Gao Arhitekti: Stanovanje Belle vie

OUTSIDER, 12. oktober 2019 ― Radoživ interier stanovanja za mlado družino, poln drznih kontrastov in življenjskega elana, so oblikovali Gao Arhitekti. C’est la belle vie! Družinski dom v prestolnici, popolno izhodišče za vsakodnevne podvige, kamor se je zvečer veselje spet vračati. Velika jedilna miza, za katero se vsi zberemo in okrepčamo, udoben kavč, svetla terasa, pa še dovolj zasebnosti za… The post Gao Arhitekti: Stanovanje Belle vie appeared first on OUTSIDER.

Blaž Šenica: Avtentična tržnica

OUTSIDER, 12. oktober 2019 ― Že v starodavnih naseljih je obstajal večji odprt prostor oziroma predhodnik prostora, ki ga danes imenujemo trg. Različne parafraze prostora, kot sta grška agora ali rimski forum, verjetno lahko najdemo v večini kultur po svetu, v vseh primerih pa je ta prostor pomenil središče gospodarskega, družbenega in političnega življenja. Prostor, ki je bil zaradi svoje… The post Blaž Šenica: Avtentična tržnica appeared first on OUTSIDER.

Kotlovniška tla se zopet tresejo

Kamnik.info, 12. oktober 2019 ― Na včerajšnji večer sta oder MC Kotlovnica zavzeli dve skupini v sklopu Klubskega maratona, ki se odvija že devetnajsto leto zapored pod okriljem Radia Študent. Posthardkoraška poetična preganjavica duota GLOG je poslušalce zazibala v trans, iz katerega se je bilo ob koncu programa kar težko prebuditi. Matija Širok in Gregor Vuga sta s kitaro, vokalom ...

Kratek avtobusni obisk

OUTSIDER, 12. oktober 2019 ― Urbano življenje v današnjem času ni omejeno samo na metropole; s pomočjo brezžičnega interneta in drugih povsod prisotnih nevidnih valov in signalov smo lahko s svetovnimi dogodki, prijatelji in sorodniki enako na tekočem v alpskem gorovju ali afriški puščavi kot v New Yorku ali Pekingu. Delo se vedno bolj osvobaja tovarn in pisarn velikih populacijskih… The post Kratek avtobusni obisk appeared first on OUTSIDER.
DAVID LLOYD

DAVID LLOYD

Radio Študent, 12. oktober 2019 ― Intervju z britanskim ilustratorjem, najbolj znanem po stripovskem delu, ki je navdihnilo Anonymous, po njegovem gostovanju na festivalu Tinta. 
V ljubljanski Drami Lorencijevi Pogovori o ljubezni

V ljubljanski Drami Lorencijevi Pogovori o ljubezni

Misli, 12. oktober 2019 ― Na velikem odru SNG Drama Ljubljana bo ob 20. uri premiera avtorskega projekta Pogovori o ljubezni v režiji Jerneja Lorencija. Projekt je nastal skozi raziskovanje teme ljubezni v različnih družbenih, jezikovnih in kulturnih kontekstih. Besedilo mednarodne koprodukcije so prispevali ustvarjalci uprizoritve.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 12. oktober 2019 ― Pri založbi Sodobnost International so izdali roman švicarskega avtorja Lukasa Barfussa Hagard, pri Društvu za dolgovezenje pa Blodnik po Istri, ki ga podpisujejo Agata Tomažič, Tamara Langus in Teja Kleč. Založba Miš je izdala pesniško zbirko za otroke Vinka Möderndorferja Babica za lahko noč ter delo Andyja Rileyja Edvin Gizdalin in zlobni cesar.
Z izpričanimi njenimi zgodbami se sklepa 25. Mesto žensk

Z izpričanimi njenimi zgodbami se sklepa 25. Mesto žensk

Misli, 12. oktober 2019 ― S simpozijem, ki spremlja izid dela Dialektika spola Shulamith Firestone v slovenščino, ter performansom In Posse: ženska sperma Charlotte Jarvis se izteka jubilejna, 25. izdaja mednarodnega festivala sodobne umetnosti Mesto žensk. V nedeljo za veliki finale sledi še skupna zabava Mesta žensk in Mednarodnega festivala računalniške umetnosti.
V kinih nove dogodivščine Koyee in nagajivih predmetov

V kinih nove dogodivščine Koyee in nagajivih predmetov

Misli, 12. oktober 2019 ― V Kinodvoru bo danes ob 10. uri premiera ob začetku redne distribucije drugega sklopa animiranih filmov Koyaa in nagajivi predmeti režiserja Kolje Sakside. Še ena projekcija bo v mestnem kinu na sporedu ob 11.30, obe bosta pospremljeni z dokumentarnim filmom o nastajanju serije. Novost je, da Koyii po novem predmeti nagajajo tudi v mobilni igri.

Sergej Harlamov: Mnogoboj mitologij

Koridor, 12. oktober 2019 ― Harlamova nova pesniška zbirka ponovno preizkuša meje jezika in se zavija v ekonomičnost besed, da lahko izrazi tisto, česar se drugače ne da izraziti. The post Sergej Harlamov: Mnogoboj mitologij appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Prenova Cukrarne

Prenova Cukrarne

ARS Likovni odmevi, 12. oktober 2019 ― O arhitekturnem in inženirskem podvigu ter o prihodnosti Cukrarne Cukrarna je leta in desetletja propadala, kot da bi generacije oblastnikov in oblastnic samo čakale, da se sesede. Zato ima njena prenova tudi simbolen pomen. Več o zasnovi prenove, njenem poteku in namembnosti Cukrarne pa v tokratni oddaji. Prvi gost, arhitekt Marko Studen (ob Borisu Matiću in Jerneju Šipošu), soavtor njene prenove, bo med drugim povedal, da je prenova Cukrarne v prvi vrsti inženirski projekt, drugi gost, Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljana, pa bo predstavil namembnost Cukrarne. Nikar ne zamudite. Cukrarna pred prenovo. Vir: JP Energetika Ljubljana Rušitve v notranjosti objekta. Vir: Mestna občina Ljubljana Izvedba varovalne konstrukcije na severni strani Cukrarne. Vir: Mestna občina Ljubljana Izvedba varovalne konstrukcije na severni strani. Vir: Mestna občina Ljubljana
Božja milost, Mafija v objektivu, Ne pozabi dihati, Dnevi nemškega filma, 30. Liffe

Božja milost, Mafija v objektivu, Ne pozabi dihati, Dnevi nemškega filma, 30. Liffe

ARS Gremo v kino, 12. oktober 2019 ― Oceni filmov Božja milost in Mafija v objektivu, pogovor z Martinom Turkom o filmu Ne pozabi dihati, predstavitev Dnevov nemškega filma v Kinoteki, program 30. Liffe V oddaji Gremo v kino bomo vzeli pod drobnogled Božjo milost Françoisa Ozona, prejemnika velike nagrade žirije na letošnjem Berlinalu, pa film Mafija v objektivu Kim Longinotto, v središču katerega je fotografinja Letizia Battaglia. Z Martinom Turkom se bomo pogovarjali ob svetovni premieri njegovega filma Ne pozabi dihati v Rimu, poročali bomo o Dnevih nemškega filma v Slovenski kinoteki, poleg tega bomo predstavili program 30. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe.
Skladatelj tedna

Skladatelj tedna

ARS Skladatelj tedna, 12. oktober 2019 ― Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa. Oddaja zaznamuje jutra na Programu Ars. Vsak teden je v znamenju enega izmed svetovno znanih ustvarjalcev. Izbor skladateljev pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa.
še novic