so navdušeno pristopili k delu in nastale so številne prave umetnine, ki si jih ob obisku Loškega muzeja lahko ogledate v Muzejski dnevni sobi.
Samo Kreutz: Ristanc čez pločnik / Feliks Plohl: Vsi moji grehi

Samo Kreutz: Ristanc čez pločnik / Feliks Plohl: Vsi moji grehi

ARS S knjižnega trga, 6. september 2019 ― Aleksandar Hemon: Vprašanje Bruna / Aleš Gabrič: V senci politike V oddaji S knjižnega trga bomo govorili o pesniški zbirki Sama Kreutza Ristanc čez pločnik, romanu Feliksa Plohla Vsi moji grehi, zbirki kratke proze Aleksandra Hemona Vprašanje Bruna in zgodovinski študiji Aleša Gabriča V senci politike. Recenzije so napisali Martina Potisk, Ana Hancock, Katarina Mahnič in Iztok Ilich.
Anja Golob: Da ne da ne bo … / Stefan Feinig: Rob krožnika in obzorje

Anja Golob: Da ne da ne bo … / Stefan Feinig: Rob krožnika in obzorje

ARS S knjižnega trga, 6. september 2019 ― Emil Filipčič: Moto / Dragan Velikić: O pisateljih in mestih V oddaji S knjižnega trga se bomo posvetili pesniškima zbirkama Anje Golob Da ne da ne bo …, in Stefana Feiniga Rob krožnika in obzorje, romanu Emila Filipčiča Moto in esejem Dragana Velikića O pisateljih in mestih. Recenzije so napisali Aljaž Koprivnikar, Lev Detela, Matej Bogataj in Miša Gams.

Prvi narodni praznik v Kamniku, 29. oktober 1918, fotografija na kartonu

Medobčinski muzej Kamnik, 6. september 2019 ― Fotografija na kartonu, ki jo je posnel kamniški poklicni fotograf Franc Aparnik, prikazuje znane Kamničane, ki so se v počastitev prvega narodnega praznika, kot so imenovali razglasitev Države Slovencev, Hrvatov in Srbov 29. oktobra 1918, fotografirali v narodnih nošah pred Kamniškim domom na Glavnem trgu v Kamniku. Od konca 19. stoletja dalje so se Kamničani, […] The post Prvi narodni praznik v Kamniku, 29. oktober 1918, fotografija na kartonu appeared first on MM:K.

RAZSTAVA KO ZGODBE OŽIVIJO

Knjižnica Postojna, 6. september 2019 ― Knjižnica Pivka je z novim šolskim letom obogatila svoje prostore s slikovito razstavo izdelkov pod naslovom KO ZGODBE OŽIVIJO. Pripravila jo je skupina pridnih in ustvarjalnih rok Kvačkane nitke - Večgeneracijski center, Točka moči Krpanov dom Pivka.  

Why so serious, DC?

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Sodeč po prvih odzivih na težko pričakovani film Todda Phillipsa o najbolj ikoničnem stripovskem zlikovcu Jokerju, se zdi, da je znamka DC po mnogih majavih uspehih ter nerodnih menjavah tona posameznih filmov (še posebej v zadnjih letih) uspela zadeti v polno in morebiti tudi odkrila svojo formulo uspeha. Če smo popolnoma objektivni, se je DC znamka po izteku Nolanove trilogije o Batmanu znašla […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:     The Secret Life of Walter Mitty (2013)  Venom (2018)  Overlord (2018)  Mačje pokopališče  Nikoli ni prepozno Copyright © Deseta umetnost [Why so serious, DC?], All Right Reserved. 2019.

Rambo: Do zadnje kaplje krvi

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Da bi se soočil s poslednjo misijo, se mora Rambo soočiti s svojo preteklostjo in obnoviti svoje neusmiljene borilne veščine. Smrtonosno popotovanje zarote in maščevanje, RAMBO: POSLEDNJA KRI bo obeležilo zadnje poglavje v tej legendarni seriji filmov. Naslov v izvirniku: Rambo V: Last Blood V kinu od: 26.09.2019 Država / Letnik: USA/2019 Filmski žanr: Akcijski […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Dumbo (2019)  Citizen Kane (1941)  [Pozor, hud prizor] - American Psycho (2000)  »Beli« oskarji  100 reči Copyright © Deseta umetnost [Rambo: Do zadnje kaplje krvi], All Right Reserved. 2019.

Laži in kraja

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Kriminalna drama prikazuje zgodbo spretnega tatu umetnin, ki pa se želi svoje trenutne zaposlitve znebiti. Ko spozna privlačno igralko, se pojavi priložnost, da kriminalni svet zapusti za vedno. Glavnega tatu je upodobil Theo James, privlačno dekle, ki je tudi sama mojstrica zvijač, pa je zaigrala Emily Ratajkowski. Naslov v izvirniku: Lying and Stealing V kinu […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Besa (2018)  Potovanje v svet filmske klasične glasbe – II. del: Antonio Vivaldi  Indiana Jones And The Last Crusade (1989)  Batman Begins (2005)  Get Out (2017) Copyright © Deseta umetnost [Laži in kraja], All Right Reserved. 2019.

Kraljice zločina

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Žene mafijcev Peklenske kuhinje v New Yorku v 70. letih se odločijo nadaljevati z operativo svojih mož, medtem, ko so oni v zaporu. Naslov v izvirniku: The Kitchen V kinu od: 26.09.2019 Država / Letnik: USA/2019 Filmski žanr: Drama, Akcijski film Igralci: Elisabeth Moss, Domhnall Gleeson, Melissa McCarthy, Tiffany Haddish Režija: Andrea Berloff Distributer: Blitz […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Na obali Chesil  L.A. Confidential (1997)  [Pozor, hud prizor] - Venom (2018)  Why so serious, DC?  On Body and Soul (2017) Copyright © Deseta umetnost [Kraljice zločina], All Right Reserved. 2019.

Košarkar naj bo 2

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Na filmska platna se vračajo vsi osrednji liki: poleg Rante (Klemen Kostrevc) tudi njegov najboljši prijatelj Smodlak (Matija Brodnik), njegovo dekle Metka (Gaja Filač) in odrasli del ekipe z učiteljem telovadbe Salto (Marko Miladinović) in managerjem Tinijem Trsko (Lado Bizovičar) na čelu. Največ težav bo druščini, ki zdaj zaključuje devetletko, v šolskih klopeh še naprej […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Fargo - 1. sezona (2014)  Macbeth (2015)  Sodnica  [Pozor, hud prizor] – Incendies (2010)  Milo za drago Copyright © Deseta umetnost [Košarkar naj bo 2], All Right Reserved. 2019.

Downton Abbey

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Zgodba premožne družine Crawley na posestvu na angleškem podeželju v začetku 20. stoletja. Adaptacija priljubljene istoimenske televizijske serije Downton Abbey, ki se je predvajala med leti 2010 in 2015, le da se tokrat zgodba nadaljuje, kjer se je zadnji del serije končal. Naslov v izvirniku: Downton Abbey V kinu od: 19.09.2019 Država / Letnik: GBR/2019 […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Gremo mi po svoje (2010)  Zemlja: Nepozaben dan  TOP 50 romantičnih filmov - III. del  Peppermint (2018)  American Beauty (1999) Copyright © Deseta umetnost [Downton Abbey], All Right Reserved. 2019.

Prevarantke na Wall Streetu

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Film, posnet po resnični zgodbi, sledi skupini bivših striptizet, ki skupaj načrtujejo in izpeljejo prevaro, s katero močno obrnejo zgodbo njihovih bogatih strank iz Wall Streeta. Naslov v izvirniku: Hustlers V kinu od: 12.09.2019 Država / Letnik: USA/2019 Filmski žanr: Komedija, Drama, Kriminalni film Igralci: Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles Režija: Lorene Scafaria Distributer: […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Rocketman (2019)  Tomb Raider  Isle of Dogs (2018)  Overlord (2018)  Transformers: Age of Extinction (2014) Copyright © Deseta umetnost [Prevarantke na Wall Streetu], All Right Reserved. 2019.

Moj dedi je padel z Marsa

Deseta umetnost, 6. september 2019 ― Poučen in hkrati zabaven film za vse ljubitelje robotov, vesolja, razburljivih avantur in pravega prijateljstva. Naslov v izvirniku: Moj dida je pao s Marsa V kinu od: 12.09.2019 Dolžina filma: 75 minut Država / Letnik: BIH, HRV, CZE, LUX, NOR, SVK, SVN/2019 Filmski žanr: Pustolovski film, Družinski film Igralci: Lana Hranjec, Nils Ole Oftebro, Petra […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Dokumentarca o genocidu, za katerega svetu ni bilo mar  Krvavo, grozljivo in strah vzbujajoče - TOP 10 grozljivk  Mala Italija  Taboo (2017)  The Conjuring 2 (2016) Copyright © Deseta umetnost [Moj dedi je padel z Marsa], All Right Reserved. 2019.
"Bil na razstavi Ikone in užival"

"Bil na razstavi Ikone in užival"

Planet Siol.Net, 6. september 2019 ― To je najpogostejši odziv, ki ga v muzeju slišijo od obiskovalcev. Zato ne zamudite edinstvene priložnosti za ogled izjemne svetovne dediščine: v ljubljanskem Mestnem muzeju je še do 15. septembra na ogled razstava ikon iz vodilnih ruskih muzejev.

1931 – Odkritje spomenika kralju Petru I.

Zgodovina na dlani, 6. september 2019 ― Pred ljubljanskim magistratom so 6. septembra leta 1931, deset let po njegovi smrti, odkrili spomenik srbskemu in jugoslovanskemu kralju Petru I. Karađorđeviću. Kot kralj je Srbiji vladal od leta 1903 in do 1. decembra 1918, ko sta se združili Država SHS in Kraljevina Srbija. Novi državi Kraljevini SHS je vladal… Preberi The post 1931 – Odkritje spomenika kralju Petru I. appeared first on Zgodovina na dlani.
1939 Rakek – Jelinčičeva žaga

1939 Rakek – Jelinčičeva žaga

Stare slike (Cerknica), 6. september 2019 ― Franc Jelinčič je bil zaposlen pri Karlu Kovaču. Ko so Stari trg okupirali Italijani, je pribežal na Rakek in stanoval v Ševarjevi hiši (Postojnska 3). Tam je stanoval tudi njegov brat Izidor Jelinčič. Tretji brat Friderik pa je živel v drugi Ševarjevi hiši (Bar Podmornica). Od tu so jih pregnali Nemci in Izidor se je odselil […]
Za en bokal muzike

Za en bokal muzike

ARS Za en bokal muzike, 6. september 2019 ― Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče […] Predstavljamo tradicijske ljudske pevce in godce različnih slovenskih etnij ter zamejstva, glasbenike, ki načrtno poustvarjajo ljudsko glasbo za koncertni oder ali pa za ponovno navzoče hišno muziciranje.
še novic